The Police - Certifiable (2008)

Label: A&M

1. Message in a Bottle (5:00)
  2. Synchronicity II (6:23)
  3. Walking on the Moon (6:19)
  4. Voices Inside My Head / When the World Is Running Down * (7:04)
  5. Don't Stand So Close to Me (4:41)
  6. Driven to Tears (5:50)
  7. Hole in My Life * (5:07)
  8. Truth Hits Everybody * (4:02)
  9. Every Little Thing She Does Is Magic (4:40)
  10. Wrapped Around Your Finger * (6:11)
  11. De Do Do Do, de da da Da (4:37)
  12. Invisible Sun * (5:03)
  13. Walking in Your Footsteps (4:35)
  14. Can't Stand Losing You / Reggatta de Blanc (6:30)
  15. Roxanne (8:10)
  16. King of Pain (5:18)
  17. So Lonely (6:53)
  18. Every Breath You Take (6:13)
  19. Next to You (5:07)
Father McKenzie
Nog maar eens een Police verzamelaar, What's the point?

avatar van bikkel2
Is dit niet gewoon de liveregistratie van de reunietour?

Gezien de selist wel.

Dit is toch een uitstekend klinkend live concert! Valt me toch weer op hoe goed een drummer Steward Copeland is! En Sting als Basist speelt super. Dit klinkt echt niet al een uitgerangeerde ouwe lullen band, maar een paar meer obscure nummers had wel gemogen!

avatar van Thuurke
Ik heb de korte versie maar aangeschaft, 14 nummers en 80 minuten muziek, de resterende 5 nummers staan op de bijbehorede DVD en ik heb de lange 2CD versie gedownload.

De lange versie met 2 CD's van ca. 55 minuten elk was 12 euro duurder en er zit een extra documantaire DVD bij die ik toch niet zal draaien.

De CD('s): Ze klinken achteraf gezien beter dan op de oude platen en de andere Live! CD. Eeuwig zonde dat ze de afgelopen 22 jaar geen platen samen hebben gemaakt.

avatar van bikkel2
Wie weet wat voor moois ze ons nog voor hadden kunnen schotelen.
Anderzijds had het ook heel anders uit kunnen pakken , want Sting begon zich wel steeds meer te manifisteren als een componist met een beduidendere easy listening aanpak( na de police tijd natuurlijk)
Ik hoop eigenlijk dat de dvd van dit concert gaat uitkomen.
Met beeld is het net allemaal even completer , zeker met een Steward Copeland achter de drums. Die vent is nog steeds fantastisch.

avatar van Thuurke
Bikkel, hij is alleen als CD+DVD of als 2CD+2DVD te krijgen, dus de DVD is al uit (en je krijgt de CD er gelijk bij, zo moet je het zien).

avatar van feestje
Lekker om weer zoveel energie te zien; toch ook geen 30 meer. het concertgevoel was, na 2 x A'damen parijs, meteen terug. Truth hits everbody!

Thuurke schreef:

Aha , bedankt Thuurke. Ik ga er naar uitkijken. Dit wil ik toch wel graag hebben.

avatar van kokkie
Heerlijk!

De paniek drift van de oude tijd is weg. Gewoon al die briljante liedjes gespeeld met de juiste rust en zonder extra bandleden. Genieten van begin tot eind!!! Betere reunie dan dit kan je je niet wensen.

Father McKenzie
Ik zag met de eindejaarsinkopen de dvd van deze show... en ik kreeg heimwee naar de dvd van het Synchronicity Concert, ik denk opgenomen rond 1983.
Neen, dit hier is gewoon een grote herhalingsoefening, maar dan van mannen die er niet meer zo fris uitzien. En ook niet meer zo fris klinken.
Ik blijf fan van hun muziek, maar als ik een dvd wil zien zal ik met véél plezier hun Synchronicity concert terug bekijken, dit hier, hoe goed gemaakt ook, laat ik aan me voorbijgaan.
Voor zover ik de show heb staan bekijken daar in FNAC kon het me niet echt meer boeien, de versheidsdatum was ver verstreken, zo heb ik dit ervaren.
Neen, stemmen ga ik niet, ik hou het bij de Police van vroeger, die reunies, voor mij hoeft het niet. Oude mannen die nog wat poen willen scheppen pffffttttt.....

avatar van dennisversteeg
Father McKenzie schreef:

Heb je de DVD/CD wel gezien/gehoord? De band klinkt juist bijzonder fris, de arrangementen zijn nieuw en absoluut niet veilig. Natuurlijk zijn het dezelfde nummers als 25 jaar geleden, maar wel gespeeld met meer vuur en passie dan tijdens de Synchronicity Tour, waar ik ze behoorlijk uitgeblust vind. Hier zijn het slechts de drie heren zonder extra muzikanten, die ale drie op hun top spelen.

avatar van Thuurke
Vergeleken met deze DVD is de Synchronicity DVD maar een slappe concert DVD. Ze klinken nu veel beter dan 25 jaar geleden. De nummers hebben de tand des tijds weerstaan.

