Dälek - Gutter Tactics (2009)

Hip-Hop / Avant-Garde
Label: Ipecac

1. Blessed Are They Who Bash Your Children's Heads Against a Rock (1:24)
  2. No Question (4:40)
  3. Armed with Krylon (5:11)
  4. Who Medgar Evers Was... (8:03)
  5. Street Diction (5:28)
  6. A Collection of Miserable Thoughts Laced with Wit (3:21)
  7. Los Macheteros / Spear of a Nation (3:15)
  8. We Lost Sight (4:32)
  9. Gutter Tactics (4:38)
  10. 2012 (The Pillage) (3:30)
  11. Atypical Stereotype (6:22)
avatar van Onderhond
We Lost Sight en de openingstrack vormen de hoogtepunten. Verder en lekkere brok lawaai, muurvast album dat zich het best als geheel laat luisteren.

4.0*

thejazzscène
Waar is die smerige Dälek toch van voorheen gebleven? Ik wil die distortion layers terug horen waarboven een stem prijkt die de politiek afblaft. Dälek is pas goed als het pijnigt. Dit is allemaal veel te gepoetst. In Absence hadden ze nog de guts of a virgin en die wil ik terug!

avatar van FlyLo
Video voor 2012 (The Pillage)

avatar van The Scientist
Nog een aardig filmpje als je het openingsnummer kunt waarderen, hier komt het vandaan:

YouTube - Rev. Wright's speech after 9/11

avatar van Lau1986
Dit album van Dälek is vermakelijk, maar na een tijdje vind ik het ook een beetje saai. De beats/soundscapes blijven een beetje monotoon doorsudderen. Ik had hier wel wat meer variatie in willen horen. Het zorgt verder wel voor een duistere onheilspellende sfeer.