Air - Premiers Symptômes (1997)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Source

1. Modular Mix (6:00)
  2. Casanova 70 (5:54)
  3. Les Professionnels (4:33)
  4. J'Ai Dormi Sous L'Eau (5:42)
  5. Le Soleil Est Près de Moi (4:52)
  6. Californie * (2:27)
  7. Alex Gopher - Gordini Mix [Brakes on Mix] * (4:22)
  8. Le Soleil Est Près de Moi [Buffalo Daughter Remix] * (4:48)
  9. Le Soleil Est Près de Moi [Money Mark Remix] * (2:37)
JonnieBrasco
Dit album vind ik eigenlijk minstens zo mooi als Moon Safari. Les Professionels vind ik een mooie(re) remix van All I Need en ook "Californie" is erg goed! De latere albums van 'Air' kunnen niet meer tippen aan deze eerste 2 kunstwerken.

avatar van T.O.
Helemaal mee eens. Het vierde nummer van dit album is mijn favoriet.

All I Need is trouwens een nieuwe versie van Les Professionels. Dit album bestaat nl. uit oud werk, nog voor Moon Safari, en een paar nieuwe nummers/b-kantjes.

avatar van John Doe
Ik vind het nog beter dan Moon Safari aangezien ik op dit album wel alle nummers goed vind. 4 en een halve ster.

ken alleen nummer 2 en nummer 4.
het lijkt me een goeie start naar Moon safari, maar moet het dus maar eens gaan kopen

T.O. schreef:

Helemaal mee eens. Het vierde nummer van dit album is mijn favoriet.

Ik bedoelde nummer vijf, Le Soleil Est Près de Moi.

avatar van John Doe
Mijn favoriet ''J'Ai Dormi Sous l'Eau'' heeft het meest te bieden doordat het minder eenzijdig is dan de rest. Op het eind smelt ook een vervormde stem met een trompet samen, origineel.

Volgens mij wordt dat nummer ook gebruikt in het discussieprogramma dat radio 1 's nachts uitzendt? Erg mooi in ieder geval.

herman schreef:

Nee, dat is Modulor Mix. Toevallig gisteren nog gehoord .

Ok. Is wel een mooie opener voor dat radioprogramma. Zal deze plaat meteen opzetten.

avatar van otherfool
Toch niet zo goed als 'Moon Safari', maar als tussendoortje zeer de moeite waard. Les Professionnels is een soort All I Need (letterlijk, ik las net hier dat het de 'oude versie' was) en 'Le Soleil Est Près de Moi' is werkelijk prachtig. Een prettige plaat en IMO beter dan het latere 10,000 Hertz Legend.

3 sterren.

avatar van bas
bas
Voor mij het beste album van Air. Als ik dit een paar jaar terug had moeten stemmen, had het ruim 4 sterren gekregen, maar na verloop van tijd is het toch wat saaier geworden, maar dat komt ook omdat deze cd door mij helemaal dood gedraaid is. Mooie melodieen, een geweldige sfeer, maar tijd voor iets 'frisser'?

avatar van tima
Idd, zeker een heel goed album met als beste nummer: 'J'ai dormi sous l'eau'. Eén van de, zoniet het, beste nummer van Air!

avatar van Dielie
deze is zowat het kleine zusje van "Moon Safari", een iets groter meesterwerkje (-kje in de positieve zin) dan "Premieres Symptomes",

en ja, kleine zusje omdat dit een schattig mooi plaatje is

"Le soleil est près de moi" is mijn favoriete Air-nummer. Dat Bach-achtige orgelstukje!

avatar van gemaster
Net zo lekker als de grote broer 'Moon Safari'.

avatar van T.O.
De release uit 1999 is trouwens een heruitgave met de laatste twee nummers als bonustracks. Even gecorrigeerd dus.

avatar van Beedy
Wat een geweldige muziek toch weer van Air...
Lekker om bij weg te dromen en alles om je heen te vergeten.
'Modular Mix' en 'Le Soleil Est Pres De Moi' zijn mijn favorieten van dit album.

kende dit album helemaal niet, de nummers ook niet.

Maar nu ik Brakes On ken, ben ik benieuwd naar de rest!

avatar van T.O.
De andere nummers zijn een stuk rustiger, meer richting de stijl van Moon Safari, met nog minder vocalen.

Interessante plaat om na het g-ew-e-l-d-i-g-e Moon Safari te luisteren maar meer ook niet.

avatar van Jeanicious
De laatste track is ook geweldig. Eindelijk een soort agressie in een AIR nummer, met lekkere oldskool-geluidjes. Je kunt simpelweg niet stil zitten.

Electro_
Le Soleil Est Près de Moi heeft het eigen AIR-geluid, die je ook hoort terugkomen in Breaks On, terwijl dat nummer eigenlijk totaal niet past bij de rest. Komt door die gitaar in het midden, dat is het echte AIR-geluid. 4*

avatar van Djarune
Na Moon Safari gewoon het beste album van Air. Wel veeks te kort!!

avatar van AriTupari
Ik weet niet wat ik met deze cd heb, maar hij blijft één van mijn pareltjes. Alleen die hoes al, hoe dikwijls ik hem al vastgenomen heb om die te bekijken en dan die titels (modular mix, cassanova 70),..., fantastisch gewoon. En tot slot de muziek (abnormaal goed!!!), ik denk dat geen andere muziek mij kan raken zoals premiers... dat doet. Dat orgeltje in "le soleil est près de moi", kan dit nog perfecter? Het roept bij mij een tijdsbeeld op, een visie, ik kan het niet helemaal verwoorden, maar visualiseren des te meer. Bruin, oranje, zweverig, duister en toch verlichtend, bossen, bomen, groen, lucht, alles. Een totaalconcept dat aansluit bij "de wereld volgens...euh mij".

avatar van nuf
nuf
dit is dan weer echt een mooi album(pje) van air, nummer 4 laat me denken aan een onderwater level van Super mario 64 :$.

Soundwave_79
Perfectie van A tot Z. Mijn beste Air album.

yoeridedeygere
net als 10,000 Hz Legends een plaat die me niet kan overtuigen

gak
Goed album na talkie walkie en moon safari

mooi mooi mooi (toch?) 4.5

Electro_ schreef:

"Brakes On" is ook geen eigen track van Air, maar een remix van Alex Gophers' Gordini Mix.