The Fray - The Fray (2009)

Label: Epic

1. Syndicate (3:32)
  2. Absolute (3:47)
  3. You Found Me (4:04)
  4. Say When (5:02)
  5. Never Say Never (4:16)
  6. Where the Story Ends (3:57)
  7. Enough for Now (4:14)
  8. Ungodly Hour (5:04)
  9. We Build Then We Break (3:48)
  10. Happiness (5:22)
  11. Heartless * (4:16)
  12. Never Say Never [Live with the London Quartet] * (4:21)
  13. You Found Me [Live with the London Quartet] * (4:05)
  14. Where the Story Ends [Piano Version] * (3:20)
  15. Fair Fight [Live] * (3:08)
  16. Be the One [Demo] * (3:30)
  17. Uncertainty * (3:16)
  18. How to Save a Life [Live from Webster Hall] * (4:58)
  19. Fair Fight * (2:45)
  20. Enough for Now *
  21. Absolute [Acoustic] *
  22. You Found Me [Acoustic] *
mathieudc
Ah deze staat er meteen snel op! Eerste single 'You Found Me' vind ik niet zo geslaagd. Het kan aan mij liggen ook, ik begin namelijk wat af te haken op de zangstem + het eerste album heb ik ook onlangs van het maximum tot vier sterren herleid. Ik blijf benieuwd naar dit album, maar 'You Found Me' kan mij niet overtuigen.

avatar van snarf349
hier wordt het nummer 'you found me' gebruikt voor de nieuwe trailler van de serie lost.

Father McKenzie
Lost zegt me al niets en als ik de trailer bekijk en dat nummer beluister; vreselijke muzak, dit zal niet aan mij besteed zijn, neen, dank U.

avatar van catdog
Father McKenzie schreef:

Lost zegt je niks ? Toch wel één van de betere en populairste series van de laatste tijd. Het nummer.. het komt nogal zeikerig over maar op zich vind ik het niet zo heel verkeerd.

'You Found Me' is toch wel m'n favoriete nummer op dit moment. Heerlijk in de sfeer van 'How To Save A Life' (album) en doet me het water in m'n mond lopen als ik denk aan 'The Fray'. Ik bedoel alleen de pianopartij en dan de simplicity van de zang, top! Sinds Snow Patrol me enigszinds teleurstelde met 'A Hundred Million Suns' kijk ik toch wel erg uit naar dit album. HTSAL is na de twee jaar dat ik het ken toch nog een van m'n meest beluisterde platen en vrijwel elk nummer wil ik maar blijven beluisteren.
Yep, ik kijk zeker uit naar dit album. Kan simpelweg niet wachten!
De trailer van Lost is een gouden combinatie, kan niet wachten op én het album én de premiere van het vijfde seizoen!
Lamakomme.

avatar van Fieke_28
"You Found Me" vind ik erg veelbelovend klinken. Ben benieuwd naar dit album!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
catdog schreef:

Iets zegt mij dat hij het als "de reeks spreekt mij niet aan" bedoelde .

avatar van kaztor
Dat gezichtsloze rockbandje is weer terug, hoera!!

Hoe minder gezicht hoe beter, het gaat immers om de muziek.

The Fray vind ik op dit moment een van de betere pianorock,
You found me klinkt dan ook weer lekker.
Veelbelovend voor het album, kijk er naar uit!

Een tweede nummer van The Fray staat op YouTube, Say When:

Toch ietwat anders dan de rest van hun werk vind ik. Het is wel niet slecht maar zoals ik zei, ik begin af te haken op The Fray, don't know why. En na drie jaar wachten ben ik toch geneigd meer te verwachten dan wat we nu al te horen kregen.

avatar van Tha)Sven
Luky12 schreef:
The Fray vind ik op dit moment een van de betere pianorock,
You found me klinkt dan ook weer lekker.
Veelbelovend voor het album, kijk er naar uit!

Probeer jij dan maar eens eerst The Hush Sound en Something Corporate

avatar van Luky12
Tweede singel http://nl.youtube.com/watch?v=hrf97rAMSUM is zo mooi!
Derde singel nu ook op youtube http://nl.youtube.com/watch?v=nGDY8jJPuLw&NR=1

En tha)Sven bedankt voor de tip

Ik ben ook wel benieuwd, ik vond hun debuut album wel goed, maar niet geweldig . Eerst maar even hun single luisteren.

Oke, het lied van hun komt zo zeikerig over . Ik hoop dat het rest van het album beter is.

Syndicate is een geweldig nummer, Say When vond ik na 3x draaien wel oke.

Het hele album is nu uitgelekt.

Ik vind het eigenlijk een best goed album. Het is nog steeds best 'veilige' muziek maar het heeft bij mij meer effect dan het album the fray - how to save a life. Ik geef het een tijdelijke 4.

Ik heb het album nu even snel een paar keer geluisterd. Ik dacht dat ze de sound dramatisch zouden veranderen, maar dat is (voor mij gelukkig) niet waar. Ja, het is meer van hetzelfde en niet erg vernieuwend, maar ik vind het nog steeds goed. Leuke muziek!

