Cannibal Corpse - Evisceration Plague (2009)

Label: Metal Blade

10. Carrion Sculpted Entity
  11. Unnatural
  12. Skewered from Ear to Eye
avatar van horned_reaper
Al betere artwork dan het vorige album.
Ben benieuwd of het wat word.

avatar van bennerd
Geef mij maar het hoesje van het vorig album. Dit is teleurstellend en verre van onheilspellend of smerig voor een CC-plaat.

Maar ik ben ook wel benieuwd.

Beetje simpel artwork inderdaad, niet veel beter dan het vorige wat mij betreft.. ik ben benieuwd. Heb 'n beetje een haat/liefde verhouding als het op CC aankomt.

Behemoth schreef:

Zelfde hier. Cannibal Corpse is een enorm overschatte band, maar een album als Kill is dan weer spectaculair goed.

bennerd schreef:

Cannibal Corpse is een enorm overschatte band

wat vind je er overschat aan?
ik vind ze eigenlijk eerder onderschat.
ik kijk in ieder geval uit naar deze CD van deze fantastische band.

MDV
De laatste Deicide viel me een beetje tegen, hopelijk kan Cannibal Corpse wel een goed album afleveren. Dit keer met een fatsoenlijke productie graag, en niet iets dat klinkt als creativiteit met kettingzagen, afvalbakken en snel achterovergeklokte glazen coca cola.

Grindpad schreef:

wat vind je er overschat aan?
ik vind ze eigenlijk eerder onderschat.
ik kijk in ieder geval uit naar deze CD van deze fantastische band.

Dat ze door velen de geniaalste death metalband ter wereld genoemd worden (Death laten we buiten beschouwen, nòg meer overschat, imo). Maar ja, Cannibal Corpse is dan ook erg populair, dus is dat niet meer dan normaal.

Maar in feite vind ik het niet meer dan een gewone, 'simpele' death metalband. Bolt Thrower schat ik bvb iets hoger in om wat 'mainstream' te blijven.

Voor de rest blijft het een prima band hoor.

avatar van Kef
Kef
Wat de hoes betreft, Misschien komen er wel weer twee hoezen. Deze en eentje die schokkender is. Dat was vaak met hun vorige albums ook het geval.

Ik hoop het.

avatar van Dexter
Ik vond die vorige toch wel ruig. Van alle vorige albums werd de cover-art dikwijls in verschillende landen verboden, en voor Kill hadden ze het gewoon lekker simpel gehouden. Klasse.
Jammer vind ik dat ze weer aangeven dat dit hun hardste en bruutste album zal worden. Goed, Kill was bruter dan veel ouder werk, maar dat kwam gewoon door de dikke productie. Van mij hoeven ze niet steeds harder, bruter en technischer te spelen, gewoon blijven doen waar je goed in bent. In de deathmetal lopen al genoeg van die viezeriken rond die al klaarkomen bij het horen van een woord als jazz-invloeden. Laat CC maar CC blijven.

MDV schreef:
[..]it keer met een fatsoenlijke productie graag, en niet iets dat klinkt als creativiteit met kettingzagen, afvalbakken en snel achterovergeklokte glazen coca cola.

Kill heeft juist één van de strakste producties ooit. Leg mij dan maar eens uit wat er volgens jou slecht geproduceerd is aan deze plaat.. Probs voor Erik Ruthan

Dexter schreef:

Mwa, CC klinkt toch al een hele tijd zo hoor (eigenlijk al vanaf het moment dat Corpsegrinder erbij kwam, Vile). Ze zijn sindsdien misschien nog íets meer technisch gaan spelen, maar erg veel scheelt het niet.

Ik moet trouwens echt in de mood zijn om de (latere) CC op te zetten, en dat komt eigenlijk vooral door de vocalen van Corpsegrinder.

Titelnummer online.
Hoop toch dat er nog wat originelers op de plaat te vinden zal zijn.

MDV
Klinkt groovy en totaal niet afvalbakkig, een goed begin.

MDV schreef:
Klinkt groovy en totaal niet afvalbakkig, een goed begin.

begin...?

Empyrium
Plaat gaat weer lekker los in hakketak en klinkt inderdaad erg groovy en lekker drumwerk. Teksten kan ik niet verstaan maar de eerste indruk is wederom een sterk album van deze Death Metal pioneers.

begin...?

Ja, er was nog maar één nummer te horen. Ik had het over dat nummer.

avatar van Dime
Hele album nu op hun MySpace.

Empyrium
heb hem vandaag gekocht, mooi artwork.

mmm....
wat moet ik hier mee.

ik ben een ontzettende CC liefhebber; voor mij zijn de ongeslagen keizers van deathmetal.

het toffe vond ik altijd dat ze altijd weer (relatief) orgineel uit de hoek kwamen, fris uit de hoek kwamen en het altijd weer presteerden om me toch weer omver te blazen.
Ik bedoel, het 1e nummer van Kill, come on....

deze cd heeft het helaas minder.
het is nog steeds degelijke death maar er mist iets voor me.
een zekere indentiteit, net dat beetje meer....
deze plaat pakt me niet.

net als Gallery of Suicide: het is niet slecht maar een tikje anoniem.
misschien moet hij nog groeien.

even nog geen cijfer.

