Anneke van Giersbergen & Agua de Annique - Pure Air (2009)

Label: Jammm

1. The Blower's Daughter (4:34)

met Danny Cavanagh

2. Beautiful One (5:55)

met Niels Geusebroek

3. Wild Flowers (4:19)
  4. Day After Yesterday (3:43)

met Marike Jager

5. Come Wander with Me (3:35)

met Kyteman

6. Valley of the Queens (2:40)

met Arjen Lucassen

7. To Catch a Thief (5:47)

met John Wetton

8. Ironic (3:55)
  9. What's the Reason? (3:32)

met Niels Geusebroek

10. Yalin (3:41)
  11. Somewhere (4:09)

met Sharon den Adel

12. Witnesses (1:52)
  13. The Power of Love (4:52)
avatar van james_cameron
Haar stem blijft erg mooi, maar deze hoofdzakelijk akoestische aangelegenheid is duidelijk teveel van het goede. Een paar liedjes achter elkaar beluisteren gaat nog wel, maar een heel album... De boel wordt al snel erg gezapig en saai. De soms gebrekkige engelse uitspraak stoort ook. Daarnaast had Anneke zich beter niet kunnen wagen aan bepaalde covers. Ironic wordt matig uitgevoerd en ook de cover van The Power Of Love is wat mij betreft niet gelukt.

avatar van Ronald5150
De sober setting op "Pure Air" zorgt ervoor dat de fantastische stem van Anneke van Giersbergen nog beter in de spotlight komt te staan. Ze is wat mij betreft al jarenlang een van de beste zangeressen van Nederland. Het album is gebaseerd op haar eerste album als Agua de Annique. "Pure Air" bevat uitgeklede voornamelijk akoestische liedjes van die plaat ("Air"), aangevuld met enkele covers. Daarnaast wordt Anneke bijgestaan door een keur aan gastartiesten. "Pure Air" is lekker om naar te luisteren, al vind ik wel dat de spanning en de af en toe dreigende sfeer van "Air" niet altijd wordt geëvenaard. Dat is het nadeel van de akoestische instrumentatie zal ik maar zeggen. Maar als je Anneke van Giersbergen op haar mooist wil horen zingen, en dat wil ik best regelmatig, dan is "Pure Air" een schot in de roos.