Leg mij eens uit waarom dit slecht is. Het past typisch bij het genre van the fray, deze band maakt deze muziek, je hoort het niet af te kraken. Ik geef 5 sterren, net als het vorige album, en de ep's. The fray heeft wel degelijk ontwikkeling doorgemaakt. Kijk eens naar het verschil tussen Movement EP en dit album. It's for You en Where you want to, lijken niet op dit album. Maar het is allemaal prachtig wat ze maken, The Fray is en zal dat nog lang blijven, mijn favo band! 10 sterren!

avatar van Tha)Sven
Ik ben geen grote fan van the Fray. Hun debuut was aardig maar niets meer. Album leunde erg makkelijk op allerlei (emo)poprock clichés.
Bij dit album is dat wel iets verbeterd, maar ik krijg de lelijke nasmaak van sommige nummers niet weggespoeld. Ik had vernieuwing verwacht, aangezien je nooit weet welke kant bands op kunnen gaan, maar dit stelt me erg teleur.

avatar van Luky12
Lang moeten wachten op dit album en eindelijk hij is er.
In een woord PRACHTIG !
Ik snap namelijk ook niet waarom mensen zeggen dat The Fray geen ontwikkeling heeft, maar ik geef gelijk aan swimmertje14. Als je dit niet goed vind dan weet ik het niet meer.

Dikke verdiende 5 voor dit album trouwens !!

avatar van sj0n88
Naja als je naar het stemgedrag van Swimmertje kijkt, zie je dat je die niet geheel serieus hoeft te nemen.

Was nog niet heel bekend met The Fray, heb nu deze plaat op staan. Ben erg benieuwd met zoveel positieve reacties hier.

mathieudc
Natuurlijk wel nog wat te relativeren. Nieuwe platen starten vaak met zéér hoge scores hier op MusicMeter (aangezien fans er meestal het snelst bijzijn). Al lees ik overal redelijk positieve berichten.

Ik zal deze ook wel beluisteren. Zoals gezegd één van mijn favoriete bands van in de beginperiode van mijn muziekinteresse, dat blijft dus sowieso nog altijd wat speciaal. Hoewel ik intussen wel ietwat ben veranderd van smaak in die twee jaar.

Aap
Ik kan er niks bijzonders aan ontdekken.
Volledig uitwisselbare generieke confectie-rock.
Het enige compliment dat ik kan bedenken is dat, hoewel alle originaliteit ontbreekt, het wel redelijk uitgevoerd is.

avatar van henrico
Je haalt me de woorden uit de mond, Aap.

nijme255@adsl
Debuut vond ik nog wel leuk.
Nu heb ik het wel gehoord.

Vol verwachting op de nieuwe Fray gewacht. Na de eerste luisterbeurt. enigszins teleurgesteld. Het is zeker geen slechte cd geworden, maar ook zeker geen wereldplaat. De opener Syndicate klinkt erg als vanouds. Het probleem van deze cd vind dat de muziek teveel van hetzelde is, erg weinig variatie. Er zijn zeker nummers, die boven de middelmaat uitkomen. Never Say Never, Enough For Me en Ungodly Hour zijn gewoon erg mooi en breken de "sleur" van de cd. De afsluiter Happiness is imo het hoogtepunt van dit allemaal. Ik denk dat de groep teveel op safe heeft gespeeld. Als de volgende cd op dezelfde voet verder gaat vrees ik dat we niet jaren zullen gaan genieten van deze groep. De Fray zal dan een langzame dood sterven. Met name Keane fans zullen deze cd ook wel kunnen waarderen, denk ik.. Ik hoop in ieder geval dat na wat meer luisterbeurten de cd beter gaat worden. .

Ik ben eigenlijk een beetje verbaasd dat er niet gereageerd wordt op The Fray's nieuwe album In Australie staat de single You Found Me nr 1 in de singleslijst en 3 op de albumlijst. En in de de U.S. staat de Fray met hun nieuwe album op nummer 1 !!! Boven Bruce Sprinsteen notabene. Zijn er nog geen MuMe'ers die dit album hebben aangeschaft en wat is hun beoordeling. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben.

avatar van TerryA
Ad Brouwers schreef:

je geeft jezelf al de antword in de landen dat je juist opnoemt Ad!!

Australia en de US zijn in het algemeen de ideale landen voor muziek van bands zoals The FRay ... rock achtig invloeden en dezelfde sort muziek dat ze 10, 20, en zelfs 30 jaar geleden ook op australian en us radio gedraaid hadden

deze album is niet slecht, maar wel super saai! ... en doordat het intussen 2009 is zijn deze sort bands en albums totaal overbodig.

avatar van Justinx
Ik heb het inmiddels besteld voor een mooi prijsje. Mijn verwachtingen: The Fray wist mij zo'n vier jaar geleden erg te pakken met het debuut, zo erg dat zelfs het bezoek aan een concert in HMH onvermijdelijk was. Lang heb ik deze band op mijn handen gedragen, maar naarmate ik ouder word en deze band maar weinig met me meegroeit, balanceert de liefdeverhouding op een zijden draadje.

Weinig heb ik nog meegekregen van deze 'moeilijke tweede', die lang op zich heeft moeten laten wachten. Te lang? We zullen het zien of deze band vier jaar na dato nog net zo weet te overtuigen als de eerste klanken van het debuut.