Bon Iver - Blood Bank (2009)

Folk
Label: Jagjaguwar

1. Blood Bank (4:38)
  2. Beach Baby (2:35)
  3. Babys (4:38)
  4. Woods (4:45)
Ronald87 schreef:

Ik was zelf ook erg nieuwsgierig geworden. Ik heb na lang zoeken het hele album gevonden. ik zal kijken of ik de link nog kan vinden.

En weet je al waar je hem vandaan had, ik kan hem namelijk tot nu toe nergens vinden!

Edit: heb hem nu op miraculeuze wijze ergens van het net weten te plukken, maar ik zou hem natuurlijk ook nog graag origineel willen hebben!

avatar van HungUp
ik moet zeggen dat woods wel experimenteel is, maar ik vind het niet verkeerd klinken. al vraag ik me sterk af of bon iver geinspireerd is door het prachitge hide&seek van imogen heap.

avatar van KidChino8
HungUp schreef:

Ja, dat was ook het eerste wat me te binnen schoot bij het belusiteren van dit nummer, maar het klinkt allemaal in dezelfde stijl toch wel als het album, wat dus geen kwaad kan!

Gregson
Binnen en heb hem al opstaan. Prachtig weer! Jammer dat het maar vier nummers zijn...

avatar van daanbaecke
Ontzettend mooi weer! Stelt me absoluut niet teleur, integendeel! Ook het laatste nummer vind ik iets moois hebben. En zo experimenteel vind ik het niet, want ook op het debuut 'For Emma, Forever Ago' heeft hij nummers met zijn eigen stem meerdere malen over elkaar opgenomen. Alleen dan mét muziek erover.

Gregson
Ik heb hem gisteren bij de platenzaak opgehaald. Maar ik blijf het ook een sterk schijfje vinden. Van mij mag Justin met z'n tweede full-length komen .

avatar van 0kk0 Babaratski
Ben ik het helemaal mee eens, Blood Bank belooft een hoop goeds...

Vind dat Justin Vernon zeer mooie gevoelige liedjes maakt die mij toch een stuk meer aanspreken dan Antony and the Johnsons. Misschien niet te vergelijken, maar dan luister ik toch liever naar dit.

Gregson
Is inderdaad iets totaal verschillends, maar ben eerder in de stemming voor Bon Iver dan voor Antony & The Johnsons die ik, begrijp me niet verkeerd, ook erg goed vind.

avatar van polydor
Blood Bank is een van 's mans beste nummers à la re: stacks ( ongetwijfeld zijn beste nummer)
Ik weet niet goed wat ik van Woods moet denken.
Het is niet slecht, maar kan mij toch niet zo ontroeren als Blood Bank.
Het nummer doet mij zelfs aan Kanye West denken (vooral dan dat laatste album) . Waarschijnlijk is het die autotune achtige stem

He, hoezo heeft dit album maar 4 nummers!

Ik heb m weten te downloaden maar dacht steeds dat ik een verkeerde had. Zie ik hier, dat het echt 4 nummer zijn.

Vreemd... Wel bijster goed.

Gregson
@Wombatje: Het is een EPtje . Maar wat je zegt, inderdaad bijster goed.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een enorme anti-climax, de EP is sterk, tot bijna alles verpest wordt met dat laatste nummer. Vreselijk en ergernis nummer één: de autotune. Waarom? het past niet bij de muziek en de zang was tot dan goed.

Maar goed de overige nummers vind ik wel erg fijn en ik mag ze graag beluisteren. Rustige muziek om bij weg te dromen.

Gregson
Dan zou ik toch eens het debuut album van Bon Iver luisteren, ook erg mooi. Ik vind de openings track nog altijd de beste.

avatar van Tabossi
Titelnummer is echt superprachtig. Wat een vervreemdende maar toch warme sfeer weet die kerel neer te zetten. Sprookjesachtig!

avatar van Migo
Debuut is geweldig, maar dit vind ik he-le-maal niks.

avatar van sean leonard
Dit is mijn eerste kennismaking met Bon Iver, en wat een mooie nummers op deze EP! Dat belooft wat voor het debuutalbum, als deze nog relatief laag gewaardeerd wordt.

RedLightCityBoy
Mijn eerste kennismaking met Bon Iver zit erop en de muziek geeft mij een dubbel gevoel. Deze muziek op deze EP spreekt mij grotendeels aan doordat ik het instrumentaal erg interessant vind. De zang op dit album vind ik ook sterk, alleen is het mij vaak iets te standaart en daarom weet het mij ook iets minder te boeien dan de composities zelf. Zelf hoor ik liever eindelijk eens een drum komen in een nummer. Dat geeft de muziek kracht, maar op dit album is geen drum te bekennen. Dat vind ik jammer, alhoewel de andere instrumenten zonder drum ook wel weer eens een rustig gevoel geven.

