Pet Shop Boys - Yes (2009)

Pop / Dance
Label: Parlophone

1. Love Etc. (3:32)
  2. All Over the World (3:50)
  3. Beautiful People (3:41)
  4. Did You See Me Coming? (3:41)
  5. Vulnerable (4:47)
  6. More Than a Dream (4:56)
  7. Building a Wall (3:49)
  8. King of Rome (5:31)
  9. Pandemonium (3:42)
  10. The Way It Used to Be (4:43)
  11. Legacy (6:22)
  12. Gin and Jag * (4:29)
  13. This Used to Be the Future * (5:12)

met Philip Oakey

14. We're All Criminals Now * (3:55)
  15. Gin and Jag [Frisky Mix] * (7:12)
  16. Beautiful People [Demo] * (3:21)
  17. My Girl * (3:41)
  18. The Loving Kind [Monitor Mix] * (3:22)
  19. Love Etc. [PSB Mix] * (6:17)
  20. Did You See Me Coming? [PSB Possibly More Mix] * (8:48)
  21. The Former Enfant Terrible [PSB Bring It on Mix] * (7:23)
  22. Up and Down * (3:44)
  23. Pet Shop Boys "Brits" Medley * (9:35)
  24. I Cried for Us * (3:47)
  25. It Doesn't Often Snow at Christmas [New Version] * (3:49)
  26. All Over the World [New Version] * (3:47)
  27. Viva la Vida / Domino Dancing [Christmas EP Mix] * (5:32)
  28. My Girl [Our House Mix] * (5:48)
  29. Leaving [Demo] * (4:14)
  30. Together * (3:28)
  31. Glad All Over * (3:25)
  32. The Dumpling Song [Demo from "My Dad's a Birdman"] * (1:47)
  33. Wings and Faith [Demo from "My Dad's a Birdman"] * (2:08)
  34. Night Song [Fan Club Download 2010] * (3:27)
avatar van steven
echt een hele goede pet shop boys . begint al uitstekend met Love etc, maar 2e nummer all over the world is nog beter. Vreemd dat dit niet de 2e single is, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren. gaaf nummer

Kill_illuminati schreef:
Nederland is sowieso niet meer een land waarvan je kan uitgaan dat het kwaliteit zal aanprijzen.

inderdaad, dat was een jaar of 25 geleden ander, denk aan U2, Simple Minds, etc.. braken in NL door.
Maar PetShopBoys en Depeche Mode lukt dit, onterecht, niet echt.

Ik ga di album eens beluisteren, ik ben benieuwd door de positieve reakties!

avatar van foxhusky
Na een paar weken wachten, kwam hij vandaag eindelijk binnen met de post: Yes! Ik had alle nummers al gehoord in MP3, dus ik wist wat me te wachten stond. Ik wilde een echt tastbaar exemplaar hebben, en dan meteen ook de versie met de extra disc, dus met de zwarte hoes.

Ik vind de verpakking echter een ramp. Helemaal van karton, erg kwetsbaar allemaal. Vroeger verpakte ik mijn LP's altijd een plastic hoezen. De moeite waard, want die platen heb ik nog steeds en ze zien er nog uit als nieuw. Voor deze dubbel-CD van de Pet Shop Boys zou ik ook zoiets moeten hebben. Ik denk echter dat ik de schijfjes in een normale 2-disc jewelcase stop, zodat het meer toegankelijk is. De originele kartonnen verpakking kan dan de kast in.

Goed, wat de muziek betreft ben ik zeker wel zeer te spreken. Wat een come-back, hoewel ze nooit echt weg zijn geweest. Maar het gevoel van dit album brengt me terug naar de tijd van Very en nog eerder. Kwaliteitspopmuziek, met een zeer herkenbaar geluid.

De extra disc "Etc." bevat zes 'dub' versies van de nummers op de eerste disc. Het tweede schijfje begint echter met het nieuwe nummer 'This used to be the future', met gastvocals van Human League's Philip Oakey. Prachtig, hoewel de bijdrage van meneer Oakey beperkt is. De 'dub' versies klinken als originele 12" extended versions uit de jaren 80. Heerlijk!

aERodynamIC schreef:
Dit nieuwe album bevat in mijn oren niet hun beste werk en ik snap de enorme lofbetuigingen ook niet helemaal maar waarschijnlijk heb ik dan iets gemist.

