Graham Nash - Reflections (2009)

Folk / Rock
Label: Rhino

1. The Hollies - On a Carousel (3:10)
  2. The Hollies - Carrie Anne (2:56)
  3. The Hollies - King Midas in Reverse (3:07)
  4. Crosby, Stills & Nash - Marrakesh Express (2:34)
  5. Crosby, Stills & Nash - Pre-Road Downs (2:57)
  6. Crosby, Stills & Nash - Lady of the Island (2:37)
  7. Crosby, Stills, Nash & Young - Our Hourse (3:00)
  8. Crosby, Stills, Nash & Young - Teach Your Children [Alternate Mix] (2:53)
  9. Right Between the Eyes [Demo Version] (2:06)
  10. I Used to Be a King (4:39)
  11. Simple Man (2:17)
  12. Man in the Mirror [Alternate Stereo Mix] (2:36)
  13. Better Days (3:49)
  14. Military Madness (3:30)
  15. Sleep Song [Alternate Mix] (2:58)
  16. Chicago / We Can Change the World [Alternate Mix] (4:01)
  17. David Crosby & Graham Nash - Southbound Train (3:55)
  18. David Crosby & Graham Nash - Immigration Man (2:59)
  19. Wild Tales (2:13)
  20. Prison Song (3:14)
  21. Oh! Camil (The Winter Soldier) (2:55)
  22. On the Line (2:35)
  23. You'll Never Be the Same (2:52)
  24. Another Sleep Song (4:46)
  25. David Crosby & Graham Nash - To the Last Whale: Critical Mass / Wind on the Water (5:30)
  26. David Crosby & Graham Nash - Fieldworker (2:45)
  27. David Crosby & Graham Nash - Cowboy of Dreams (3:28)
  28. David Crosby & Graham Nash - Love Work Out (4:48)
  29. David Crosby & Graham Nash - Marguerita (4:11)
  30. Crosby, Stills & Nash - Taken at All [Alternate Mix] (2:53)
  31. David Crosby & Graham Nash - Mutiny (4:37)
  32. Crosby, Stills & Nash - Just a Song Before I Go (2:12)
  33. Cold Rain (2:34)
  34. Crosby, Stills & Nash - Cathedral (5:24)
  35. Barrel of Pain (Half-Life) (4:16)
  36. Magical Child (3:41)
  37. Crosby, Stills & Nash - Song for Susan (3:04)
  38. Crosby, Stills & Nash - Wasted on the Way (2:50)
  39. Love Is the Reason (3:32)
  40. Crosby, Stills & Nash - Raise a Voice [Alternate Mix] (2:32)
  41. Crosby, Stills & Nash - Clear Blue Skies (3:00)
  42. Crosby, Stills & Nash - Lonely Man (3:17)
  43. Sad Eyes (3:17)
  44. Water from the Moon (2:52)
  45. Crosby, Stills, Nash & Young - Soldiers of Peace (3:45)
  46. Crosby, Stills & Nash - If Anybody Had a Heart (4:23)
  47. Chippin' Away (4:02)
  48. Crosby, Stills & Nash - After the Dolphin (4:35)
  49. Crosby, Stills & Nash - House of Broken Dreams (3:18)
  50. Unequal Love [Live at Berkshire Performing Arts Center, August 1993] (4:50)
  51. Liar's Nightmaree [Live at Tampa Bay Performing Arts Center, Sept. 1993] (8:14)
  52. Crosby, Stills, Nash & Young - Heartland (4:27)
  53. Crosby, Stills & Nash - These Empty Days (2:26)
  54. Try to Find Me (4:08)
  55. Two Hearts (4:24)

met Carole King

56. Behind the Shades (4:02)
  57. Michael (Hedges Here) (2:34)
  58. David Crosby & Graham Nash - I Surrender (4:13)
  59. David Crosby & Graham Nash - Live On (The Wall) (3:20)
  60. Dirty Little Secret (4:20)
  61. We Breathe the Same Air (2:45)
  62. David Crosby & Graham Nash - Grace (0:45)
  63. David Crosby & Graham Nash - Jesus of Rio (4:11)
  64. In Your Name (3:50)
Down_By_Law
Had deze niet al lang uit moeten zijn? Ik kan niet wachten...

