U2 - Live from Paris (2008)

Alternatieve titel: Hippodrome de Vincennes, Paris, 4th July, 1987

Ierland
Rock / Pop
Label: Mercury

1. I Will Follow (3:58)
  2. Trip Through Your Wires (3:33)
  3. I Still Haven't Found What I'm Looking For (5:26)
  4. MLK (1:27)
  5. The Unforgettable Fire (4:40)
  6. Sunday Bloody Sunday (5:33)
  7. Exit (4:12)
  8. In God's Country (2:52)
  9. The Electric Co. (4:32)
  10. Bad (7:04)
  11. October (2:04)
  12. New Year's Day (4:44)
  13. Pride (In the Name of Love) (4:55)
  14. Bullet the Blue Sky (4:53)
  15. Running to Stand Still (4:07)
  16. With Or Without You (9:59)
  17. Party Girl (4:11)
  18. 40 (6:46)
avatar van Thuurke
Dit is een DVD en geen CD.

?
Kan deze zomaar worden toegevoegd?
Deze DVD was ENKEL te krijgen in de de DELUXE BOX SET (remaste) van The Joshua Tree !

En is idd. géén audio, maar video (DVD).
En wordt bij mijn weten NIET apart te koop aangeboden....

avatar van rudiger
Inderdaad wordt deze niet apart aangeboden en zit in Deluxe Box Set zoals C-Moon al opmerkte .
Denk dat ie wel snel zal worden verwijderd.
Wel ben ik voorstander van muziek dvd`s op de site , maar dan wel gescheiden van de albums.

avatar van VanDeGriend
Wel een fraai optreden. Mocht hij op cd ook uitkomen, dan is ie wel de mijne. Vrees echter dat het bij het dvd-tje in de luxe Joshua box blijft.

Kennelijk wel een I-tunes release. Zag dat zoiets van Dave Gahan ook toegelaten was. Dan is het hek wel van de dam

avatar van musicboy
Misschien is het een nieuwjaarsgeschenk voor alle MuMe-leden: de muziekdvd wordt toegelaten! (geef toe, je kan me niet kwalijk nemen dat ik hierop reageer, maar als het niet kan, even beste vrienden hoor, het is after all nieuwjaar en 'all is quiet on new year's day', behalve in Gaza).
Over de setlist: echt U2 op hun best, met eindelijk een liveversie van 'The Unforgettable Fire' (hun beste nummer ooit) en 'October'.

avatar van musicboy
Waarom hebben Simple Minds zulke zaken niet? Snif snif.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
c-moon schreef:
?
Kan deze zomaar worden toegevoegd?

En is idd. géén audio, maar video (DVD).
En wordt bij mijn weten NIET apart te koop aangeboden....
Zoals je zelf al zegt: "was" . Want zoals VanDeGriend al zei is hij nu ook als mp3-album te koop via iTunes (sinds 21 juli, btw).

avatar van vigil
prima optreden uit de "goede ouwe tijd". Ik geef deze beoordeling overigens op het zien van de dvd en niet op de download

avatar van kaztor
De 'goede ouwe tijd' ligt voor mij eigenlijk al achter dit live-optreden, hoor. Er wordt zeker een sterke show neergezet, maar ik vind Live At Red Rocks toch persoonlijk veel meer gedreven en passioneler. Bono met die cowboy-hoed.. tja. Ik heb dat altijd wat over-the-top gevonden (zie ook: Rattle And Hum).

Het zou trouwens eens tijd worden dat de muziek-dvd's worden toegelaten bij artiesten, maar dan moeten ze wel onder een andere kop staan.

allez vooruit...

Tja, als mp3's en downloads nu ook al kunnen...

Wat muziekdvd's betreft: dat hoort dan toch eerder op moviemeter?
of idd.: onder "andere kop".

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
c-moon schreef:
Tja, als mp3's en downloads nu ook al kunnen...
Digitale releases zijn nu toch al een tijd toegelaten, hoor .
Maar goed, back on-topic: U2 dus.

Father McKenzie
Enkel als MP3 album te koop? Dan moet hij toch ook wel eens gewoon op cd uitkomen?
Ik heb in elk geval dit optreden op dvd gezien, omdat ik de deluxe box van The Joshua Tree heb, en het is een fe-no-me-naal concert, gewoon top!
Bono, The Edge, Adam en Larry waren toen echt..... halve goden!
Prachtplaat, maar wil ze wel eens op cd zien!

Father McKenzie schreef:

Prachtplaat, maar wil ze wel eens op cd zien!

