Cannibal Corpse - Evisceration Plague (2009)

Label: Metal Blade

12. Skewered from Ear to Eye
ik vind Suffocation goed maar technisch een FLINK stuk minder dan Cannibal

avatar van aslan
aslan (crew)
...of misschien iets als 'Cephalic Carnage' maar als we op dit niveau moeten gaan vergelijken weten we meteen waar we met Canibal Corpse beland zijn: met deze 'Evisceration Plague' bezorgen ze ons alweer death metal van topniveau

Grindpad schreef:
even uit in interesse: noem eens enkele van die, volgens jou, echt technische bands? ben best benieuwd dan!

Je begrijpt me denk ik verkeerd. CC ís technisch, maar het gepingel bij bands als Necrophagist en Cynic gaat toch net een stapje verder. Verder niet negatief bedoeld ofzo.

en dat is nu precies wat ik bedoel:

ik heb het niet over bands waarbij alleen de riffs uit ziekelijk snel moeilijk gepiel bestaan.
die zijn er genoeg,
gemiddelde bands met van die ontzettende piel-gitaristen.
maar daarmee is de gehele band nog niet technisch van hoog niveau.
Mijn punt bij CC is, dat zij als band, als eenheid SONGS op hoog niveau maken.

ik vind dat toch een wezenlijk verschil persoonlijk

Grindpad schreef:
ja, leuk, kunnen we weer allemaal van die dommige opmerkingen verwachten van mensen die niets met metal hebben maar toch menen te moeten reageren.....

Ja, de keerzijde van de medaille inderdaad als een album op de frontpage staat. Een album met een beetje afwijkende cover in welk genre dan ook krijgt wel vaker dergelijke opmerkingen over zich heen...

Maar goed, de mensen die hier wel voor openstaan ontdekken zo misschien een plaat die ze anders niet hadden opgemerkt.

herman schreef:

Kan iemand mij vertellen of dit een goed album is om de band mee te leren kennen? Zo niet, welke dan wel?

andnino schreef:

ik zou eerst voor "Kill" gaan (de CD hiervoor).

en dat is nu precies wat ik bedoel:

die zijn er genoeg,
gemiddelde bands met van die ontzettende piel-gitaristen.
maar daarmee is de gehele band nog niet technisch van hoog niveau.
Mijn punt bij CC is, dat zij als band, als eenheid SONGS op hoog niveau maken.

ik vind dat toch een wezenlijk verschil persoonlijk

Dat ben ik zeker niet met je eens, imo doen de songstructuren van voorgenoemde bands absoluut niet onder voor CC niveau.

avatar van Drie Banaan Kan
hm.... de hoes is in ieder geval een STUK beter dan de vorige.
maar ze hebben wat mij betreft te weinig progressie gemaakt om me nog echt te boeien.

godlydevil7
Ik vind dit album niet zo goed als de voorganger, maar ik vind 't nog steeds best een tof album, lekker gebrul en uiteraard zeer netjes gespeeld weer.

MDV
Ik heb nu een paar keer naar Evisceration Plague geluisterd en het bevalt me zeer goed. Ik heb er erg veel zin in om de nummers live te horen!

Ik heb 'm vandaag ook nog eens aandacht beluisterd en eigenlijk bevalt ie me wel goed! Klinkt als een soort 'KILL pt. 2' maar dat is eigenlijk alleen maar positief.

MDV schreef:
Ik heb er erg veel zin in om de nummers live te horen!

12 februari, samen met Children of Bodom in Paradiso.
I'm there!

avatar van andnino
Deicide en Children of Bodom? Wa's dat voor combo... nuja, dan zullen er in ieder geval een hoop melodeathmetalheads eens grondig ondervinden wat death metal nou precies is.

andnino schreef:
Deicide en Children of Bodom?

Waar zie jij Deicide staan?

Grindpad schreef:

Waar zie jij Deicide staan?

