Lange Frans & Baas B - Supervisie (2003)

Label: Walboomers

1. Represent (3:51)
  2. Strippenkaart (3:07)
  3. Moppie (4:03)
  4. Rappers Willen Komen (3:16)
  5. Ver van Je Bed-Show (4:14)
  6. Juffvrouw Cockie (3:00)
  7. Party (3:07)
  8. Aftah-Party (1:16)
  9. Zinloos (4:11)
  10. Voorbij (4:06)
  11. Supervisie (3:20)
  12. Spreek (2:58)
  13. Laatste Dag (2:59)
  14. Moppie [Remix] (2:58)
avatar van Kos
Kos
Kansloos.

Kos schreef:

Kansloos.

Zeker weten. Wie verzint het Nederhop?

avatar van Jordy
Dat lijkt me kos' punt niet. Lijkt me een normale/goede (en jarenoude) ontwikkeling om Nederlandstalige hiphop te maken.

avatar van Kos
Kos
Precies, maar niet op zo'n slappe manier.

Hoe bedoel je slap? De teksten slaan in elk geval nergens op Moppie ik kus je ik lik je ik bestreel je met mijn tanden op je slipje ofzo. Is toch niet normaal man. En dan nog een hit maken.

avatar van T.O.
Dat is dus slap, dunkt me

avatar van NERD
Als ze moppie weer draaien in de kroeg ren ik altijd keihard naar buiten met m'n handen op m'n oren.

Geweldig om van die "bad-ass rappers" moppie, moppie, moppie te horen zingen .

avatar van starbright boy
Ik kwam letterlijk niet meer bij toen ik het voor het eerst hoorde. Zelden zoiets stompzinnigs gehoord als Moppie.

avatar van Jordy
Voor al m'n moppies wereldwijd...

avatar van BoordAppel
Om de een of andere reden heb ik het idee dat ze het niet helemaal serieus bedoelen met dat gemoppie.

Oooh ik krijg altijd moordneigingen van Moppie. Ik begin als ze die draaien meestal dingen te slopen uit frustratie...:P

Review.

Moppie is niet representatief dus, ze hebben wel degelijk iets te zeggen.

avatar van BoordAppel
Hun nieuwe single komt wel op het juiste moment zeg. Daar gaan ze veel centen mee verdienen.

avatar van starbright boy
Ik geloof dat de opbrengst naar een stichting tegen zinloos geweld ging, maar of dat alleen de verkoopopbrengst of ook de bepaald niet missleijke airplayopbrengst (ik hoorde op mijn werk dit nummer letterlijk elk uur voorbij komen vandaag op 538) is weet ik niet.

Bah nou moet ik die single dus de hele dag aanhoren
Ze bedoelen het goed, maar helaas hebben ze zo'n kinderachtige sinterklaasrijmschema's en simpele flow dat het nummer al snel mateloos begint te irriteren.

avatar van Marki_san
Moppie vond ik echt verschrikkelijk, echt een k*t plaat Maar Zinloos vind ik een mooi nummer. toch vind ik ze zielig, ze denken dat ze vette gangsters zijn JaJa

mes-one
Baas Bart moet terug naar school, maar ik vond de freestyles van Lange Frans bij Giel Beelen altijd wel lachen...

desalniettemin kansloze plaat.

Sommige mensen moeten eens wat meer in Zwolle komen kijken.

avatar van Dielie
eikies, deze vind ik ook slecht, juk jukkie jukkerst

1,0
Zij zijn echt zielig, ze bereiken er alleen de kleuters mee.
1,0*'en

Alleen Supervisie en Juffrouw Cockie zijn aardig de rest is toch iets te zoet en te commercieel naar mijn idee. Zeker na al die (toch wel grove) Straatremixes

avatar van Pelk
"Rappers willen komen, maar rappers moeten gaan"

Tsja, een tijdje vaak gedraaid maar nu alweer vier maanden niet en ook geen behoefte toe. Sorry jongens, enne nu niet meer vechten he ?!

avatar van starbright boy
Op z'n zachtst gezegd dubieus inderdaad dat de rappers van een anti-zinloos geweld liedje betrokken waren bij een grote vechtpartij.

avatar van Pelk
Maar die Timo is ook niet helemaal zuiver, lijkt mij. Gisteren bij Boulevard: "Ik zat met twee dames in dat cafe" en hij had het steeds over "zakenpartners". Blablabla, doe maar interessant. Maar feit blijft dat LF en BB zich wel laten kennen. What happened to een goeie ouwe diss en wederdiss zoals in de goede oude tijd tussen Extince en Def P. cq Osdorp Posse ??? Geen daden, maar woorden !

timo? Is toch Kimo..

Maargoed ik vind het wel een leuk album, voor mij wat nieuws in de hip hip scene in NL

wat vinden we van die nieuwe single van deze heren, het land van, ik weet dat tie niet op dit album staaat maar ik weet niet waar ik dit anders moet plaatsen, vind het zelf wel een leuk nr trouwens, met goeie teksten

we plunderen de wereld en we noemen het de gouwe eeuw, goed gevonden...

avatar van BoordAppel
Vast weer goed bedoeld dat nieuwe nummer maar van die Sinterklaasrijm wordt ik niet echt vrolijk. Om de een of andere reden moet Lange Frans dat ook nog eens voordragen alsof hij net de marathon van Rotterdam heeft gelopen.

wilcodezwijger schreef:
ik weet niet waar ik dit anders moet plaatsen.

In het forum

Jordy schreef:

In het forum

moet ik dan een topic aanmaken voor 1 nrtje???

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
BoordAppel schreef:

om inderdaad voornamelijk die twee redenen: lange frans' maagomdraaiende stem en de tenenkrommende teksten (moppie werd al aangehaald, maar ook zinloos slaat echt helemaal nergens op):

VER-SCHRIK-KE-LIJK