U2 - Live from Paris (2008)

Alternatieve titel: Hippodrome de Vincennes, Paris, 4th July, 1987

Ierland
Rock / Pop
Label: Mercury

1. I Will Follow (3:58)
  2. Trip Through Your Wires (3:33)
  3. I Still Haven't Found What I'm Looking For (5:26)
  4. MLK (1:27)
  5. The Unforgettable Fire (4:40)
  6. Sunday Bloody Sunday (5:33)
  7. Exit (4:12)
  8. In God's Country (2:52)
  9. The Electric Co. (4:32)
  10. Bad (7:04)
  11. October (2:04)
  12. New Year's Day (4:44)
  13. Pride (In the Name of Love) (4:55)
  14. Bullet the Blue Sky (4:53)
  15. Running to Stand Still (4:07)
  16. With Or Without You (9:59)
  17. Party Girl (4:11)
  18. 40 (6:46)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Heb de prachtige doos laatst voor een prikkie op Ebay gekocht en alleen het artwork en de prachtige doos zijn het geld al waard. Dan krijg je er ook nog eens deze DVD bij en dan is het feestje helemaal compleet.

De DVD stamt uit een periode dat het U2 financieel en muzikaal allemaal goed voor de wind ging. De band was een stevig collectief en Bono zingt werkelijk fantastisch zuiver (zeker als je dat vergelijkt met hedentendage).

Het concert is op zichzelf vrij kort en de nummerkeuze kan 'verassend' worden genoemd. Sommige topper van hun recent gerealesde Joshua Tree album ontbreken, terwijl er wel ruimte wordt gelaten voor oudere nummers. Het concert heeft dan ook meer een 'rockshow' allure dan dat het een pop/rock concert is, zoals we ze vandaag de dag van U2 horen.

Al met al een zeer fijn concert en zeker goed voor een 4.5*.