Bon Iver - Blood Bank (2009)

Folk

Wauw!
Ben benieuwd!

avatar van Woody
Ik ook.

is dit een EP? of volledig nieuw album?

Following a bit of moonlighting with Rosebuds and Land of Talk, not to mention dropping the 2008 best-of shoe-in For Emma, Forever Ago, Bon Iver's Justin Vernon is now lining up some new sounds. Via Jagjaguwar, the introspective folkie is set to release the new Blood Bank EP on January 20th here in North America, and a day earlier in the UK.

And what will it sound like? Well, according to Jagjaguwar: As much as For Emma, Forever Ago is about the cold, the Blood Bank collection is about the warmth that gets you through it.

Along with a CD version, the four-track release will come pressed on download-coupon-sporting twelve-inch vinyl, which Vernon will be selling pre-release date during his upcoming winter tour. And despite there being no stops planned for Canada, fans will have a shot to see Bon Iver on Letterman sometime around December 11, the date when Vernon will be taping a performance for the show.

avatar van misja82
Dat ziet er mooi uit, klinkt ook goed "download-coupon-sporting twelve-inch vinyl".

Ben benieuwd.

Ik kan echt niet wachten.

avatar van De Daniël
Geniaal, een ''nieuwe'' Bon Iver.

avatar van Comrade
Justin has left the cabin. Deze keer niet enkel een man met een gitaar, maar één met ook nog een piano, een slide guitar, en een vocoder. Deze klinkt warmer en vrolijker dan het debuut.

avatar van misja82
@comrade: Heb jij een gedownloade versie? Of is ie momenteel ergens te beluisteren?

avatar van Montorsi
De eerste maand van het nieuwe jaar brengt meteen al wat leuke dingen. Animal Collective, Beirut, Andrew Bird en nu Bon Iver

Poppekontje
Comrade? Hook me up, met dat wat je dan ook gehoord mag hebben?

Over het album ben ik niet dolenthousiast zoals velen dat hier op de site wel zijn en met hun behoorlijk wat persmensen gezien het feit dat dit album opduikt in allerhande 2008 jaarlijstjes.
Zou het deze nog te verschijnen EP anders vergaan was mijn eerste gedachte? Het antwoord is redelijk eenvoudig: nee. Ook dit vind ik aardig maar niet meer dan dat. Typisch zo'n artiest die het erg goed doet bij veel muziekliefhebbers en waar ik gevoelsmatig bij zou moeten horen maar wat toch niet helemaal gebeurt.
Nogmaals: ik vind het zeker niet beroerd of slecht, maar een vlammende liefde kan ik het niet noemen helaas; zowel de volwaardige cd als deze EP niet.

tuktak
ghehe bon iver is duidelijk beinvloed door kanye west op deze ep
en hadden de eerste tracks niet gewoon van coldplay moeten zijn? had ze geen verkeerd gedaan iig. leuk ep-tje.

Dwangbuis
Vreemd liedje, dat Woods. Nu ja, aan sommige tracks van For Emma moest ik ook even wennen voor ik ze echt (écht) kon appreciëren. Andere aanpak hier dus, meer 'gedoe' enzo. Wel fijne EP, maar niet wauwie voorlopig.

Poppekontje
Dit is.. anders. Maar wel nice.

Klinkt alweer heel erg goed dit. Nog even verder op me inlaten werken.

avatar van De Daniël
Ik zet hem nu net op, ga er even goed voor zitten.

Edit: het 1ste nummer doet het nu al helemaal voor mij. Prachtig zeg.

avatar van De Daniël
Inmiddels veel geluisterd en ik ben zeer positief. Blood Bank vind ik echt prachtig, het is net weer iets anders dan de nummers van het vorige album, maar ook weer niet te veel anders waardoor het geen Bon Iver meer is. Beach Baby en Babys allebei ook hele mooie nummers. Beide net even anders dan normaal, maar wel echt op de Bon Iver stijl.

