Deltron 3030 - Deltron 3030 (2000)

Label: 75 Ark

1. State of the Nation (0:25)

met Damon Albarn

2. 3030 (7:29)
  3. The Fantabulous Rap Extravaganza (0:21)

met Prince Paul

4. Things You Can Do (4:59)
  5. Positive Contact (4:42)
  6. St. Catherine St. (0:43)

met Beans, Mr. Lif, P. Wingerter, Peanut Butter Wolf en Verna Brown

7. Virus (4:26)
  8. Upgrade (A Brymar College Course) (4:10)
  9. New Coke (0:41)

met Mark Ramos-Nishita

10. Mastermind (3:34)
  11. National Movie Review (0:53)

met Brad Roberts

12. Madness (4:38)
  13. Meet Cleofis Randolph the Patriarch (0:36)

met MC Paul Barman

14. Time Keeps on Slipping (4:58)

met Damon Albarn

15. The News (A Wholly Owned Subsidiary of Microsoft Inc.) (0:49)

met Hafdis Huld

16. Turbulence [Remix] (3:30)
  17. The Fantabulous Rap Extravanganza, Pt. 2 (0:39)

met Prince Paul

18. Battlesong (4:07)
  19. Love Story (3:26)
  20. Memory Loss (4:38)

met Sean Lennon

21. The Assmann 640 Speaks (0:34)
  22. Positive Contact [Charlie Clouser Remix] * (4:56)
  23. Turbulence [Mark Bell Remix] * (4:19)
  24. Positive Contact [Mario C Remix] * (3:57)
Relax
Ik kan het nummer 3030 echt op repeat zetten, wat een beat is dat, Del vult het nog perfect aan ook nog.

avatar van Osiris Apis
Van de week de re-release ontvangen. Dit blijft een geweldig album. Dat ik dit album nooit eerder heb aangeschaft. Een jaar terug wilde ik hem kopen, maar toen was hij niet meer leverbaar.
De remixen voegen helaas niks toe, totaal niet in de stijl van het album.

avatar van JLjuju
Ik ken alleen Time Keep's On Slipping, en dat is zo'n relax nummer!

avatar van bacabana
nieuws over deel 2

van wikipedia:
Recently at his funkman tour, on April 12, 2009 in Tucson Arizona, Del himself announced the cd's release date which is set for May 24th 2009.

funkman is overigens een gratis te downloaden nieuwe plaat van del!

Social_Mask
Wat een geweldig album! Del in topvorm (moet nodig meer van hem horen) , met geweldige producties. Ook een voorproefje op Gorillaz, maar dit vind ik een stuk beter. Albums als deze maken het erg lastig om een Top10 te maken. Misschien wat jammer van die skits, maar die skip ik altijd. Voor de rest vrij geniaal. Vooral een briljant begin, met Virus als absolute hoogpunt.

|Joël|
De 'intergalactic rap battle'-skit is wel degelijk leuk, met: "Intergalactical rap battle: woman versus you mother! It'll blow your socks off" ofzo.
Ik vind van de muziek vooral Mastermind en 3030 geniaal.

avatar van dilladawg
die beat van 3030 , dit nummer kan ik de hele dag luisteren.

Rene1979
Ik had deze nog nooit eerder gehoord. Gisteren opgezet... En goed geluisterd maar dit is gewoon een klassiekertje

Social_Mask
Del is gewoon een held !

Rene1979
Heb dit album besteld voor 9.99 op cd wow!
Ik ben ook bang dat dit album in mijn top 10 komt.
Ik hoor hier alleen maar pure kwaliteit en vernieuwing...
En ik vind dit cdtje UNIEK in het hip hop genre.

Nog even een paar keer horen en dan wordt het maybe een 5 en een top 10 plek

Paar speeltuin-berichten verwijderd.

avatar van principal2000
Lekker, afwisselend en vernieuwend album. Del bewijst met een diversiteit aan productie overweg te kunnen.

avatar van -marco-
De tracklist is die van de reissue ( laatste drie nummers ).

Officieel uitgegeven in 2000 op 75 ark, de reissue op Hieroglyphics Imperium Recordings in 2008

avatar van Osiris Apis
Ja daarom staat er ook een sterretje achter.

avatar van jordidj1
ik heb dit album geluisterd

en Mastermind komt me in 1 x heeeeel bekend voor!

avatar van Kill_illuminati
jordidj1 schreef:
ik heb dit album geluisterd

en Mastermind komt me in 1 x heeeeel bekend voor!

Mij ook maar weet niet meer van wat.

|Joël|
Wellicht van de videoclip die des tijds op de televisie was?

avatar van jordidj1
|Joël| schreef:
Wellicht van de videoclip die des tijds op de televisie was?

is daar dan een videoclip van dan?

avatar van -d-
-d-
Ik had deze een tijdje terug gezien maar ik weet niet of dit een officiele videoclip is!!!

YouTube - Del "Deltron 3030" - Mastermind

Voor mij nog steeds het vetste hip hop album ooit.

avatar van Lennart_M
Komt er ooit nog een opvolger of was dit een eenmalig project?

Lennart_M schreef:
Komt er ooit nog een opvolger of was dit een eenmalig project?

Deltron Event II is al jaren in de maak, en zou eigenlijk al lang af moeten zijn... Del zal het wel weer te druk hebben met andere dingen zoals solowerk en drugs gebruiken

avatar van MJ_DA_MAN
3030 is echt episch.

avatar van Sjaakspeare
MJ_DA_MAN schreef:
3030 is echt episch.

Inderdaad, en 3030 is ook meteen iets waar 'episch' ook werkelijk relevant is. Ik word er nogal treurig van om te zien dat 'episch', in navolging van het Engelse 'epic' verwordt tot een flets synoniem van 'geweldig'. Ik bedoel; het is zo'n mooi, veelomvattend woord, dat wil je toch niet zo ontdoen van betekenis? Nou ja, 'All-Star-mensen' misschien wel...

Gelukkig maakt Marco-Jan de Man zich er niet schuldig aan.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik twijfelde nog licht of ik het woord terecht gebruikte, maar na een kleine uitleg van dhr. Sjaak vervalt die onzekerheid direct.

avatar van Kill_illuminati
Ik gebruik episch meestal in de zin dat het word gebruik als een soort van avontuurlijk. Gewoon een hele 'geweldige' belevenis.

panjoe (moderator)
Nouja een Epos is een heldendicht, en daar komt het volgens mij vanaf. Dus zijn 'avontuurlijk' en 'geweldige belevenis' wel woorden die daar dicht op aansluiten ja.

avatar van Sjaakspeare
Ik zie 'episch' toch echt als een combinatie tussen 'groots', 'indringend', 'meeslepend' en 'dreigend'. Dat is ook de toon die past bij het heldendicht. Vanuit dit oogpunt is 'episch' niet iets wat je zegt van iets uitsluitend geweldigs of avontuurlijks.

avatar van Shelter
ok ik kom er ook ff tussen, voor mij episch; boembastisch, groots, als een orkest met veel geluid erom heen, veel instrumenten om een bepaalde sfeer neer te zetten, dreigend....

Voor mij dus niet episch, gezien mijn definitie dan

panjoe (moderator)
Ik moet zeggen dat ik het woord ook alleen gebruik als het echt legendarisch en groots is! Waar ik dit dan weer net niet onder vind vallen. Een meesterwerk, ja. Een episch meesterwerk, nee .