Father McKenzie
Elk mag zijn idee hier over hebben, ik vind dit puur poenschepperij, ik blijf een Policefan, maar hou liever het beeld van jonge frisse knapen en laat deze liggen, het voegt niets toe aan het oeuvre van The Police, er is ook niets mis mee, maar ik laat de plaat of de dvd voor wat ie is.... maar wie er van wil genieten, doe maar, uiteraard, daar is niets mis mee. Het blijft goede muziek, zonder twijfel.
Ik vind het gewoon ontzettend overbodig, een pure herhaling; Het lijkt wel FC De kampioenen....

avatar van bikkel2
The Police had nog iets goed te maken , want ze verdwenen ineens wel heel resoluut van het toneel. Gitarist Summers en drummer Copeland wilden al een hele tijd weer , maar voorman Sting voelde er niet zo veel meer voor. Afgezien dat ze op een verjaardagspartijtje er nog wel eens wat nummertjes tegenaan gooide , was Sting van mening dat The Police vooral tot het verleden behoorde.
Wat de reden moge zijn dat het trio weer ging touren , mag ieder voor zich invullen , en het interesseert mij eigenlijk niet zo veel.
Wat mij opvalt is dat dit 1 van de meest energieke live-registratie's is van een band van lang geleden.
Niks sessiemuzikanten , hooguit wat coirtjes die niet ''live'' zijn , maar muzikaal lijken de 3 veteranen alleen maar beter geworden te zijn.
Met speels gemak en het nodige spelplezier rammelen zij er de grootste hits en wat sterkere albumtracks uit.
Sting zingt nog altijd geweldig en de muzikale power is groots.
Ook belangrijk ; de nummers klinken nergens oubollig of gedateerd.
Het blijven pakkende songs met aparte ritmes en virtuoos gebracht.
Mocht dit het laatste zijn wat The Police voor de buitenwereld in petto heeft , dan hebben ze het waardig afgesloten.

avatar van Madjack71
Father McKenzie schreef: Het blijft goede muziek, zonder twijfel.

Ben benieuwd of je dat ook gevonden zou hebben rond 1980 met een live registratie van de Beatles, die hun beste nummers ten gehore brengen...of gaat het er meer om, dat er geen nieuwe nummers zijn, soort oude wijn in nieuw zakken of zoiets?

Joy
nee natuurlijk niet maar ruime 20 jaar na dato is dit wel erg veel mosterd na de maaltijd

avatar van kaztor
Ach, liever dit dan de zoveelste Fransje Ferdinand.

avatar van notsub
Dit is een geweldige registrate van de reunie tour. De muzikaliteit swingt de pan uit. Stewart Copeland blijft één van mijn favoriete drummers. De band klinkt gedreven en laat krachtige uitvoeringen achter van de bekende hits. Dit dokument mag er wezen!

1,0
absoluut het slechtste concert wat ik ooit heb gezien en dat van mijn jeugdhelden , wat een bagger om naar de jazz versies te moeten luisteren van mister important sting.

wat een afknapper en dat van een van mijn favoriete bands ooit.

twotone schreef:

wat een afknapper en dat van een van mijn favoriete bands ooit.

Dit is verre van Jazz hoor . Sting heeft bepaalde baslijntjes her en der die misschien iets die kant opgaan .
Verder afgezien van wat worldmusic invloedjes die de band op de latere albums ook al voorzichtig tentoonstelde , wordt hier naar mijn mening toch een lekker portie gerocked .
Volgens mij zijn ze als musici alleen maar beter geworden .

1,0
IK heb ze vroeger ook eens gezien dat was rock , dit vond ik jazzy bagger.

Kijk de registratie nog maar eens na , effe cashen lachen naar de camera en wegwezen.

twotone schreef:
IK heb ze vroeger ook eens gezien dat was rock , dit vond ik jazzy bagger.

Waar haal je dit vandaan? Heb je naar iets anders gekeken en/of geluisterd? Dit heeft niets maar dan ook niets met jazz te maken: hoe kom je erop?
Toen ik naar dit concert toe ging, was ik juist bang voor teveel jazzy indiaanse vage vega invloeden van Sting. Maar die zijn er juist vrijwel helemaal niet. Hij speelt als voorman van the Police, Andy Summers speelt een goede bas en Stewart Copeland drumt echt heel sterk.

Dit is juist echt lekkere rock 'n roll. Terecht merken mensen hierboven op dat dit concert opvallend fris en met vuur gespeeld is. De energieke rock knalt uit je speakers.