avatar van harm1985
Het niveau zakt een beetje op CD 3, maar er blijft genoeg over om van te genieten. 64 nummers is wellicht wat weinig voor een carrière van ruim 40 jaar, en bij sommige alternate mixes hoor ik het verschil niet zo, maar nummers als Simple Man, man in the Mirror, Another Sleepsong, Wind on the Water, Cowboy of Dreams, Cathedral blijven ijzersterk. Maar mijn all time favoriet is Taken at All, hier in de CSNY uitvoering. Strangers Room en And So it Goes mis ik toch wel een beetje...

Ook de keuze voor het nooit eerder uitgebrachte werk is sterk, en het boekje van 150 pagina's met uitgebreide liner notes en foto's is zeer de moeite waard!

Mooie box van de beste zanger ooit.

Inderdaad zijn bij die nieuwe mixes soms niet echt het verschil te horen, maar als dat wel te horen is is het ook echt de moeite waard. De geluidskwaliteit is trouwens ook erg goed.

Gelukkig heeft Nash er voor gekozen om er niet teveel Hollies op te zetten (al zijn On A Carousel en King Midas in Reverse wel goede nummers). Zoals ook bij de Crosby box al bleek is Nash er erg goed in om een tracklist samen te stellen. Dat moeten we niet onderschatten. Natuurlijk staan er enkele niet al te goede nummers op, moet ook wel anders is het geen carriereoverzicht. De hoogtepunten hebben echter duidelijk de overhand. Een misser is wel dat Wounded Bird ontbreekt. Nu kan ik het begrijpen, Songs for Beginners staat er anders bijna helemaal op. Maar dat moet eigenlijk ook. Verder had ik Hey You (Looking at the Moon) er graag opgehad. Chippin' Away is ook een rare keuze. Innocent Eyes, Glass and Steel en Over the Wall waren betere keuzes.

CD1 is het beste. Het einde van CD2 en het begin van CD3 is vrij zwak. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door bijvoorbeeld de schitterende versies van Unequal Love en Liar's Nightmare.

Hij staat nog steeds in bestelling en heb hem nog niet thuis. Ik heb al wel wat recenties gelezen, dus ik wacht nog even af met mijn beoordeling. Maar één van de beste zangers ooit, Stijn, is helemaal waar imo!!!

Down_By_Law
Ik heb 'm ook nog steeds niet; hoe kan het dat stijn en harm deze box al gehoord hebben terwijl hij nog niet uit is? Of hebben jullie het gedownload?

Down_By_Law schreef:
Harm en Stijn, ik vraag me hetzelfde af als Down By Law, hebben jullie 'm al helemaal gehoord en waar dan??????????

avatar van djarend
In USA is ie nu week of 2 uit, in NL komt-ie volgende week, 20 februari uit. In Q krijgt hij slechts 2 sterren, in MOJO 4, behoorlijk verschil. Ik zal verder niet oordelen want ik ben niet echt liefhebber van deze muziek, hoewel ik uiteraard wel Deja Vu in thuis heb staan, maar dat komt omdat mijn ouders die vroeger grijsdraaiden, mijn moeder had zelfs de hoes aan de muur geplakt (omdat zie die zo mooi vond)

Harm heeft hem, ik heb hem gedownload.

avatar van harm1985
Ja, ik heb em bij Sounds in Delft gekocht, die had em vorige week al. Hij koopt ook voordelig in; waar ze hem als eerste hebben (en het goedkoopst) daar bestelt ie em.

Sounds scheelt met FRS en Van Leest vaak hele Euro's. Iets met hebzucht, denk ik zo.