Beach Baby is voor mij overduidelijk favoriet. Blood Bank zit ook prima in elkaar en vooral de vocalen liggen mij goed bij dat nummer. Babys is een matig nummer. De doordringende piano is aan de ene kant leuk, maar het past niet zo goed bij het totaalplaatje. Woods, tja, die auto-tune kan leuk zijn, maar ik vind het hier echt heel erg vervelend. Als ik nu achteraf aan dat nummer denk zie ik er eigenlijk wel veel humor in. Maar alles bij elkaar weet het me toch net voldoende te boeien om hier een voldoende aan te geven.

off topic berichten verwijderd

avatar van Lennonlover
Bon Iver bewandeld hier soms wat onbekende paden maar verliest soms de weg. Hij kan de weg beter eens aan iemand vragen en ik geloof dat de volgende langspeelplaat een hele mooie gaat worden.

Niet geheel geslaagd, deze EP (maar een erg mooie Blood Bank) maar wel erg veelbelovend.

avatar van De Daniël
Ik wilde hem bijna kopen laatst, maar zag er toch van af. Ik bedoel, vier nummertjes voor de prijs van een heel album. Vind ik matig. Krijgt onze beste Justin nu al zulke steralures dat hij voor elk nummer bakken met geld vraagt

De Daniël schreef:

Dat ligt niet aan Justin, maar aan jouw platenboer. Ik heb 'm op cdwow gekocht voor 4,99 pond thuis gestuurd.

De track Blood Bank is werkelijk schitterend. Beach Baby is mooi maar kort, Babys is tekstueel wat al te simpel: "Summer comes to multiply" (zong hij vanuit zijn besneeuwde berghut in Wisconsin...).
Woods is een experimenteel nummertje wat helemaal niet onaardig is. Het schijfje is fraai verpakt in karton met teksten en mooie foto's.
Alles bij elkaar een aardig vervolgje op zijn geweldige album.

avatar van De Daniël
Ik zag hem bij Fame in Amsterdam. Die vragen doorgaans geen hoge prijzen oid.

De Daniël schreef:
Ik zag hem bij Fame in Amsterdam. Die vragen doorgaans geen hoge prijzen oid.

Fame geen hoge prijzen? Juist wel. Ze hebben een gigantische hoeveelheid cds in de aanbieding ja, maar voor nieuwe cd's betaal je gewoon de volle mep.

Ik heb Blood Bank bij Plato gekocht voor ongeveer 8 euro als ik het me goed meen te herinneren ^^

avatar van TaraB
ehh ik vind dit niet zo fantastisch... die staccato piano in babys doet pijn aan m'n oren en die autotune in woods vind ik ook niet zo geslaagd. Die andere twee zijn wel lekker!

avatar van Opschuiven
Erg verrast door de autotune! Maar wel mooi nummer.

AC1
Zijn demo/debuut album zal wel beter zijn want dat is in extreme omstandigheden van eenzaamheid geschreven.

avatar van Ploppesteksel
Als dat album echt zoveel beter is dan dit EP'tje, moet ik het toch maar eens gaan beluisteren. Deze EP blijf ik geweldig vinden, zelfs Woods, of beter nog, zeker Woods!

BPDD
Mijn favoriete bejaarden (mijn lieve oude oma natuurlijk niet meegerekend) van 'Breakfast at Sulimay's' onderstrepen Justin's talent ook.
Pik ook meteen hun reactie op Animal Collective mee!

En Ploppekestelsel, For Emma, Forever Ago moet je zeker uitproberen!
Ik heb weinig albums gehoord die zo de moeite waard zijn.

avatar van De Daniël
Haha wat vet zijn die oudjes! Ik hoorde Blood Bank in dat filmpje en kreeg meteen kippenvel, zij vonden het ook heel mooi (behalve die rechter dan)
Ik ga wat meer kijken van hun, grappig om te zien wat oudere mensen van bepaalde muziek vinden.

avatar van rascaly
Alle respect voor deze man! Voor deze ep, verdient hij naar mijn aanvoelen toch wel een dikke onderscheiding. Hij heeft zich wederom laten zien als een waar muziekaal kunstenaar, bij wie het talent voor muziek gewoon in de vingers zit. Dat heeft hij ook meer dan overduidelijk bewezen met zijn eerste album.

Babys zorgde -na een gewennigskuur- voor enorme kippevelmomenten. Enkel Woods viel me een klein beetje tegen. Het is me net iets te 'electronisch' om er echt aan gehecht te raken.
Maar ach, 't is fijn om zien hoe een beginnend artiest zich wel eens experimentele gronden begeeft. Wie weet wat levert het hem nog op, in de toekomst.