Ik denk dat dat nooit zal gebeuren , je zal ze wel op cd kunnen horen maar niet zien.

Father McKenzie
Haha, rudiger, je weet dat ik bedoel "ik wil nog wel eens zien dat deze op cd uitkomt". Voilà!
Happy New Year!

Father McKenzie schreef:
Happy New Year!

U2

avatar van LittleBox
Fantastische concertregistratie. U2 is vreselijk goed op dreef en vooral The Edge laat zich erg goed horen. De setlist is ook om te smullen met The Unforgettable Fire, Bad, Trip Through Your Wires, Party Girl en 40.

avatar van c-moon
Anyway, als ie op een reguliere CD-utigave zou verschijnen, koop ik hem zeker opnieuw, ook al heb ik de DVD al... geweldig concert !!

avatar van sierrra
Echt een super concert. De geluidskwaliteit is voor u2 normen ook echt goed. Niet te geloven dat dit al ruim twintig jaar oud is.

avatar van Thuurke
Dan kunnen we ook het Nieuwjaarsconcert van 1990 in Dublin op MuMe zetten, hier heb ik ook een illegale copie van op CD. Dus deze is ook op CD uitgebracht.

avatar van Marty McFly
Thuurke schreef:

Er is nog altijd wel een verschil tussen een officieel beschibaar gestelde download en een bootleg Thuurke...

avatar van James Douglas
kaztor schreef:

Ik ben het daar ergens wel mee eens. Klasse optreden hoor, daar niet van maar de gedrevenheid van Red Rocks word niet bereikt. Geen wonder ook want het was voor de band een hele andere tijd met een hele andere orde aan de dag. Maar ook het introspectieve van de ZOO-TV shows worden wat mij betreft niet gehaald. Maar het kan er ook gewoon aan liggen dat The Joshua Tree niet echt mijn favoriete U2 album/periode is. Maar toch die gitaartonen in The Unforgettable Fire, smullen..

Even over de DVD. Valt het meer mensen op dat men nog een beetje onwennig is met de grote van het podium? Of zie ik dingen die er niet zijn?

avatar van DikkeDarm
Is dit een beetje kwaliteit ala het gast optreden bij Live Aid ? Vond ze daar heel sterk! Ik wil hem graag hebben maar twijfel nog een beetje...

avatar van vigil
DikkeDarm schreef:

prima beeldkwaliteit en prima concert. Uiteraard langer dan tijdens Live Aid, dus ik zou het maar doen

avatar van DikkeDarm
vigil schreef:

Mmmm bedankt voor de info vind ze live altijd beter dan op de plaat dus ga ik maar eens naar MM...

avatar van Cannabooze
Fantastische DVD !

U2 op zijn best !
Perfecte setlist !

Wat een superconcert.

Valt me vooral op hoe Bono in die periode zijn stemgeluid tot het uiterste brengt/forceert wat bijv.een prachtige unforgettable fire track oplevert(beste live versie die ik ken iig.) Klein wonder eigenlijk hoe goed Bono's stem meer dan 20 jaar later dan nog steeds is.

''Can't sing but I got Soul'' !

avatar van Guinness1980
vigil schreef:

Ik ook. (Uiteraard het geluid, niet de beelden)

En het klinkt allemaal zeer goed.
Streets die avond niet in de setlist, schijnt dat dat wel vaker gebeurde.

avatar van vielip
Guinness1980 schreef:

Ik ook. (Uiteraard het geluid, niet de beelden)

En het klinkt allemaal zeer goed.
Streets die avond niet in de setlist, schijnt dat dat wel vaker gebeurde.

Streets is die avond wel gespeeld als eerste nummer alleen om (voor mij) onbegrijpelijke redenen niet op deze dvd release terecht gekomen! Ik had al een aantal jaren een bootleg dvd van dit optreden in huis en daar openen ze 'gewoon' met Streets
Trouwens over het nieuwjaarsconcert in 1989/1990 in Dublin; dit concert is ook gefilmd. Heeft iemand hier beelden van? Dat concert was ook fenomenaal namelijk!!

avatar van Guinness1980
Streets is die avond niet gespeeld, zijn begonnen met 2 covers die op deze cd/dvd ontbreken:
U2 Paris, 1987-07-04, The Hippodrome, Joshua Tree Tour - U2 on tour - u2gigs.com

avatar van vielip
Ik heb 'm er weer eens bijgezocht en je hebt gelijk! Ik was in de war met een andere (pro-shot) dvd van die tour in L.A.
Op die bootleg dvd van Parijs staat wel een extra nummer vergeleken met de originele release n.l. C'mon everybody.