Dune - Dune (1995)

Duitsland
Dance
Label: Urban (I)

1. In the Beginning... (0:48)
  2. Hardcore Vibes (3:31)
  3. Just Another Dream (4:08)
  4. Future Is Now (4:57)
  5. Final Dream (4:24)
  6. The Spice (4:33)
  7. Are You Ready to Fly (3:29)
  8. Can't Stop Raving (4:23)
  9. Up! (4:29)
  10. Generation Love (4:55)
  11. Positive Energy (4:17)
  12. Make Sense (5:10)
  13. ... in the End (10:58)
Rik
haha, wat gaaf dat deze er ook op staat. Was het album al bijna weer vergeten. Dit was rond mijn 10e echt mijn favoriete cd en sowieso één van de weinige cd's die ik bezat. Zou hem graag nog een keer willen horen .

avatar van Onderhond
Tijd om bij deze eens wat sterretjes bij te gooien. Eerste full album van Dune dat de bekendere hits naast enkele nieuwe tracks posteerde. Een album dat voor mij nogal wat nostalgiewaarde heeft, maar daarnaast ook nog gewoon zeer fijn in de oren klinkt.

Het album Dune brengt (uiteraard) waar Dune voor bekend staat. Frisse, opgewekte en montere Mellow, met hier en daar zeer lichte rave en hardcore invloeden. Het album start met een typisch maar aangenaam genoeg introtje, sfeervol en met een leuke voice sample. Opgevolgd door Dune's bekendste track (kom op, wie durft ?), Hardcore Vibes. Leuke track, en een echte klassieker, maar 't is zeker niet mijn favoriete plaat. Iets in de voice samples wat mij niet zo aanspreekt. Net zo met "Just Another Dream" eigenlijk. Leuk plaatje, maar Dune kan beter. "Future Is Now" is al een stuk aangenamer, klinkt een stuk happier en lekker zweverig. "Final Dream" klinkt wat harder (relatief uiteraard), met net iets krachtigere basses en een ruiger melodiesampletje. "The Spice" gaat zelfs nog iets verder, maar vergeet zich een beetje te animeren.

Leukste track op dit album is wat mij betreft "Are You Ready To Fly". Zeer mellow, mooie voice samples en een koddig melodietje. Dune zoals ik ze graag heb, en waar ze goed in zijn. "Can't Stop Raving" is ook zo'n track, maar op het album staat blijkbaar een wat andere versie. Niet al te best eigenlijk, en zeker niet beter dan het origineel. "Up!" is het nummer dat het meest neigt naar hardcore, met enkele echte oldstyle samples. "Generation Love" neigt dan weer meer naar de traditionele Duitse rave. Echt leuk wordt het terug met "Positive Energy". Een nummertje dat z'n titel eer aandoet. Geinige voice samples en lieflijke melodietje. Ook "Make Sense" weet het lekker luchtig te houden, met als afsluiter een chille uitloopwave. "In The End" is een atypische Dune track. Rustige, nogal donkere uitloper. Wel een sfeervolle track, die mooi het album afsluit (afgezien van die "hidden track", maar stelt verder niet veel voor).

Leuk album dus, dat normaal gezien op 3.5* mag rekenen, maar nog 0.5* extra krijgt voor al die jaren geschonken vreugde. 4* dus

dani
Pure nostalgie!

Are you ready to fly is echt 1 van de betere nummers van die tijd en in dat genre, tis idd pure nostalgie uit mn puberteit maar mag er soms nog erg graag naar luisteren!!

Heb de cd nog hier liggen. Heel matig tis allemaal te soft en er is niet op te dansen, alleen Hardcore Vibes is zeker de moeite waard.
Alleen voor mensen die schuw zijn voor het echte harde werk is deze cd te genieten. 2*

avatar van Onderhond

Yeah right. Kom maar af met je echte harde werk, zal weer wat zijn ... Neophyte, Evil Activities ?

avatar van HiLL
Vond ik erg lekker dit in mijn jeugdjaren. Al tongend op een feestje! Yeah lekkere muziek!

avatar van T.O.
Kan me wel aansluiten bij voorgaande opmerkingen, Are you ready to fly en Hardcore Vibes gaan nooit echt vervelen, en steken blijkbaar toch goed in elkaar. Ondanks het feit dat er aardig wat jeugdsentiment bij komt kijken.

