Soulja Boy - iSouljaBoyTellem (2008)

Label: Interscope

1. I'm Bout tha Stax (Intro) (3:20)
  2. Bird Walk (3:33)
  3. Turn My Swag On (3:26)
  4. Gucci Bandana (3:56)

met Gucci Mane en Shawty Lo

5. Eazy (3:22)
  6. Kiss Me Thru the Phone (3:13)

met Sammie

7. Booty Got Swag (Donk Part 2) (3:06)
  8. Rubber Bands (4:14)
  9. Hey You There (3:52)
  10. Yamaha Mama (4:38)

met Sean Kingston

11. Wit' My Yums On (3:28)
  12. Go 'Head (3:41)

met Juney Boomdata

13. Shoppin' Spree (4:46)

met Gucci Mane en Yo Gotti

14. Soulja Boy Tell 'Em (3:31)
  15. Whoop Rico (4:06)

met Show Stoppas

16. I Pray (Outro) (5:48)
  17. Twerk Fest * (3:39)
avatar van jelmer19
De ramp van de ''hiphop'' is terug

avatar van Jorge-E
Oh shit! 1 van de enige keren dat ik in de updates kijk (niet de mijne) en dan zie ik dit staan

0,5
Eindelijk wél een release die ik dit jaar kan laten schieten. En over schieten gesproken dat zou ik graag met een geweer op deze man doen. En over man gesproken dat is dit niet. Ik spreek liever van die kleine kleuter. Over kleine kleuters gesproken, die zullen massaal in de wachtrij staan om deze cd te kopen.

(Raffael mag verder gaan vanaf het koop gedeelte, bijvoorbeeld dat hij zelf zijn contract gekocht heeft).

RedLightCityBoy
Ik snap al die haat niet.
Niet dat ik ook maar iets, van dit soort muziek ook maar een beetje goed vindt...maar op youtube zie je echt discussie's over REAL Hip-Hop. En wat nou wel kan en wat niet. Kies gewoon wat je zelf diggt en laat ''neppe rappers'' links liggen.

RedLightCityBoy schreef:
Kies gewoon wat je zelf diggt

RedLightCityBoy schreef:
en laat ''neppe rappers'' links liggen.

Tuurlijk, doen we ook, we zijn wijs genoeg om zelf uit te maken wat we wel diggen en wat niet, in tegenstelling tot die kleuters waar R&P het over had. En die kunnen niet kiezen omdat er tegen hen gezegd word: Hier, luister hier eens naar. Het word hen bijna opgedrongen, terwijl ze nauwelijks de kans krijgen om iets anders te horen tenzij ze er echt naar op zoek gaan.

RedLightCityBoy
Je hebt mensen die zich er inderdaad in verdiepen (vooral mensen op Mume) maar ook mensen die ''Real Hip-Hop'' echt niks vinden en veel liever naar dit, T.I. T-Pain etc. luisteren. Dat heeft verder niks te maken met of ze kleurers zijn of niet.

RedLightCityBoy schreef:

Ja, die heb je natuurlijk ook....
Heb je gelijk in.

avatar van jelmer19
Dit is toch nog wel een paar stapjes slechter hoor

Echt een verschrikkelijk nummer trouwens...

Hypnotick
MJ_DA_MAN schreef:
Niet veel slechter dan een Ne-Yo of een hedendaagse T.I., hoor.

Dat ben ik niet met je eens, Soulja Boy is toch wel het laagste van het laagste die gast is zo triest dat je er nog niet eens aan kan irriteren, ik weet niet of hij zichzelf serious neemt maar ik doe dat zoiezo niet, echt een comedy die gast. T.I. daarintegen is voor een commerciele rapper redelijk goed ik bedoel z,n muziek is redelijk luisterbaar dat kan ik van een Soulja Boy niet zeggen. er zijn echt nog veel slechtere rappers dan T.I. zelfs in de underground ( Bahamadia, Nine, MF Doom, Biz Markie ) wat mij betreft zit T.I. net onder de middenmoter van hiphop.

