Noisettes - Wild Young Hearts (2009)

Rock / Pop
Label: Mercury

1. Sometimes (4:06)
  2. Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go) (3:49)
  3. Wild Young Hearts (2:58)
  4. 24 Hours (3:50)
  5. Every Now and Then (3:43)
  6. Beat of My Heart (3:26)
  7. Atticus (4:18)
  8. Never Forget You (3:12)
  9. So Complicated (3:10)
  10. Saturday Night (3:16)
  11. Cheap Kicks (4:48)
  12. Ill Will * (5:28)
Don't Upset the Rhythm is echt heerlijk

leuk album

MarcoB schreef:
leuk album

Dat vond ik van de vorige cd al, sterker: ik was daar in het begin heel erg gecharmeerd van maar geef toe dat ik het momenteel nooit meer draai. Echt zo'n cd die stof staat te vangen.
In eerste instantie boeide mij deze nieuwe tweede dan ook niet echt.
Maar ach, blijkbaar was er toch wel wat nieuwsgierigheid.
Ik vreesde een beetje voor een herhaling van het debuut maar dan slapper en wat blijkt? De band slaat nieuwe wegen in! Al bij het nummer Sometimes is dat het geval want hier horen we een beetje een jazzy inslag, je zou haast denken dat Amy Winehouse weer een nieuw nummer heeft.
Don't Upset the Rhythm heeft een snufje disco meegekregen en doet daardoor denken aan de uptempo nummers van Morcheeba.
Wild Young Hearts grijpt dan weer wat terug naar de sound van de vorige cd maar dan net wat luchtiger. En ondanks de gitaren blijft Amy Winehouse maar door mijn hoofd spoken en dat is best gek te noemen want zo erg lijkt het er nu ook niet op. Wel zo'n nummer waar je vrolijk van kan worden mocht je dat met het zonnetje van de laatste tijd nog niet zijn.
24 Hours heeft een zelfde soort luchtigheid en ook hier is het weer uptempo Morcheeba dat me te binnen schiet.
Every Now and Then borduurt goed voort op het vorige nummer. Ja, het blijkt dat de band het allemaal wat luchtiger aanpakt dan op de vorige (die ook zo zwaar nog niet was).
Misschien door het gebruik van de electronica zoals op het nummer Beat of My Heart.
En zo gaat de rest van het album ook voort. Minder rockabilly, meer pop. Hiermee is het dus eigenlijk een prima en vooral vermakelijk pop-rock plaatje geworden. Typisch een vrolijk plaatje die nooit de boeken in zal gaan als klassieker maar waar een mens toch zeker blij van kan gaan kijken. Ook wel eens prettig toch?!

beaster1256
zeer leuke ontdekking op later with jools , hier wordt nog blij muziek gespeeld , en wat een mooi zangeresje

de plaat gehoord en alles ligt in de verwachtingen beetje amy , wat jazz , wat disco , ja morcheeba komt dicht in de buurt , iets voor de zomer en een mooie stem ook ,

Deze tweede Noisettes bevalt me eigenlijk stukken beter dan hun eerste die een paar hoogtepunten bevatte maar het in z'n geheel toch niet weet te redden (hoe enthousiast ik daar in het begin ook over was).
Hier is precies het tegenovergestelde gaande: ik merk dat ik het veelvuldig en met graagte opzet zonder dat het me gaat vervelen.
Lekker luchtig en toch met kwaliteit.

avatar van Doc
Doc
Ik vind het wel vrolijk allemaal. Leuke zangeres ook idd

avatar van blur8
Uitstekend verzorgde frisse posongs, met zoveel invloeden dat ze bijna niet meer te benoemen zijn. Composities gaan alle mogelijke muziekkanten op:
60's invloeden: (Every Now And Then & Never Forget You),
vleug jazz (Sometimes & Cheap Kicks),
disco (Don't Upset The Rhythm & Saturday Night),
rockgitaar (Beat Of My Heart).
rockabilly (So Complicated)

avatar van aerogp1
Vrolijk hoor. Bij vlagen denk ik aan BoneyM, vooral door de intonatie van de zangeres denk ik.

avatar van Bartjeking
Beter dan hun debuut is deze zeker, dit is een cd waar ik goeie zin van krijg! Hij kakt nergens in en zit vol power, had ze graag op pinkpop gezien maar ik lag weer eens in bed mijn mijn 3-dagenkaartje.

avatar van Nickstbo
Erg leuk, soms wel beetje teveel op elkaar trekkend. (zeker de up-temo songs)

avatar van T.A.
Aah, Atticus vind ik een heerlijk nummer.
Als ik dat intro hoor, zwijmel ik al weg..

mathieudc
Never Forget You al enkele keren horen passeren op de radio...fijn nummer!

SSS
Ik heb Noisettes laatst op zien treden bij Jonathan Ross, Shingai was daar op blote voeten. Ik dacht gelijk aan Joss Stone die dat ook eens deed (al weet ik niet meer waar). Maar deze CD klinkt wel lekker, ik dacht even dat enkel Don't Upset the Rhythm er bovenuit stak.

blur8 schreef:
60's invloeden: (Every Now And Then & Never Forget You),

Ik dacht dat Never Forget You een cover was, maar dat bleek niet zo te zijn!

mathieudc
Meer nog dan aan Amy Winehouse doet Noisettes mij bij bepaalde nummers aan Adele denken. Leuke ontdekking deze Noisettes, met als hoogtepunt 'Never Forget You', volgens mij wordt dat toch wel een evergreen: meer dan prachtig nummer. Jaja, de muziek is niet slecht deze zomer!

