Veruca Salt - Eight Arms to Hold You (1997)

Label: Outpost

1. Straight (2:33)
  2. Volcano Girls (3:19)
  3. Don't Make Me Prove It (2:29)
  4. Awesome (3:33)
  5. One Last Time (4:45)
  6. With David Bowie (2:25)
  7. Benjamin (4:05)
  8. Shutterbug (4:16)
  9. The Morning Sad (3:08)
  10. Sound of the Bell (3:58)
  11. Loneliness Is Worse (5:01)
  12. Stoneface (2:44)
  13. Venus Man Trap (3:29)
  14. Earthcrosser (5:31)
avatar van Dielie
vrouwenbandjes, schattig, maar meestal veel van hetzelfde ja

Grappig dat ik pas wist waar de bandnaam vandaan kwam toen ik voor het eerst recensies las van de nieuwe Charlie and the Chocolate Factory (die overigens hilarisch is!).

Volgens mij hadden ze toch maar één single, niet?

avatar van andré
Bloompje schreef:

Volgens mij hadden ze toch maar één single, niet?

Ik kan me de single Seether herinneren, maar die staat vast op een ander album. Beetje Breeders-achtige band toch, Veruca Salt?

P.S. en inderdaad: meesterlijke film!

Was die single niet, Volcano girls?

avatar van starbright boy
Seether was het hitje van het eerste album (American Tights) en toen was het een matig Breeders achtig bandje. Volcano Girls was het hitje van dit tweede album en dat was ronduit een kloteplaat. Vervelende lompe rock met erg veel oude hardrock invloeden.

avatar van WoNa
In een interview met de dames van Veruca Salt in Guitar World stond ooit hoe ze door hun producer Bob Rock gedwongen werden om telkens een nieuwe melodie te verzinnen en nog een en daarna nog een. Waarschijnlijk tot aan gekheidmakend toe. Het heeft wel gewerkt, want op de plaat die hiervoor zit en die daarna, de dames gingen uit elkaar, dus Louise Post met wisselende bandleden, werd dit niveau bij verre niet meer aangetikt. Bob Rock heeft er alles uitgeperst wat er in zat en dat is te horen.

Ik weet niet meer hoe lang geleden, misschien wel 10 jaar geleden, draaide ik de plaat en was er ineens klaar mee. Ik hoorde inderdaad de lompe rock zoals hierboven, alweer 14 jaar geleden beschreven staat. En verder niets (voor mij en het schrijven over Eight Arms To Hold You).

Vandaag zette ik hem toch maar weer eens op. Alles wat ik direct in 1997 hoorde kwam weer terug. Het spelplezier, al die fijne wendingen en melodielijntjes. Het lompe, diepe geluid dat toch zo lekker en melodieus klinkt, de kirrend, jubelende zang van de dames Post en Gordon. Alles past zo ontzettend goed.

Het album schurkt tegen metal aan, maar ook tegen de alternatieve rock van de jaren 90 en grunge. Tegelijkertijd valt op te maken dat de dames niet vies waren van een goede popmelodie. Dat alles komt samen op deze plaat, waar ik van voor tot achter weer intens zat te genieten.

avatar van trebremmit
Ik heb deze verzamelaar waarop Sleeper Car staat, en dat is een b kantje van de single Volcano Girls. Mooi nummer wel.

A Campingflight To Lowlands Paradise 1997 (CD, Compilation, Promo) | Discogs

avatar van Hanszel
grappig hoe die film steeds terugkomt. Mijn zoontje keek 'm vanavond en toen hoorde ik dus de naam weer en dacht aan deze cd. Heb 'm ooit gekocht in mijn beginjaren van muziekfanatisme, omdat Seether, hun vorige hitje op Studio Brussel best vaak te horen was geweest. Dus ik kocht deze cd want 'dat zal dan ook wel goed zijn' dacht ik.
Ik herinner me een OOR review waar iets in stond als 'blijf met je acht tentakels uit mijn buurt' maar ik vond het singletje (volcano girls) best grappig dus ik kocht 'm toch.
Erg vaak heb ik 'm niet gedraaid wand de hierboven beschreven lompe rock en andere armoede maken het geen meesterwerk om maar eens even eufemistisch te beschrijven.
Ergens moet ik 'm nog hebben maar ik kon in mijn cd-kast niks terugvinden. Zou ik 'm weggegeven hebben??? Ik heb 'm niet gemist in ieder geval.
Een stem zal ik maar niet geven maar het zou zo rond de 1 à 1,5 * geweest zijn...