Hoe komt hij er op? :

Turn my swag ooooon, yeaaaah get moneeeeeyyy

Ik durf te wedden dat deze weer 500.000 in de 1e week gaat verkopen... Wat heb ik medelijden met de mensen die in Amerika wonen, want die zien/horen deze shit waarschijnlijk elke dag op TV/radio.

Hebben wij mazzel dat die kleuter niet is komen overwaaien zeg, pfff.

aire.
Nee dat valt me ook op, dit wel meer iets typisch Amerikaans. Al is dat wel vaker met dirty south, snap en crunk muziek. Zo zie ik ontzettend commerciele en succesvolle singels uit Amerika de éne keer wel, maar de andere keer niet overwaaien. Vraag me af hoe dat wordt bepaald. Het lijkt namelijk vooral wat willekeurig te zijn.

avatar van nega
is het zelfde als mensen hier kempi/thc checken etc

SvV_Ying
Luisterde vanochtend het nummer Kiss Me Thru The Phone en dat vond ik eigenlijk best goed klinken. Zal wel de enige uitschieter zijn

SPAROOD
Gelekt, op eerste oor klinkt het niet echt goed ofzo, maarja dat had ik ook wel weer verwacht:P

0,5
Er is een bonustrack die hier niet bijstaat, namelijk:

I Killed Hip Hop (Produced by Soulja Boy)

Dit stond trouwens ook op Wikipedia:

He launched a campaign via YouTube to get the album to go Platinum in it's first week of release.

En het verbaast me niks als hij dat nog gaat halen ook, hij heeft de internetkids in de pocket...

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zie de man ondertussen wel een beetje als de Sjaak van Amerika. Verkopen zal deze plaat idd wel doen; volgens mij weet Soulja Boy ook wel dat zijn muziek eigenlijk niet kan, maar hij speelt het spel gewoon erg goed mee en lacht zich denk ik slap om al het commentaar terwijl hij kijkt naar de verkoopcijfers. Dit is gewoon puur zaken doen.

Kingsnake
MJ_DA_MAN schreef:

moet je daar trots op zijn?
ik vind het een schande, want serieuze (niet per se goede) hiphop krijgt zo geen kans omte ademen, omdat dit soort 'artiesten' alles en iedereen verstikt.

Kingsnake schreef:

moet je daar trots op zijn?
Tja, ik maak me er inmiddels niet meer druk om; ook al verdwijnen figuren als Soulja Boy en 50 Cent uit de hitlijsten, dan nog zal er nooit een rapper in komen die vrijwel alleen wordt erkent door hiphopliefhebbers (wat die term ook mag inhouden). En zeg nou eerlijk: is de Billboard-hitlijst een plek voor rappers die het ook echt voor de muziek doen (niet alleen om het geld)? Van mij mag deze plaat miljoenen keren over de toonbank gaan, het laat me koud. Dit is niet het podium voor de hiphop die ik het liefst (lees: bij voorkeur) luister. Af een toe een hersenloos clubnummer doet me altijd wel goed overigens.

0,5
Deze 'shit'* ga ik denk ik toch gewoon checken. Ik heb geen goed beeld van het 'hiphop'** jaar 2008 als ik Souljah Boy niet heb beluisterd .

* Wist u dat; Souljah Boy de enigste man is die poept uit zijn mond...
** het staat tussen aanhalingstekens omdat ik niet vind dat het onder het genre geplaatst mag worden.

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom ga je het beluisteren als je toch al weet dat het een 0,5* wordt plus een sarcastische/cynische review als gevolg?

0,5
Hij mag het van mij doen, ik verheug me op zijn 'recensie'.

0,5
Omdat ik nog geen enkel nummer ken van Souljah Boy, ik wil het met mijn eigen oren mee kunnen maken, hoe slecht een 'rapper' kan zijn en misschien valt het allemaal wel 100% mee en komt er een andere beoordeling dan 0,5* uit. Bovendien als ik de 500 releases nog wil halen...

SvV_Ying
Tsja.. volgens mij zijn er ook veel haters hier die maar gewoon met iedereen mee lopen te praten in plaats van een persoonlijke mening te vormen.