Misschien een zoveelste band à la Winehouse, Adele, Duffy...die de oude tijden terugbrengen in een fris nieuw jasje. Maar zolang elk van voorgenoemde artiesten pareltjes (al waren het er maar enkele) blijven voortbrengen, doen ze maar rustig verder...

avatar van LucM
"Never Forget You" vind ik een fris en heerlijk nummer, dit zou toch een hit moeten worden.

LucM schreef:

Is het dat niet? Het passeert hier allesins vrij veel op de radio.

Ik vind het ook een aangenaam lied, doch de vorige radiohit (go baby go) vond ik dan weer verschrikkelijk. Noisettes zijn dan wellicht ook niet aan mij besteed.

avatar van LucM
In Vlaanderen is "Never Forget You" reeds een hit maar in de top-40 (NL) is het nog niet te vinden. Ik vind dit nummer stukken beter dan de vorige single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" dat in Vlaanderen niet verder kwam dan de tipparade.

avatar van grovonion
twee mooie 'hits' maar de meeste andere songs klinken wat 'dunnetjes'. Voorlopig 3*

mathieudc
Wat zijn ze live toch ontzettend goed, écht een schitterend optreden in de Brusselse Botanique gisteren! Uplifting en energieke songs en performance. Toch wel het beste optreden dat ik tot nog toe zag! De volledige band gaf zich vollédig. Naar vijf sterren met dit album...wat een energie!

grovonion schreef:
twee mooie 'hits' maar de meeste andere songs klinken wat 'dunnetjes'.

Ik kan bijvoorbeeld Sometimes, Every Now and Then & Atticus nou niet bepaald 'dunnetjes' noemen zeg. Dat zijn echt prachtige songs, nog mooier gezongen. Als je al een nummer 'dunnetjes' wil noemen, dan is het juist de single Don't Upset the Rhythm (wel lekker hoor!).

avatar van Martenus
Heerlijk album!

Lekker fris geluid

mathieudc schreef:

Hmm, hier kom ik toch op terug. Dit album is alleen maar gegroeid en alle nummers zijn gewoon zeer goed. Bovendien zijn de Noisettes toch een heel stuk rockender en pittiger dan alle voorgenoemden. Een frisse combinatie van oud en nieuw met prachtige nummers als 'Never Forget You', '24 Hours' en 'Every Now And Then' als getuige. Elke keer opnieuw heb ik -naast het eeuwige schone Never Forget You- wel een andere favoriet. Wát een kracht, energie en passie dat uit dit album straalt. Van intiemere nummers tot rockende nummers, maar allen evenzeer de moeite waard.

avatar van barrett
Wel van deze band gehoord maar nog nooit echt naar deze plaat geluisterd,... Bij deze ik zoek hem op...

never forget you is eigelijk wel geweldig eh

avatar van barrett
De hele plaat valt goed mee... de zangeres is zeer goed bij stem en idd Never Forget You is een topper...

hoor nu ook de nieuwe single 'every now and then' ! jawadde, grote klasse! dikke dikke hit wat mij betreft..

een cd die blijft boeien. goede afwisseling tussen power en rustig, het zakt nergens in. ben helemaal weg van ze!

avatar van MusicFreak
Never Forget You blijft een erg lekker nummer. Mooie stem heeft de zangeres

avatar van Angelo
Toen ik ‘Wild young hearts’ voor het eerst had beluisterd was ik aangenaam verrast. Een zangeres met een bijzonder warm soulgeluid die pop/rockachtige nummers zingt met hier en daar wat disco, folkloristische en indie invloeden. De nummers op het album bieden voldoende afwisseling waardoor je geboeid blijft luisteren naar het album. Dit album straalt vrolijkheid uit en brengt tevens een zomers gevoel naar boven. Toch heb ik het gevoel dat de Noisettes maar “gewoon” wat doen, dat ze niet echt een eigen identiteit hebben. Niet dat ik het erg vind overigens, want ik vind dit gewoon een prima album al mag het volgende album wat mij betreft wat meer soul hebben.

avatar van Booyo
Hele aangename ontdekking deze Noisettes. Vergelijk het met Amy Winehouse, al wordt zij absoluut niet gekopieerd. Dit zal denk ik wel vaker opgezet worden komende zomer. Favorieten zijn Atticus, Wild Young Hearts en met name Sometimes.

avatar van LucM
Luchtige (hitparade)pop kan voor mij altijd mits de nodige passie en sfeer of emotie en met dit album zit het goed. Vrolijk en fris, het heeft een natuurlijke productie en er zit veel afwisseling: soul, dancepop, rock en ook wat jazz. Bij momenten retro-getint maar geenszins oubollig en het bewijs dat pop voor een breed publiek ook inventief kan zijn. Never Forget You, dat mij een beetje doet denken aan Ronettes is mijn favoriete nummer hierop.

avatar van Niek
Winehouse maar dan vrolijk, speels, zomers. En gewoon een bakkie minder goed helaas. Ik kom niet verder dan 'sympathiek' en een heel heel nipte voldoende.