menu

The Welcome Wagon - Welcome to the Welcome Wagon (2008)

Alternatieve titel: The Sunday Sing-a-Long Brought to You By... the Welcome Wagon

mijn stem
3,71 (112)
112 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: Asthmatic Kitty

 1. Up on a Mountain (3:34)
 2. Sold! To the Nice Rich Man (4:11)
 3. Unless the Lord the House Shall Build (1:46)
 4. He Never Said a Mumblin' Word (4:38)
 5. Hail to the Lord's Anointed (3:36)
 6. But for You Who Fear My Name (3:21)
 7. American Legion (5:05)
 8. You Made My Day (4:01)
 9. Half a Person (2:53)
 10. Jesus (4:30)
 11. I Am a Stranger (6:09)
 12. Deep Were His Wounds, and Red (2:17)
totale tijdsduur: 46:01
zoeken in:
avatar van Lepel
3,5
jurado schreef:
(quote)


Tja , hoe kortzichtig kan je zijn.


Tja, hoe kort kan je onbeargumenteerde reactie zijn.
Jezus niet als fundamentalist (d.i. een strenggelovig persoon) beschouwen, is volgens mij onjuist. En dat zijn vader, God, niet bestaat, ja, God, dat is een mening, misschien wat boude geformuleerd hierboven.
Evengoed luister ik nog altijd met plezier naar deze muziek. De teksten hadden van mij van een andere strekking mogen zijn.

2,5
Jezus was de zoon van God. Dus in feite was hij geen gelover maar een weter. Hij was geen fundamentalistische gelovige, hij was eigenlijk voor een deel God in eigen persoon (de drie-eenheid, weet je wel?) waardoor hij gewoon zijn eigen standpunten verkondigde in plaats van dat hij die van een ander aanhing.

avatar van Lepel
3,5
Dn!S schreef:
hij was eigenlijk voor een deel God in eigen persoon (de drie-eenheid, weet je wel?) waardoor hij gewoon zijn eigen standpunten verkondigde in plaats van dat hij die van een ander aanhing.


Dat is een wel erg letterlijke interpretatie van iets wat m.i. overdrachtelijk bedoeld is.
Goed, ieder zijn zegje gedaan (ik incluis) over iets waar eindeloos en oeverloos over gediscussieerd kan worden. Ik hevel de discussie over naar een forum op een eo-site o.i.d.. Kunnen we hier weer praten over zinniger dingen. Muziek bijvoorbeeld.

handsome_devil
Ahhh die Smiths cover van Half a Person

avatar van ookzoveel
Weet er iemand waar deze plaat nog te krijgen is?
ze is blijkbaar niet meer nieuw verkrijgbaar.

3,5
ookzoveel schreef:
Weet er iemand waar deze plaat nog te krijgen is?
ze is blijkbaar niet meer nieuw verkrijgbaar.


Op sites als amazon.co.uk en bol.com wordt deze gewoon nieuw aangeboden hoor.

BobbieMarley
Lepel schreef:
Jezus Christus. Hoofdpersoon van deze plaat, God beter het. Muziek is zeker aangenaam, maar de teksten over hun liefde voor de man uit Nazareth trek ik slecht. Zoetsappig gekwijl over een fundamentalist van zo'n 2000 jaar gelden en zijn zogenaamde vader die in het geheel niet bestaat, is niet aan mij besteed. Dankzij de geweldige composities toch ruim voldoende.


Ben jij dan al dood geweest dan? Wat een onzin opmerking! Graag serieus commentaar.

avatar van Poek
4,5
Een poging alle nummers te beschrijven:

1. Up on a mountain.
Dit nummer vind ik prachtig. Haar stem is erg mooi, en ik hou erg van zang door man en vrouw samen. Het klinkt ook erg lief, maar door Sufjans tierelantijnen niet saai. Wat wil een Poek nog meer? Niet veel.
2. Sold! To the nice rich man
Dit nummer is bijna Illinoiser dan Illinois zelf. Er gebeurt ook van alles qua instrumentatie en koortjes. Ik krijg ook erg meeklapneigingen bij dit nummer. En een apart einde! Enfin, topnummer.
3. Unless the lord the house shall build
Dit nummer is een soort combi van de vorige twee. Het begint lief en rustig, dan wordt het toch even erg sufjannerig, om weer rustig te eindigen.
4. He never said a mumblin' word
Een bewerking van een negrospiritual: He Never Said a Mumblin' Word - Wikipedia - en.wikipedia.org maar wel heel anders dan b.v. de versie van Lead Belly. Hier doet Aiuto de lead vocals en waar de vorige nummers vrolijk en/of lief klinken, is deze meer donker en melancholisch. Vrolijk over kruisiging zingen zou ook wel een beetje raar zijn.
5. Hail to the lord's annointed
Hier klinkt Monique een beetje kinderlijk. Iets te misschien, maar haar stem blijft mooi. Een wat mindere Up on a mountain, maar nog steeds mooi.
6. But for you who fear my name
Origineel van Lenny Smith, die volgens Wikipedia in gospelkringen best populair is. MuMe kent hem echter niet. Dit nummer klinkt ook wel het meest gospel van de plaat, veel handgeklap, veel koor.
7. American Legion
Tijdens de CSL-sessie werd ook de vergelijking met B&S gemaakt en daar zit wat in, vooral bij dit nummer. Dit nummer heeft ook wel iets melancholisch. Laten dat nou net allemaal grote pluspunten zijn voor mij!
8. You made my day
Dat Sufjan een groot liefhebber is van André van Duin blijkt uit dit nummer waarin hij hoempapa gebruikt. Ik was positief geschokt toen ik het voor het eerst hoorde! Het raarste nummer van het album, maar evengoed mooi.
9. Half a person
Ik heb het origineel denk ik wel meer dan honderd keer gehoord en het was even wennen om deze versie te horen. Na acht keer luisteren ben ik het origineel bijna vergeten en kan ik deze toch wel erg waarderen.
10. Jesus
Is er dan niets heilig? Na de Smiths ook nog een cover van Velvet Underground. Maar wat wil je met zo'n titel? Maar het doet me meer denken aan Gimme Shelter van de Stones. De blazers vind ik echter het mooiste aan dit nummer.
11. I am a stranger
Vier keer beluisterd en veel groeipotentie denk ik. Op een gegeven moment wordt het wel erg druk en weet ik niet waar (of wie) ik naar moet luisteren.
12. Deep were his wounds, and read.
Het relatief simpelste nummer van het album, al wordt het op het einde toch nog sufjannerig. Monique maakt ook twee foutjes, maar het mag van Sufjan.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:03 uur

geplaatst: vandaag om 04:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.