Ik denk dat ik het toen inderdaad gemist heb, want na langere tijd komt dit album toch nog steeds terug mijn huiskamer in en besef ik dat ik hier op terug moet komen: halfje er bij

aERodynamIC schreef:

Zie je nou wel...?

Vergeet 'm niet mee te nemen op vakantie!

Vanavond ga ik naar hun concert in de HMH: ik ben heel benieuwd.

avatar van vigil
ow veel succes! Ik ga niet, heb ze nou een stuk of 4 keer gezien dus ik dacht, ik sla een keertje over.

Het was gisteravond een geweldig optreden in de HMH. Ze speelden ook veel tracks van dit album, waarvan ik The Way It Used To Be het mooiste vond.

De show had verschillende fases. De eerste fase, de 'videofase' werd afgesloten met het nummer Building a Wall: midden in dit nummer stortte de videowall van blokken in. I'm building a wall, not so much to keep you out, more to keep me in'. Daarna werd Go West ingezet en barstte een eerste feestje los.

west schreef:
Zie je nou wel...?

Inderdaad, het begint zelfs een beetje mijn favoriete Pet Shop Boys Album te worden.
Pet Shop Boys die een 'groeiplaat' maken... het moet niet gekker worden

avatar van sierrra
Wederom een goede plaat van de heren. Love ect en The way it used to be zijn mijn favorieten. Of dit album beter is dan Fundamental denk ik niet, maar het niveau blijft onveranderd hoog.

avatar van Castle
YES!!! Een goed album vd heren.
Ook geniet k van de bonusdisc, geweldig. YES!!

avatar van TheMadHatter25
Did You See Me Coming heeft nu ook een clip!! Love etc. echt een geweldig nummer!! wel vreemd dat ze weer bij elkaar zijn!! =S

avatar van musicfriek
Zijn ze ooit uit elkaar geweest dan?

avatar van vigil
Wie is er weer bij elkaar??

De groep is al steady bezig sinds 1983/84 en minimaal om de 2 jaar is er weer een nieuw album te beluisteren dus waarom Madhatter25 deze foute info verspeidt is mij een raadsel.

dVTB
Om de 2 jaar is iets te ambiteus, al kom je een heel eind in de richting als je ook de side projects en compilaties meetelt. Studioalbums hebben de Pet Shop Boys sinds 1990 heel consequent elke drie jaar afgeleverd: Behaviour (1990), Very (1993), Bilingual (1996), Nightlife (1999), Release (2002), Fundamental (2006) en Yes (2009). Het enige gat van 4 jaar bevatte hun soundtrack voor de film Battleship Potemkin (2005), uitgebracht onder de artiestennaam Tennant & Lowe.

Compilaties en andere albums sinds de jaren '90 zijn: Discography (1991), Disco 2 (1994), Alternative (1995), Disco 3 (2003), PopArt (2003) en Disco 4 (2007).

zie discografie

LoveStoned
Ik heb 'Love Etc.' en 'Pandemonium' in mijn bezit. Deze twee vond ik wel erg leuk, maar volgens een vriend van me zijn dit juist de enige degelijke tracks op 'Yes'. Wat zeggen jullie? Is het de moeite om het hele album te kopen?
Alvast bedankt.

Zoals je hebt kunnen lezen was ik aanvankelijk gematigd enthousiast over dit album (of beter: lichtelijk teleurgesteld).
Inmiddels kan ik zeggen dat het mijn op 1 na favoriete Pet Shop Boys album is geworden (misschien wel mijn favoriete).
Ik vind de rest dan ook zeer de moeite en denk zeker dat je het in z'n geheel moet beluisteren en zelfs dan nog misschien wat tijd moet geven. Bij mij pakte dat goed uit

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Zelfde hier. Ik geloof zelfs dat ik Love Etc. juist het zwakste nummer van de plaat vind.

avatar van foxhusky
Ik zou zeggen, ga bij die vriend dan maar het hele album eens luisteren. Voor mij persoonlijk is Yes een erg goed PSB album. Luister het hele album zelf. Als je teleurgesteld bent, wil dat nog niet veel zeggen, want het album kan groeien, is ook bij anderen gebeurt.