PS: MDV, ik ben het ook oneens met je: Kill heeft een onaards goede productie, ik ben erg benieuwd wat je bedoelde je opmerking over de productie.

Empyrium
Het eerste wat mij opviel is dat het als twee druppels water klinkt als de laatste Deicide.

Grindpad
komt misschien ook omdat George Fisher eigenlijk voor het eerst zijn stem echt dubbelt (hoog/laag)

avatar van andnino
Ah, leuk dit staat nu ook op de mume frontpage

andnino schreef:
Ah, leuk dit staat nu ook op de mume frontpage

ja, leuk, kunnen we weer allemaal van die dommige opmerkingen verwachten van mensen die niets met metal hebben maar toch menen te moeten reageren.....

een kleine voorspelling:
-wat een vieze hoes zeg
-wat kinderachtig allemaal zeg
-wat een rare naam zeg
-dit is toch geen muziek
-vinden mensen dit serieus goed?
-dit is toch alleen maar geschreeuw
-vroeger luisterde ik naar dit soort muziek maar nu ben ik volwassen

avatar van Dime

een kleine voorspelling:
-wat een vieze hoes zeg
-wat kinderachtig allemaal zeg
-wat een rare naam zeg
-dit is toch geen muziek
-vinden mensen dit serieus goed?
-dit is toch alleen maar geschreeuw
-vroeger luisterde ik naar dit soort muziek maar nu ben ik volwassen

De eerste 1 stem staat er al, zullen er ook wel meer gaan volgen.

avatar van Devoo
Volgens verschillende recensies een redelijk tegenvallend plaatje. Ik zal hem in ieder geval wel proberen, Cannibal Corpse blijft een goede band!

avatar van Sebashuis
Mooi geschreven Grindpad. Het zal wel weer gebeuren Kill (de vorige CC plaat) had hier ook last van.

Ik ken enkel een paar nummer van Cannibal Corpse maar ik ben deze nieuwe aan het proberen.

Ik weet wel dat deze mannen echt kunnen spelen niet te zuinig.

Sebashuis schreef:

Ik weet wel dat deze mannen echt kunnen spelen niet te zuinig.

zeker, Cannibal Corpse speelt inderdaad een flink niveautje hoger.
het valt me vaak op dat hier ook op MoMe wordt gesteld dat Cannibal redelijk simpel is, redelijk recht toe recht aan.

Ik denk dat mensen die dat zeggen gewoon zelf (nog) niet zo ontwikkeld zijn op technisch gebied en de helft gewoon niet mee krijgen. Cannibal Corpse is namelijk zelden recht toe recht aan, dat is juist het mooie.
Er zitten zoveel moeilijke interessante fratsen in, rare maten, subtiele accenten die je pas een aantal keer snapt etc.

Als je het gewoon zonder technische oren op je af laat razen als een bulldozer, ja, dan snap ik die gedachtengang, dat lekker simpel rammen zogenaamd.
Maar luister er maar eens ECHT naar, aandachtig naar, tel sommige stukken maar eens uit, probeer het maar eens te vangen in hapklare brokken, of (voor de muzikanten) speel het maar eens.

ik zeg niet dat Cannibal Corpse de technische TOP is, maar simpel is heel heel heel anders. Cannibal Corpse speelt op een heel erg hoog niveau.
En nagenoeg alle deathmetal bands die ik ken, mogen vooralsnog nog steeds knielen voor Cannibal Corpse.

Grindpad schreef:

Op de echte tech-death bands na dan natuurlijk..
Maar ik ben het met je eens, wat Pat O'Brien en Alex Webster klaar krijgen is zeker uitmuntend te noemen. (Y)

Over de cd zelf: ik heb nog maar een paar nummertjes gehoord, maar wat ik hoorde viel erg tegen. 't Zit allemaal wel goed in elkaar hoor, maar ik mis toch net een beetje dat extra's wat bij nummers als 'death walking terror', 'make them suffer' en 'murder worship' bijvoorbeeld wel hebben. Nog geen rating, ik ga 'm nog wat vaker luisteren.

Grindpad
even uit in interesse: noem eens enkele van die, volgens jou, echt technische bands? ben best benieuwd dan!

MDV
Als ik me er mee mag bemoeien: Suffocation

Met wat ik eerder zei over productie doelde ik niet zo zeer op Kill maar vooral op het oudere werk van Cannibal corpse en veel andere death metal. De productie van Kill is inderdaad prima, voor Evisceration Plague geldt hetzelfde.