Wavves - Wavvves (2009)

Label: De Stijl

1. Rainbow Everywhere (1:29)
  2. Beach Demon (3:31)
  3. To the Dregs (1:56)
  4. Sun Opens My Eyes (3:20)
  5. Gun in the Sun (2:33)
  6. So Bored (3:13)
  7. Goth Girls (3:13)
  8. No Hope Kids (2:13)
  9. Weed Demon (2:38)
  10. California Goths (2:21)
  11. Summer Goth (2:05)
  12. Beach Goth (3:51)
  13. Killr Punx, Scary Demons (1:45)
  14. Surf Goth (2:06)
  15. Friends Are Gone * (2:15)
  16. How Are You? * (2:47)
avatar van KampF
Voor liefhebbers van noise rock. Ik ga em zeker uitchecken, deed me denken aan No Age, Vivian Girls, Times New Viking en de rest van die nieuwe lichting.

Sietse
is deze van 2009?
Ik heb de naam al eerder voorbij zien komen, vorig jaar...

avatar van KampF
"Vanaf 3 februari te koop" , maar overal waar ik kijk staat ook 2008..

Volgens mijn informatie komt ie toch echt in 2009 uit. Misschien zijn jullie in de war met de Wavves-cd uit 2008? (2 v's in plaats van 3 )

avatar van McSavah
Op 'Wavves' uit 2008 staan wel een paar geinige nummers, maar toch ook weer niet al te denderend. Van dit album heb ik alleen 'So Bored' gehoord en dat is een zeer puik nummer moet ik zeggen.

Gallow
Het is inderdaad een album uit 2009, lo-fi, noise pop/rock, psychedelic zijn een paar omschrijvingen die ik tegenkom.

Ik heb een Rshare linkje voor die liefhebbers.

Sietse
ahh dat zal het zijn...3 v's ipv 2 v's.

Echt idioot.

avatar van luc011190
So Bored klinkt goeeeeed..

Gallow schreef:
Ik heb een Rshare linkje voor die liefhebbers.

Euhm... Weet je zeker dat je niet in de knoei bent met de casette opname uit 2008? Die heeft de volgende tracklist:

1. Intro Goth 1:25
11. The Boys Will Love Us 2:27
12. Spaced Raider 2:06
13. Yoked 2:32
14. Teenage Super Party 1:46

Die tape schijnt dus 'WaVVes' te heten.
Deze nieuwe 'waVVVes' is officieel nog niet uit..

luc011190 schreef:
So Bored klinkt goeeeeed..

Absoluut

Gallow
KampF schreef:

avatar van KampF
So Bored geef ik een 10, tjonge dat nummer staat op repeat hier.

Lekker plaatje. Wel ietsjes experimenteler dan No Age nog, maar dat staat de goede liedjes niet in de weg.

paranoidandroid
fuzzzz galore

ga ze zeker even checken in de occii

Fijne muziek, maar hoe lang houbaar?

avatar van mkrake
Dacht ik deze plaat mooi op vinyl besteld te hebben blijkt het de opname uit 2008 te zijn die KampF hierboven al aanhaalt. Na de plaat een aantal malen beluistert te hebben miste ik namelijk So Bored.. Nou deze staat er dus niet op... Wel zeer verwarrend hoor, de hoes is ook nog eens bijna hetzelfde. Maar moet zeggen dat het verder niet verkeerd klinkt. Gewoon een lekkere pak tering herrie wat klinkt alsof het met een cassetterecorder opgenomen is.
Plaat komt qua geluid wel erg overeen met No Age...

elrayo
iaaaaaam sooooooooo booooooreeeeed!

Erg goed nummer, maar de rest van de nummers die ik gehoord heb vind ik toch een stuk minder. Ik luister So Bored nog wel een tijdje.

aire.
Leuk, zeker leuk, maar ik vind Sic Alps allemaal net wat leuker - om maar even tot een vergelijking te komen

avatar van TaraB
Had écht niet gedacht dat ik dit nog zou gaan waarderen na een aantal nummers. Moest even wennen, maar als de noise niet te veel aanwezig is dan is een beetje toch wel erg cool. Vooral So Bored & Surf Goth zijn goed!

Aaaaaaah, ahahah haaaaaaa!

Woutt
No Hope Kids, één van de beste nummers van 2009. Zo hard, zo'n rush!

paranoidandroid
het eerste album is beter hoor kinders

avatar van Ploppesteksel
Klopt deze tracklist eigenlijk wel ?
Of is het die van op pitchfork ?
Pitchfork: Wavves: Wavvves

Ik heb in ieder geval (wel een gedownloade versie) die van Pitchfork.

RedLightCityBoy
Fijn experimenteel werkje, dit. Als je goed kunt ontspannen tijdens het luisteren beleef je de plaat echt ultiem. Op sommige momenten ligt deze plaat me maar al te goed (vooral wanneer er zang bij komt), andere stukken van de plaat zijn wat minder, maar over het algemeen is het wel goed genoeg om een ruime voldoende te geven. So Bored, No Hope Kids en Sun Opens My Eyes heb ik als favorieten aangevinkt.

Lelijk.
Vooral de productie is niet om aan te horen,en totaaaaaaaaaal niet cool (zoals het bedoeld lijkt)
De nummers hebben af en toe wel een leuk riedeltje, maar stellen oha niks voor. De hele stijl niet.
Overschatte, overhypete meuk.

boomkat
Het is ook troep. En de gitaarsolo in So Bored is ook vreselijk corny en Nathan Williams is nou ook niet de beste zanger. Maar wat zou het; gewoon lekkere noise rammel rock. Ik zou bijna een enkeltje richting San Diego hebben bestelt.

avatar van sydbarrett
Heel de sfeer die om dit album heen hangt is geweldig! Een sfeer van muziek maken in garages bij mooie huizen in californië, waar de zon altijd schijnt, waar je je skateboard overal naartoe pakt, wiet rookt, pizza's uit doos eet en een paar vreemde obsessies en passies er op nahoudt. Dan krijg je dit ietwat weirde noisepop album. Nathan heeft ook zeer goed geluisterd naar Guided By Voices.

Ach ik hou er wel van eigenlijk.

avatar van sydbarrett
Verhoogd, Nathan Williams is geniaal.

4 sterrem

avatar van KampF
Nou live valt dat reuze mee.

boomkat
True, tue. Nathan hangt daar een grote asshole uit. Begrijpelijk naar die vrachtlading aan drugs, maar dat kon hij van te voren ook best inschatten. Anyway, hij is ook maar een pizza etende, wiet rokende, naar het strand skatende surf dude. En voor de rest pretentieloos gejengel en puberaal geschreeuw. Maar hé, heerlijk toch

Ik verhoog ook.

avatar van Opschuiven
dat live optreden is gewoon niet representatief voor alle live optredens. op youtube en dergelijken staan echt een paar hele dope live versies.