@djarend

2 sterren vind ik weinig, natuurlijk staat er niks verrassends op, maar wat er wel op staat is van hoog niveau, al is het meer een uitgebreide best off, zoals die box van Dylan ene paar jaar terug, dan een echte anthology, zoals the Archives.

nijme255@adsl
Leuk zo'n box van zo'n begenadigd songschrijver.
Maar waarom hij wel en de box van ons aller Johan niet op de site?
Begrijp de criteria niet helemaal.

Gisteren in huis gekregen. Een prachtbox-set, geweldige muziek van een geweldig zanger. En ook nog ff vermelden, een heel mooi boekwerkje van maar liefst 150 pagina's met veel info en mooie foto's. Mijn carnaval kan niet meerstuk.

Down_By_Law
Vandaag pas ontvangen. Dat wordt het hele weekend Nash luisteren. Heerlijk!

Nu al wel een punt van kritiek: véél te weinig Hollies!

Down_By_Law
Ondanks het kleine aantal Hollies tracks (het is toch een hele belangrijke periode uit zijn carriere) is dit een uitstekende box set. De nummers klinken allemaal prachtig dankzij de goede remasters (m.u.v. het duet met Carole King - maar dat is dan ook een demo). Zeer welkom zijn ook de nummers van "Wild Tales", want op de CD die Atlantic heeft uitgegeven klinken de nummers veel minder. Wordt tijd dat ze ook dat album helemaal gaan remasteren.

De nooit eerder uitgebrachte nummers (o.a. 'In Your Name' en 'Water From The Moon') zijn niet meer dan aardig, en alleen daarom al vind ik Crosby's "Voyage" een betere verzamelaar. Ook zijn er een paar merkwaardige selecties - 'After The Dolphin', 'If Anybody Had A Heart'... daar zit nog steeds niemand op te wachten toch?

'Liar's Nightmare' en 'Unequal Love' zijn in deze live versies nog veel mooier dan op de albums.

Met name disc 1 blijft van enorme klasse. Hopelijk overtuigt dit carriere-overzicht ook de critici die Nash de zwakke schakel van CSN noemen.

Down_By_Law schreef:

Graham Nash op zijn hoogtepunt vind ik de beste zanger ooit, maar ik vind hem wel de minste songwriter van CSN. Wie vind jij de zwakste van die 3 dan?

Overigens heb je gelijk met je opmerking over After the Dolphin en If Anybody Had A Heart. Die behoren samen met I Got A Rock tot Nash's slechtste nummers. Aan de andere kant schetst hij hiermee ten minste een eerlijk beeld door ook zijn mindere periode te laten horen.

Stijn_Slayer schreef:

Ik bedoelde eigenlijk dat CSN geen zwakke schakel heeft. Maar misschien vind ik hem nog wel iets beter dan Crosby - soms heb ik namelijk het gevoel dat zijn nummers beter worden door de muzikanten ('Almost Cut My Hair' bijvoorbeeld was nooit zo goed geweest als het een solo akoestisch nummer was).

Down_By_Law schreef:

Ik vind de akoestische solo opnames van Almost Cut My Hair ook erg goed, maar inderdaad wel ietsjes minder dan het origineel. Crosby's 1e solo album vind ik overigens wel beter dan alles van Nash (en Stills). Crosby heeft dat daarna alleen nooit meer weten te evenaren, terwijl Wild Tales ongeveer even sterk is als Songs for Beginners en Stills de ene na de andere goede plaat leverde.

Nu ik er zo over nadenk, er spelen ook een hoop mensen mee op Crosby's debuut, dus wat dat betreft zit er wat in dat het (gedeeltelijk) door de muzikanten om hem heen komt. Ik kan me ook geen Guinnevere of Lee Shore voorstellen zonder de close harmony met Nash. Nash kan best zonder Crosby zonder echt zwakker te worden, omgekeerd heb ik daar mijn twijfels bij.

Crosby vind ik in ieder geval bij CSN(Y) albums veel sterker dan Nash, terwijl Nash eigenlijk altijd beter is op de Crosby & Nash albums.