Heb zelf een paar nummers gehoord. Alleen Kiss me thru the phone klonk lekker, de rest deed me niks.

avatar van Pooiertje
1,0
Dit is gewoon waardeloos
Ik heb trouwens wel alle nummers beluisterd

RedLightCityBoy
Soulja Boy vind ik een goede aanvulling voor hip-hop.
Ik hou er niet van, maar op deze wereld bestaan meerdere figuren.
Ook rondom Lil Wayne was (is) er zo'n hype.
Op youtube heb ik wel 1000en ruzie's gezien tussen:
''Real Hip-Hop'ers' en Lil Wayne fans.
Dan denk ik echt, zoek een leven, geef de ander lekker een kans om Soulja Boy te luisteren. Er zou naar mijn mening niet eens zoveel negatieve/sarcastische discussie moeten zijn rond een Soulja Boy cd. Ik ga ook niet bij een album, bijv buiten mijn genre zeiken. Geef die Soulja Boy een kans mensen, ik vind soulja boy in ieder geval een groot man, respect (geen sarcasme).

0,5
Sorry, RLCB. Maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je Soulja Boy respect geeft, een groot man noemt (wtf) en uberhaupt hiphop noemt. De term 'snapmusic' is van betere toeppassing.

Hij is gewoon een Dirty South hype waar voornamelijk Afro-Amerikanen op los gaan. Serieus, als je die video's bekijkt van hem, het is echte 'black music' maar dan zonder het bekende gevoel/soul.

Ik heb nog nooit een Soulja Boy album geluisterd, misschien moet ik dat maar doen en ook eerlijk mijn mening erover geven...

Maar ik zit nu beetje in een old skool fase dus ik ben bang dat dit een grote fout wordt

RedLightCityBoy
Ik heb nooit iets gezegt over de kwaliteit (dat, dat maar duidelijk mag zijn).
Soulja Boy bezorgt talloze mensen plezier en hij verkoopt ongeloofelijk veel.
Dat verdient wel mijn respect.

0,5
Mijn mond valt hier echt van open, want wat Soulja Boy met dit album laat horen kan echt niet. Ik heb dit dan ook in etappes moeten luisteren want ik kan het niet non-stop volhouden. Zelfs DJ Khaled en Ace Hood kregen dat niet voor elkaar. Ik kreeg eerder dit jaar een gruwelijke hekel aan de man door zijn uitspraken over de slavernij, met deze vertoning zorgt hij ervoor dat ik een nog grotere afkeer voor hem heb, de laatste keer dat ik iets van Soulja Boy beluister.

De reden dat ik dit zo slecht (slecht is eigenlijk een te positief woord) vind is in eerste instantie de meest irritante stem die ik in de muziekgeschiedenis gehoord heb. En voor het eerst had ik zoiets van gebruik toch een vocorder. Ik hoor liever een blikkerige stem dan deze schreeuwstem. Het glazuur van mijn tanden zit er niet meer op, na de eerste klanken sprong het er al spontaan van af. Vervolgens zijn de lyrics (kun je spreken van lyrics?) zo in en in triest dat ik er eigenlijk geen woorden voor heb om het te omschrijven. Nog een reden dat dit mijn geschiedenisboek in zal gaan als slechtste album ooit gemaakt zijn de beats. Hier komt niks muzikaals bij kijken, het is super druk en klinkt tot slot voor geen meter.

Hoe kan deze puber ooit een contract hebben gekregen? Waarom is dit zo populair en wat vind zijn omgeving van de muziek of wat vind hij er eigenlijk zelf van? Vind hij het leuk hiphop in een kwaad daglicht te zetten? Vragen die waarschijnlijk onbeantwoord zullen blijven.

Vlug aan de CYNE!!!

Kingsnake
Ik heb het geluisterd.
Ik weet niet wat het is, maar geen hiphop.
Er zit niet eens een goede groove, lick of rhyme in.

Geen enkel lichtpuntje.
Leuk voor hele kleine jongetjes.

avatar van MJ_DA_MAN
Weet je wat, ik ga het ook gewoon beluisteren. Ik moet gewoon weten of het daadwerkelijk zó slecht is of dat er makkelijk ''gehaat'' wordt op dit mannetje.