Hoe raad je dat zo.

Maar goed ik vond het liedjes die je zo weer vergeet (Op hardcore Vibes na). Kan best dat je het daar niet mee eens bent, vindt ik best.

avatar van Onderhond
Vind ik ook best, maar dan hoeven zo'n onnozele opmerkingen nog niet.

Met als aanvullende opmerking dat Neophyte natuurlijk verre van hard is ...

avatar van Onderhond
Ik heb genoeg Neophyte gehoord ja. Maar Hardcore op zich is dan ook verre van hard. Kleine tip

Edit: Vorige bericht is weg, laat het mijne mooi staan0.

Onderhond schreef:

Vind ik ook best, maar dan hoeven zo'n onnozele opmerkingen nog niet.

Met als aanvullende opmerking dat Neophyte natuurlijk verre van hard is ...

In Dance/Hardcore/Hardhouse nummers moet naar mijn mening enig melodie zitten en een aardige bass hebben. De melodie heeft Dune wel, maar de bass niet. De meeste nummers (zoals Are you ready to fly) ben je in een oogwenk weer vergeten. Dat is best jammer want het begin was er.

Onderhond schreef:

Edit: Vorige bericht is weg, laat het mijne mooi staan0.

Ik ga hem zoeken bedankt!

avatar van Marjolein19
haha dit album heb ik ook, niet verwacht dat hij erop zou staan.

avatar van FunkStar
Jeugdsentiment, Hardcore Vibes, Are You Ready to Fly en Can't Stop Raving !

avatar van musicfriek
Heb jammer genoeg niet het hele album in bezit, maar de 3 singles blijven nog steeds zeer goed te verteren nu. Grote favoriet bij mij is Can't Stop Raving, damn, wat een heerlijke track is dat toch! Onmogelijk om stil te blijven zitten daarbij. Are You Ready To Fly heb ik lange tijd vreselijk gevonden en dat kwam puur om het feit dat ik het origineel van Rozalla zo goed kende. Vond het maar pure verkrachting. Nu vind ik deze versie mooier eigenlijk. Hardcore Vibes blijft het nummer waaraan Dune vooral herinnerd zal worden. En terecht wat mij betreft

avatar van Paap_Floyd
Sjonge, ik ben weer even 10/11 jaar. Dune..
In 1995 begon ik voor het eerst muziek te luisteren en op de basisschool was de "happy hardcore" helemaal hip.
Dit blijft nog steeds leuk!

avatar van Maiky
Are You Ready to Fly blijft voor mij persoonlijk het ultieme happy hardcore nummer. Met name de zang vind ik ronduit geweldig, heel opmerkelijk hoe Verena zulk emotie in haar stem weet te brengen. "Baby, baby!"

De rest van het album kan mijn aandacht er niet zo goed bijhouden; het staat allemaal in de schaduw van bovengenoemde twee nummers

avatar van Tijn79
Dune: Secret crush van vroeger, toen was het toch best wel lekker catchy;)

avatar van Bill
Destijds was dit een stuk inteligentere muziek dan veel van hun electronische collega's. Ik heb hem destijds ook vaak gedraaid. Onlangs ook weer eens van stal gehaald, en nogsteeds valt ie niet tegen. Leuk schattig stemmetje van de zangeres (ben even haar naam kwijt). Maar toch zitten er wel wat saaie nummers tussen. Nu geef ik het album dan ook 3*.

avatar van Judith
Marjolein19 schreef:
haha dit album heb ik ook, niet verwacht dat hij erop zou staan.

