Soulja Boy - iSouljaBoyTellem (2008)

Label: Interscope

1. I'm Bout tha Stax (Intro) (3:20)
  2. Bird Walk (3:33)
  3. Turn My Swag On (3:26)
  4. Gucci Bandana (3:56)

met Gucci Mane en Shawty Lo

5. Eazy (3:22)
  6. Kiss Me Thru the Phone (3:13)

met Sammie

7. Booty Got Swag (Donk Part 2) (3:06)
  8. Rubber Bands (4:14)
  9. Hey You There (3:52)
  10. Yamaha Mama (4:38)

met Sean Kingston

11. Wit' My Yums On (3:28)
  12. Go 'Head (3:41)

met Juney Boomdata

13. Shoppin' Spree (4:46)

met Gucci Mane en Yo Gotti

14. Soulja Boy Tell 'Em (3:31)
  15. Whoop Rico (4:06)

met Show Stoppas

16. I Pray (Outro) (5:48)
  17. Twerk Fest * (3:39)
avatar van Game
0,5
Oke, dan zal ik maar even een recensie droppen. Ik heb het album beluisterd. En ik moet zeggen dat dat een hele, maar dan ook een HELE zware taak was. Nog nooit kwam ik zo moeilijk door een hiphop album heen. Ik heb trouwens ook geen idee hoe ik deze muziek überhaupt moet noemen.

Het album is zwaar in de Dirty South stijl, houdt automatisch in dat het in het zuiden van de VS zwaar goed gaat verkopen. Ik ben persoonlijk niet vies van wat zuidelijke hiphop, maar dit gaat mij te ver. Want dit kan je gewoon hardcore Dirty South noemen.

De beats zijn niet goed, laat ik het daar op houden. Ze klinken vaak heel amateuristisch. Alsof het met FL Studio is gemaakt (en dat is het ook vaak). Verschil met het vorige album is schijnbaar dat Soulja Boy minder produceert.

Dus de beats, daar kan het niet echt mee door eigenlijk. Redt Soulja Boy het dan moet zijn raps, swag en flow? Nee... Sterker nog, hij doet echt gewoon alles fout! Al bij het eerste nummer is zijn flow zo ongelofelijk niet leuk om naar te luisteren, laat staan waar het over gaat. (geld)

Er zit geen inhoud in dit plaatje, soms gaat het nog over een meisje maar daar houdt het ook echt op. Hij vraagt zich zelfs af op deze plaat waarom hij zoveel haters heeft. Moet wel zelfspot zijn.

Voor de rest is de flow algemeen is te slecht voor woorden en dat geschreeuw is ook zwaar irritant. Over de gastartiesten ga ik het niet eens hebben. Nummers zoals Kiss Me Thru The Phone en I Pray zijn nog wel te doen. Ik moet erbij zeggen dat dat niet goede nummers zijn, maar ze springen er uit tegenover de rest van de zooi.

Het is triest wat Soulja Boy doet. Wat moeite in teksten stoppen en goede producers in huren, daar heeft hij geen zin in. In plaats daarvan zegt hij zijn "raps" op en gooit hij er geregeld een nagelbijtende kreet tegenaan. En dat is jammer. Ik denk dat als hij serieus rapt met serieuze beats, dat hij dan best goed te beluisteren valt. Zijn stem zal dan misschien niet zo irritant zijn.

Misschien dat hij nog volwassen gaat worden, de tijd zal het leren. In de tussentijd zet ik dit album NOOIT meer op, en zal ik ook nooit meer willen terugdenken aan de tijd, sorry ik bedoel Hel, dat ik dit luisterde.