Met Woods weet ik nog niet helemaal wat ik aan moet. Ik vind het overigens wel erg gedurfd van Bon Iver dat hij ook wat anders probeert en niet hetzelfde kunstje nog een keer flikt. Waar een ander artiest misschien zijn succesvolle album nagenoeg nog een keer overdeed, slaat Bon Iver een redelijk vernieuwende weg in. En dit kan hij ook nog eens, respect voor deze man.

avatar van 0kk0 Babaratski
Maare, waaar is deze nieuwe music te beluisteren> was overigens zeer te spreken over zijn debuut, prachtige vibe...

avatar van De Daniël
Ik had hem gedownload. Hij is vanaf 20 januari 2009 in de platenzaken te vinden. Ik haal hem dan zeker.

avatar van misja82
Mooi tussendoortje van Bon Iver. Dit doe zeker smaken naar meer. Ben dan ook erg benieuwd hoe zijn tweede volledige plaat zal zijn.
Je herkent de typische sound van Bon Iver van zijn eerste plaat. Het nummer Blood Bank zou er wellicht zelfs op hebben kunnen staan. Beach Baby is wat kalmer en een erg sterk nummer.
Met Babys ook weer een sterk nummer. Het geexperimenteer in Woods (de verdraaide computer stem) vind ik persoonlijk minder geslaagd, maar is geen slecht nummer.
Een korte EP met potentie. Bon Iver is here to stay.

het eerste nummer Blood Bank behoort tot zijn beste werk, Beach Baby is best wel goed maar de laatste twee nummers vind ik toch vrij bizar. Normaal wordt ik ontspannen bij het horen van zijn nummers maar deze nummers wil ik voortdurend skippen. Jammer.

Larry schreef:

volledig mee eens. 'Blood bank 'is voor mij het beste lied van hun. grijpt mij zo naar de keel, ik word er keer op keer stil van. Als je dan verder naar de EP luistert, gaat het bergaf met als dieptepunt 'Woods'. Blijft een fantastische band hoor. het 1e album heb ik ondertussen grijsgedraaid en hun concerten zijn fan-tas-tisch.

avatar van Woody
Woods haalt de boel behoorlijk naar beneden. De rest van de nummers zijn daarin tegen prima. Ik ben wel benieuwd of hij een 2de keer gaat weten te betoveren. Ik betwijfel het.

BPDD
Waar hebben jullie deze vandaan? Hij staat nog niet op Itunes en ook nog niet op Limewire of Soulseek.
Als ongeduldig persoon heb ik er een beetje problemen mee om te wachten tot 20 Januari ............

Met torrents vindt je hem zo!

avatar van De Daniël
De eerste drie nummers blijven erg goed naar mijn smaak. Alleen het laatste nummer doet het hem niet zo, maar het is denk ik meer een probeerseltje van de beste Justin.

Ik zag trouwens net dat Justin Vernon voor zijn solo tijd in een bandje heeft gezeten, DeYarmond Edison genaamd. Hier ben ik behoorlijk benieuwd naar, maar ik kan er zo goed als niets van vinden, buiten de Myspace. Iemand die het album die ze gemaakt hebben misschien bezit en kan zeggen of het ook echt wat is? Wat ik op de Myspace hoor klinkt best gaaf in ieder geval.

Edit: Sterker nog, het is gewoonweg prachtig!
Derde nummer geeft echt dat Bon Iver gevoel, heerlijk!
Ik ga op zoek naar het album van ze.

BPDD
Hij bevalt me eigenlijk best goed, vooral Blood Bank is erg mooi en Woods ......... is anders

Ik was zelf ook erg nieuwsgierig geworden. Ik heb na lang zoeken het hele album gevonden. ik zal kijken of ik de link nog kan vinden.

Mag ik Woods wel een mooi nummer vinden? Okee, het is totaal geen nummer voor Bon Iver maar hé, het is maar een EP. Daar mag wel wat op ge-experimenteert worden.

avatar van gherdt
Zo ondersteboven als ik van For Emma, Forever Ago was, zo teleurstellend was mijn eerste kennismaking met Blood Bank. De eerste 2 nummers zijn vintage herkenbaar Bon Iver met een enkel verschoven accentje, deze composities kunnen me (nog) niet raken danwel betoveren zoals Bon Iver dat op FEFA wel (bijna achteloos) deed. Babys wordt gedragen door een pianomotiefje dat bij mij totaal niet binnenkomt en de vocodertruc van Woods is zeldzaam vervelend. Laat dat maar aan Kanye West over (zie het geweldige 808s & Heartbreak). Ik had meer verwacht van deze geweldige (live!!!!) band. Maar ach, het is maar een EP-tje, de gouden toekomst ligt nog steeds in het verschiet.