Father McKenzie schreef:

Als je er een beschrijving op los wilt laten hoe the Police op deze cd's klinken, zou ik juist voor fris en energiek willen gaan. Ik zou trouwens het geluid van deze cd's niet willen beoordelen, na het bekijken van een stukje dvd in een platenwinkel. Ik wist trouwens ook niet dat muziek beoordeeld werd op basis van hoe mensen eruit zien. Kortom Father McKenzie, ik vind het wat kort door de bocht jouw reactie op deze 2cd.

avatar van Madjack71
Energiek, dynamisch en vol met spelplezier dat straalt dit Certifiable uit op DVD. De heren hadden er zin in en leefden zich volop uit. Stewart Copeland is een prachtige drummer om te zien spelen. Andy Summers bespeelde de gitaar als ware hij weer 20 en Sting verraste mij met zijn spel. De nummers werden vlot gebracht, geen oudbolligheid en obligate uitvoeringen...maar veel ruimte voor zijpaadjes, die naadloos pasten. Wat mij betreft geen mosterd na de maaltijd, maar de kers op de taart.

avatar van bikkel2
Ik vind het ook een tikkie te makkelijk om dit af te doen als een herhalingsoefening .
Akkoord , er worden geen nieuwe nummers gespeeld en wellicht zal de zakelijke kant ook een rol gespeeld hebben , maar het legendarische trio staan hier echt wel gepassioneerd hun ding te doen . De recentie's waren ook louter positief . Dit is een concert van pure muzikanten met een eigen individueel geluid dat samengebalt wordt tot een sterk geheel . En al die nummers van pakweg 30 jaar terug staan nog steeds fier overeind .

avatar van echoes
Geweldige live opname! Rocking, swinging, grooving, bomvol energie en speelvreugde. Niks uitgerangeerde ouwe lullen. 3 klassemuzikanten die geen seconde onderdoen voor hun jongere zelf in de 70's/80's. En dus gewoon met z'n 3-en! Hun laatste tour(s) in the 80's hadden ze meer m/v op het podium. Hoor ik toch liever dit concert!

Als ik ergens van baal is het dat ik ze niet gezien heb in de Arena, een "zaal" die ik steevast mijdt, daar het absurt is dat je altijd zo gruwelijk veel moet betalen voor een dramatisch slecht geluid. The Police klonken echter blijkbaar wél goed (had het kunnen weten toen ik jaren gelden Sting in de Statenhal (ook geen makkelijke geluidszaal) een uitstekend geluid hoorde neerzetten...)

(Zo ook spijt dat ik niet naar Bowie ben geweest)

Ga zo eens neuzen in het forum of er al een topic is over wel of niet geslaagde Reunie-tours. Deez is geslaagd met vlag en wimpel en heeft volledig bestaansrecht (100% van originele leden aanwezig)

echoes schreef:

Grappig dat je de Arena zaal mijdt met de naam "echoes": want dat is daar het probleem. Je kan dat vermijden door op 2/3 van de eerste ring kaarten te kopen of tot de helft van de tweede ring. Dan heb je geen last van echo's. Het is verbeterd doordat ze een paar jaar terug allerlei doeken hebben opgehangen en extra geluidsboxen hebben geplaatst.

En ja, ik was wel in de Arena toen the Police daar optradt. En ik was en aangenaam verrast door het geluid en door het energieke, krachtige en steengoede optreden van deze 3 wat oudere politiemannen. Dus terecht dat je baalt.....: zet de dvd hard aan, zou ik zeggen!

avatar van Ernie Ball
Ik was wel bij het Arena concert (net als bij Bowie overigens ). Met angst in het hart ging ik erheen, zeker omdat de solo platen van Sting mij vaak niet heel erg boeien (enkele uitzondering daargelaten) en de heren natuurlijk best op leeftijd zijn.

Maar.... wat een energie, wat een power. Met name Andy heeft me zo enorm verbaasd. Ik vond niet eens alle toevoegingen en extra solo's mooi, maar wat een verschillen met de studio opnamen. Ze durfden te rocken en nergens werd het belachelijk of zielig.

Fris, dat is het woord (ik zie de vergelijking met Jazz trouwens ook niet hoor).

Als ik mocht kiezen tussen de Live CD van einde jaren 80 en deze, werd het zonder twijfel deze (maar ik hoef gelukkig niet te kiezen en heb ze dus beide, en de bootleg Polytechnic uit'79).

Kortom: bij twijfel: aanschaffen!

avatar van echoes
Van de week weer een paar keer de dvd bekeken. Echt waanzinnig goed! Helemaal niet twijfelen dus!

madonnagirl3
Ik vind hier niks Jazz achtig aan hoor, de meeste nummers zijn perfect gebracht gewoon op de manier hoe ze moesten zijn.
Erg goede live opname!!! klinkt lekker, energie kan gewoon horen, ze spelen perfect en Sting zingt gewoon goed, nog steeds een krachtige stem(wat me ook opgevallen was tijdens het concert in het Gelredome, bij Symphonica in Rosso..)
Anyway, vind jammer dat ik het nooit heb mogen mee maken... ja, oke ik ben 15 maar goed.
Denk niet dat er ooit nog een reunietour komt helaas, dat is echt jammer.