avatar van Castle
0,5* er bij, mooie groei briljant van de dierenwinkeljongens!!

avatar van sierrra
Casartelli schreef:

Ik vind Did you see me coming? het minste nummer. Een beetje een dertien in een dozijn nummer met weinig diepgang. Voor de rest een goed album. Vulnerable wordt ook steeds beter.

avatar van tino1976
Wat een fijne plaat. De Boys heb ik na hun ' airplay' - periode jaren 80-90 zelden meer geluisterd. Af en toe pikte ik wat mee als ' ze' weer een nieuwe LP hadden afgeleverd, maar moeite deed ik nooit om hun muziek echt te volgen.

' Yes' brengt daar verandering in. Mooie tracks. Toch maar eens wat meer van ze beluisteren.

dVTB
Ik vond het vorige album, Fundamental, toch beter dan Yes.

Gisteren werd officieel bekend dat Duitsland een extra single van het album krijgt, die verder nergens uitkomt. Op 25 september verschijnt "Beautiful people" daar op single. Prima keuze.

Natuurlijk moet daarna "All over the world" nog wel internationaal uitkomen.

Misterfool
erg leuk en verslavend pop album.

Erg leuke cd van PSB. Erg poppy, leuke lyrics, prachtige liedjes.
Favorieten zijn: Love etc, All over the world, Did you see me coming en Beautiful people. De rest valt ook erg mee maar zijn iets minder hitgevoelig. Het concert Pandemonium was één van de beste die ik al gezien heb. Hopelijk komen ze gauw met een nieuwe plaat!
4.5/5

kevinanne schreef:

Dan heb ik goed nieuws:

Pet Shop Boys played their final concert of 2009 last night at the O2 Arena in London. The concert was filmed and recorded for release early in 2010 on both DVD and CD.
The film of the concert is being made by David Barnard who directed the "Cubism" film in 2006. The CD and DVD soundtrack are being produced by Stuart Price. A joint DVD/CD package will be released

avatar van Poeha
Dat klinkt me als muziek in de oren...

dVTB
Yes is het zoveelste PSB-album waarvan de commerciële potentie vakkundig om zeep is geholpen door foute singlekeuzes. De tweede single, "Did you see me coming?", was niet opmerkelijk genoeg. Een typisch Pet Shop Boys-liedje, maar verder weinig opvallend.

De tweede single had uiteraard "All over the world" moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Yes is opgevolgd door een merkwaardige 5-track EP, getiteld "Christmas". Een oud fanclubnummer in een nieuw jasje, "It doesn't often snow at christmas", werd track #1 van die EP, in plaats van "All over the world", waarvan ook een geweldige nieuwe versie op de EP staat.

In alle haast is nog wel een videoclip (met beelden uit de tour) in elkaar geflanst voor "All over the world" en er zijn ook 1-track promo's uitgedeeld aan radiozenders. Maar los van wat airplay op BBC Radio 2 is er verder niks met het nummer gedaan.

Zo kon het gebeuren dat Pet Shop Boys' meest hit-potente nummer sinds "Go West" eindigde als een halfbakken single op een kerst-EP, 8 maanden na de release van het album.

avatar van Darkzone
Een album dat beter en beter wordt naarmate je hem vaker beluister. Zeker als je hem aanvult met de bonusdisc en de beste remixen en non-albums tracks van de singles en Xmas EP.

"The Former Enfant Terrible" kan zo de opvolger zijn van The Sound Of The Atom Splitting om maar wat te noemen. En "After The Event" is ook een erg fijn nummer. Had een hele mooie albumtrack kunnen zijn.

avatar van Poeha
Had dit album helemaal over het hoofd gezien, terwijl ik al vanaf het begin een PSB fan ben.

Dit album staat weer als een huis.
Voorlopig 3,5 *

Vooral die extra disc vond ik boven verwachting.
Super gewoon die dub tracks (zoals al eerder benoemd "gewoon" 12-inch versies zoals die alleen in de jaren 80 gemaakt konden worden).

Voorlopig is Pandemonium mijn favo track, maar ook Beautiful People (beetje afwijkend en daardoor schitterend nummer), All Over The World en The Way It Used to Be zijn echt sterke tracks.