Imo kun je David Crosby en Graham Nash niet met elkaar vergelijken. Ze vullen elkaar aan. Zowel op muzikaal gebied, als op menselijk vlak. Het zijn hartsvrienden. Ik heb zowel Voyage als Reflections. En vind ze geweldig en vullen elkaar prima aan. Twee wereldmuzikanten, wiens namen en oevres onafscheidelijk zijn. Tenslotte mijn favo op Reflections: Try To Find Me

Try To Find Me is inderdaad een juweeltje Ad! Een van Nash's sterkste nummers wat mij betreft, zo ontzettend jammer dat die en Right Between the Eyes nooit op een studioalbum zijn gekomen.

avatar van papat
Hier geldt hetzelfde als voor "Voyage" van Crosby: zeer goede muziek, maar wel voor de zoveelste keer dat dit wordt uitgebracht. Alle bekende krakers komen weer langs en voor een paar nieuwe nummers mogen we dan ruim 50 euro neertellen.
Straks komt Stills ook nog met zo'n box, en ook Neil zit zijn centen reeds te tellen vanwege de monsterlijke uitgave van Archives, waar dan weer twee concertjes bij zitten die net zijn uitgebracht en ook massaal gekocht.

Hier geldt dezelfde reaktie als bij David Crosby. Zit toch niet zo zeiken over de prijs van de set. Koop 'm dan lekker niet. papat!!!

papat schreef:

Op wàt baseert een patat zijn onnozele score van 0.5?
Als dàt geen anti-stem is, weet ik het niet meer!

Ga je ook elke verzamelaar 0,5 geven omdat alles al een keer is uitgegeven? Alsjeblieft zeg....

Compliment, Herman. Je hebt helemaal gelijk. Nu nog de onzin en de antistem bij David Crosby, geschreven door dezelfde persoon. a.u.b.

papat schreef:

Inhoudelijk is dit misschien wel juist, maar kijk; de consument is vrij om deze verzamelboxen te kopen of te laten liggen.
Voor wie nog niet veel van deze artiesten in huis heeft, ideaal om voor betrekkelijk weing geld toch een grote hap uit deze artiesten hun oeuvre in huis te halen. Daarvoor dienen ze.

En omdat ik van Graham Nash solo eigenlijk niets in huis heb, en toch een fan ben van CSN en ook CSN&Y, van wie ik wèl zo ongeveer alles in huis heb, denk ik er sterk aan deze flinke boterham toch eens te gaan bestellen, zie!

Nou Father, er is ook flink gesleuteld aan de kwaliteit van het geluid. Er staan ook nummers op die nooit op enig album gestaan hebben (Try To Find Me, prachtig!!!!) en verder zit en een heel mooi boekwerkje bij met prachtige foto's en relevante informatie. Ik zou iedereen, die "iets" met Graham Nash heeft, aanraden deze box te gaan kopen. Het is echt niet "zomaar" een verzamelaar.Het is een document.(Evenals Voyage van David Crosby)

Father McKenzie
JIj bent duidelijk zwaar fan, Ad, ik las ook je andere posts bij de andere Graham Nash albums.
Bedankt voor de info, ik denk dat, zodra ik die belastingen betaald heb - toch 685 € waar ik weer niets aan heb - in juni, eens achter dit ongetwijfeld prachtig werk ga zoeken en gelijk bestellen!

Kan die anti stem niet verwijderd worden?

Heel goed voorstel, Stijn!!!

Er worden geen stemmen weggehaald, tenzij daar duidelijk aanleiding toe is (als iemand aangeeft Nash een flapdrol te vinden of het album niet gehoord te hebben) en dat is hier niet het geval.

avatar van IntoMusic
Jaaa toch maar de knoop doorgehakt en dit album besteld ipv het 'Demos' van CSN. Dit valt mij toch beter in de smaak en samen met de aankomende Archives van Neil, heb ik 9 cd's om te smullen (2 van Young die al uit waren gebracht, reken ik ff niet mee ).

Zeer benieuwd en mijn stem volgt nog...