Death Cab for Cutie - Transatlanticism (2003)

Label: Barsuk

1. The New Year (4:06)
  2. Lightness (3:30)
  3. Title and Registration (3:39)
  4. Expo '86 (4:11)
  5. The Sound of Settling (2:12)
  6. Tiny Vessels (4:21)
  7. Transatlanticism (7:55)
  8. Passenger Seat (3:41)
  9. Death of an Interior Decorator (2:56)
  10. We Looked Like Giants (5:32)
  11. A Lack of Color (3:35)
avatar van titan
titan (crew)
Een album waar ik steeds beter aan wen, vooral het titelnummer is huiveringwekkend mooi. Vooralsnog 3,5*

titan schreef:

Het titelnummer was één van de mooiste songs dat jaar !
Prachtig gewoon.
Maar een album dat langzaam op je in moet werken is het zeker.

Ken alleen het laatste nummer. Is de rest dan ook zo goed?

Bloompje schreef:

Ken alleen het laatste nummer. Is de rest dan ook zo goed?

Absoluut: zeker een aanbeveling om in zijn geheel te gaan beluisteren. En let dan extra op het titelnummer .

Komt in orde. Ik hou je op de hoogte.

Deze jongens zorgen voor een next gen indie rockers, en verdienen alle respect!
Beste indie rock band around, en beste album van 2003..

Ik heb ze gezien in Vera Groningen, een zeer relaxte avond en een gezellig publiek.

Wat is deze cd toch zo mooi. Het titelnummer is idd geniaal.

avatar van Yak
Yak
Halfje erbij, een schitterend album. Ik zal wel mensen tegen de haren instrijken nu, maar ik vind het wat ál te weemoedige titelnummer juist het enige smetje op dit album.

avatar van Sammy
Van 4 naar 4.5: wat een geweldige cd die met iedere luisterbeurt mooier lijkt te worden (lees: wordt).

Het is wel een groeiplaat. Ook ik hoog mijn score een halve punt op

Na vaker luisteren begin ik het steeds mooier te vinden nu 3.5* maar misschien word dat volgende week wel 4...

avatar van deek
Ik sluit me volledig aan bij de rest, houd ik normaal niet zo van, ik ben niet zo'n meeloper in het algemeen, maar bij deze muziek liefhebbers sluit ik me met plezier aan, zeer mooie cd.

Inderdaad een heel mooie cd, gaat niet vlug vervelen en zowat elk nummer is gewoon goed! Dikke 4.5 voor dit prachtige ding.

avatar van IMPULS
Is aan bovenstaande waarderingen niet veel meer toe te voegen. Prachtige songs, soms wervelend (expo'86), dan weer imposant (titelnummer), stuwende, opvallende drums (lightness, Sound of Setting) en ingetogen lieflijk mooi (A lack of color). Veel geluisterd, heb je wel nodig. Groeiplaat ! En dat zijn de mooiste...

avatar van Yak
Yak
Net de DVD 'Drive Well, Sleep Carefully' gekeken over Deathcab on tour na dit album. Erg leuk, niet in het minst door de beelden van het mij zo geliefde Seattle.

deze plaat was ook mijn eerste kennismaking met dze geweldige groep,nu ik al hun platen heb beluisterd ondertussen vind ik toch deze transatlanticism ver bovenuitseken,maja nu ik een compelatie gemaakt heb van al hun beste nummers is die nog beter geworden dan deze!! tip:al begint elke cd soms een leven te leiden toch is het raadzaam eens al de beste nummers op een mp3tje te plaatsen en je eigen best of te maken!!toch??

k heb men score moeten verhogen,ben echt fan van dit album!!

avatar van lebowski
Hier ook een halfje erbij, ben ik de enige die zo'n beetje elke halve minuut aan Elliott Smith moet denken bij dit album?

Mooi hoor: 3,5 --------> 4*

avatar van Ward
Het was wel leuk op Werchter. Jammer dat ze eigenlijk alleen hun wat stevigere nummers deden. Ik had graag het nummer Transatlanticism live gehoord, maar helaas. Ze speelden ook vrij weinig van Plans viel mij op, misschien ook omdat dat toch vooral rustige nummers zijn.

Marcel²
Ik kreeg dit weekend dit album in mijn handen gedrukt. Nooit was deze groep gehoort, maar bij de eerste luisterbeurt hoorde ik het gelijk al, dit is aan mijn besteed. Een prachtig album kan niet ander zeggen. Mijn stem kan zomaar eens 4* of meer gaan worden.

Marcel²
Ik ben er uit, dit album is 4.5* waard, mijn tweede deze dag. In een woord een prachtige plaat.

avatar van nuf
nuf
wow! dit is echt heel mooi, het eerste nummer is wat minder maar de rest is echt briljant, het titelnummer en het nummer daarop is voor mij het hoogtepunt.

avatar van musicfriek
Deze groep heeft nogal wat albums gemaakt zie ik nu. Luister deze nu voor het eerst en het klinkt erg mooi!

De overeenkomst met Elliott Smith heb ik idd ook snel gemaakt, lebowski

Soort van postrock gemengd met Elliott. Goeie combi!

Ik vind vooral het titelnummer ongelooflijk mooi. Om te smelten, gewoonweg.. ^^

avatar van Nim
Nim
Geniale muziek, klinkt zo lief en gevoelig.. Bij dit bandje heb ik echt het goevoel: ze menen het echt! Kan het echt blijven luisteren.
Goede teksten ook!

En eindelijk (verdiend) in de top 250!

En Nim.. i couldn't agree more ^^

avatar van Migo
Eerste album van DCFC dat ik luister. Ontdekt via Last.fm.
Dit ligt wel redelijk in mijn straatje. Dolenthousiast ben ik nog niet. Voorlopig 3.0 *

mooie hoes trouwens. Ik ken deze muziek van de serie The OC waar ze een keer optraden. Best goede muziek, maar maken deze jongens ook wat hardere muziek want deze cd is iets te akoestisch voor mij.

avatar van Cygnus
Bij het zien van de prachtige hoes dacht ik: daar moet wel mooie muziek op staan. En dat vermoeden werd bij het luisteren bevestigd: 4*

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
he Cygnus, u ook hier? Een mooi plaatje inderdaad, met daarop het nummer dat ik lang als enige van de DCFC kende (namelijk het openigsnummer)

ik dacht eerst dat Plans hun beste album was, maar ik geloof dat dat toch deze moet zijn. Ook 4*