Marjolein19

avatar van Gatver
Bill schreef:
Volgens mij vergeet je U96, dat was zeker wel gelijkwaardig aan Dune (maar dat is mijn mening) De zangeres heette Verena (von Strenge). Heeft later ook nog wat solo opgenomen, maar dat heeft niet veel indruk gemaakt. Wel jammer, zat een leuk bekkie op!

avatar van Yeahz
Niet echt een liefhebber van dance, maar Hardcore Vibes is een van die platen binnen dit genre die mij wel wat doet. Op Youtube eens gezocht naar een goede versie van dit nummer (Er zijn vele (hardere) remixen) en kwam toen bij dit origineel van Dune uit. Heerlijk .

avatar van fluidvirgo
Heb het album niet, maar de singles van Are you ready... en Can't stop raving liggen in de kast. Was helemaal weg van die tunes, ach ja, ik was 14-15. Vond zeker de b-kantjes van die singles erg cool!

avatar van Rumour
Na 15 jaar vind ik dit nog steeds een uitstekend album! Hierboven wordt een paar keer de naam van de lieftallige Verena genoemd, maar zij was in eerste instantie slechts als danseres aan het project verbonden en doet op dit album vocaal nog niet mee. Are You Ready To Fly wordt dus niet door haar gezongen, en de singleversie van Can't Stop Raving mét Verena is gemaakt na dit album.

Wat horen we dan wel? Voornamelijk instrumentale techno/rave met enkele referenties aan het boek/de film Dune ('Spice exists on only one planet in the entire universe. The planet is Arrakis, also known as Dune'), een spannend stereo-intro, de heerlijke klassieker Hardcore Vibes, het climaxnummer The Spice, voorgenoemde Rozalla-remake, een sample van Talk Talk's Dum Dum Girl (in Can't Stop Raving), de in-your-face-stamper Up!, het vrolijke Positiv Energy, en het chill-out einde van Make Sense met koekoek, gevolgd door het epische ambient-achtige stuk In The End met als plaatvulling een hidden track.

Waarschijnlijk moet ik 'm net laten staan als ik tien albums moet uitkiezen voor een tijdelijke verbanning naar een onbewoond eiland, maar als ik naar een andere planeet moet verkassen wordt dít m'n soundtrack! I'm ready to fly!

avatar van fluidvirgo
Als ik zo je top 10 bestudeer en dit lees moet ik dit album toch maar eens gaan beluisteren. Is het echt geen jeugdsentiment die deze lofzang uitlokt? Ik heb namelijk Westbam's Bam Bam Bam als album uit die tijd waar ik vroeger helemaal weg van was en ook nu nog steeds (in het genre) een sterke plaat vind. Maar bij mij speelt juist mijn herinnering aan die prachtige tienertijd een grote rol in de totstandkoming van mijn stem...
Ik bedoel, je kunt dit toch niet echt tussen albums van U2 of Fleetwood Mac zetten?

NocturnalTerror
Hardcore Vibes is echt zo'n vette klassieker ! Worden trouwens veel remixen van gemaakt in de Hardcore scene....
Verder heeft die zangeres ook een leuke schattige stem !

avatar van Rumour
fluidvirgo schreef:

Ik ga dit inderdaad niet aanraden aan de gemiddelde liefhebber van U2 of Fleetwood Mac, het heeft te maken met een combinatie van mijn brede muzieksmaak en de tijd waarin ik ben opgegroeid. Vandaar dat ik bijvoorbeeld een album van The Prodigy in mijn top 10 heb staan, waarschijnlijk ook niet iets wat je bij de gemiddelde rockliefhebber verwacht. Maar zo laat ik wel een afspiegeling van mijn muzikale voorkeur zien, en in het genre vind ik dit nog steeds een ijzersterke plaat (waar ik bijvoorbeeld Bam Bam Bam wisselvallig vind). Maar als je Westbam kunt waarderen, kun je je wellicht ook eens wagen aan dit album.

NocturnalTerror
Future Is Now brengt mij in extase! Echt een übervette track !