Ik haal die twee bands om een of andere reden altijd door elkaar

avatar van Devoo
Deze plaat is minder catchy dan de vroegere platen. Daarmee doel ik dat de liedjes minder meebrulstukjes hebben dan vroeger. Dat is jammer, vooral als er materiaal van deze plaat live zal gespeeld worden. Maar dat maakt het geen slecht album! Vind het nog steeds goede muziek, met vette solo's en een grunt die beter is dan ooit!

avatar van Kef
Kef
Prima album van CC. Moet hem nog wel wat uitvoerdiger beluisteren om een goed oordeel te geven.

ik vind Suffocation goed maar technisch een FLINK stuk minder dan Cannibal

Betere technical death metal dan Suffocation ga je niet zou gauw vinden hoor, en al helemaal niet bij Cannibal Corpse.

Overigens redelijk benieuwd naar deze plaat, ik heb wel weer eens zin in een leuke beuk plaat. Deicide stelde behoorlijk teleur, zowel op album als live, alhoewel het gemis van Glen Benton natuurlijk altijd voelbaar zal zijn.

lykathea schreef:

toegegeven, ik ken alleen Pierced from Within echt goed, maar ik vind Cannibal qua songs echt een flink niveautje hoger.
ZO technisch is Suffocation niet hoor.

trouwens:
wat noemen we in deze discussie precies technisch?
hele complexe riffs?
heel snel?
rare maten?
veel tempowisselingen?

in in ieder geval vind ik Cannibal in bovenstaande rijtje absoluut de masters.

avatar van lykathea
Frappant, want op "heel snel" na, vind ik Suffocation toch duidelijk superieur op die punten. Vooral qua complexiteit in riffs is Suffocation toch grondlegger en tevens meesters in het death metal genre.

Misschien toch maar eens Effigy of The Forgotten gaan luisteren?

En dan kan jij misschien meteen vertellen wat jij de meest technische plaat van CC vind, misschien heb ik die ook wel niet gehoord.

Niet om de wijsneus uit te hangen, maar hebben in dit geval niet gewoon te maken met 'een kwestie van smaak'? Zo vind ikzelf bijvoorbeeld nauwelijks wat aan Suffocation aan.

avatar van lykathea
Er is natuurlijk wel objectief wat over te zeggen.

Niemand die mij zal horen zeggen dat Suffocation toch echt wel sneller is dan CC, want dat is gewoon niet zo. Dat ik CC daarentegen technisch nou echt niet zo hoogstaand vind heeft dan ook alleen indirect te maken met wat ik persoonlijk van de band vind.

avatar van bennerd

...
in in ieder geval vind ik Cannibal in bovenstaande rijtje absoluut de masters.

Neen neen makker. Met alle respect voor je CC-bewondering, maar Suffocation klopt ze op ieder bovenstaand vlak.

welnee

Welles!

Grindpad
ok, dan wel, ik ben slechts 19 jaar muzikant, wie ben ik........

avatar van bennerd
Ik heb de indruk dat je of nog niet zo goed naar Suffocation hebt geluisterd, of iets te veel van Cannibal Corpse houdt. (Of beiden natuurlijk.)

Cannibal Corpse is heus niet de technische granaat die Suffocation is. Ga anders voor de zekerheid Effigy of the Forgotten luisteren. En vergeef mij, maar zelfs 19 jaar muzikant wil veel zeggen, maar niet alles.

MDV
Lars Ulrich is al wel wat langer dan 19 jaar muzikant, het zegt inderdaad niet alles

Grindpad
ik heb juist de indruk dat aan velen (en niet alleen op MuMe hoor) gewoon de helft ontgaat.

tel Priests of Sodom nu eens uit bijv, gewoon meteen als je dit leest, ter plekke?

gewoon ogen dicht en aandachtig kijken hoe recht toe recht aan die is?

Suffocation heeft geweldige gitaristen (sowieso geweldige muzikanten) en spelen absoluut geweldig, maar er zit nie tzo veel subtiliteit in, zoveel verborgen bijzonders, zoveel speelsheid, zoveel flexibiliteit, zoveel orginaliteit en creativiteit in als in een CC.