Death Cab for Cutie - Transatlanticism (2003)

Label: Barsuk

1. The New Year (4:06)
  2. Lightness (3:30)
  3. Title and Registration (3:39)
  4. Expo '86 (4:11)
  5. The Sound of Settling (2:12)
  6. Tiny Vessels (4:21)
  7. Transatlanticism (7:55)
  8. Passenger Seat (3:41)
  9. Death of an Interior Decorator (2:56)
  10. We Looked Like Giants (5:32)
  11. A Lack of Color (3:35)
Fantastisch album. Ik ben er nog steeds niet uit welke plaat beter is, deze of Plans.

Het is ook fijn om nog eens een album te horen dat de moeite is om helemaal te beluisteren, ipv enkele liedjes op zich. De sound van de hele plaat is gewoon super.

avatar van Reint
Heel mooi album, toch meot ik dit nog wat vaker gaan luisteren. Nu krijgt hij al 4 sterren.

Getipt gekregen door HiLL. Staat nu in de download. Ben benieuwd.

EVANSHEWSON
Vanochtend voor 5 e gekocht op de rommelmarkt hier in Lokeren; Voor Nederlanders : jullie zeggen niet rommelmarkt, maar wel vlooienmarkt, dacht ik toch.

Ik ken enkele nummertjes van de radio; Op de Vlaamse Radio 1 komen ze wel eens langs, en ik dacht; ik waag het gokje en ontdek misschien iets nieuws en goeds ?

Kom hier na beluistering zeker op terug.

avatar van George
EVANSHEWSON schreef:

Kom hier na beluistering zeker op terug.

Wij kennen en gebruiken in Nederland zowel het begrip vlooienmarkt als rommelmarkt , beste Belg.

George schreef:

Ohohohoho ik heb jullie woordenschat een beetje onderschat ?

Excusez-moi, Monsieur George ! Mes excuses!

avatar van George
EVANSHEWSON schreef:

Ohohohoho ik heb jullie woordenschat een beetje onderschat ?

Excusez-moi, Monsieur George ! Mes excuses!

Nou , vooruit dan maar. Aanvaard. Omdat je een Belg bent en van een pintje houdt.

EVANSHEWSON
Heb het nou enkele keren beluisterd en ik hoor het waarschijnlijk niet ! Loop er in elk geval niet warm voor, laat me redelijk onverschillig, ik moet die geniale songs echt nog ontdekken, ooit, misschien wel eens, als ik ze nog eens uit de kast trek... maar voorlopig zal ze niet gauw verslijten...

Ik heb de geniale songs inmiddels al lang en breed ontdekt.
Naar mijn mening zijn Title and Registration en Lack of Color moderne klassiekers, die zeker tot mijn favoriete nummer behoren.

Naast deze twee zijn sowieso bijna alle nummers erg goed. The New Year, Expo 86, Transatlanticism en Interior Designer doen op zich vrij weinig onder voor de twee eerder genoemden

Helaas geen perfect album, ik vind lightness en passenger seat wat mindere nummers.

EVANSHEWSON
Ik heb het nog eens herbeluisterd en word en niet warm of koud van, ik hoor de geniale songs echt niet.

avatar van sdr
sdr
Ik ook niet, maar The Sound of Settling blijft heel leuk.

Ik vind vooral de tekst van title and registration geweldig, gewoon zo typsich Death Cab:

"The glove compartment is inacurrately named, and everybody knows it. So I'm proposing a swift orderly change. Cause behind it's doors, there's nothing to keep my fingers warm and all I find are souvenirs from better times. Before the glimpse of your tail lights fading east to find yourself a better life."

avatar van Nostak
Zeker en vast geen slecht album, maar ik schat "Plans" nog altijd een trapje hoger in. Daarom een 3'5

avatar van Carolaah
Beetje gemengde gevoelens over dit album.
De lyrics zijn sterk, de songs zijn mooi,
maar over het algemeen vind ik het album wel saai.
Iets te eentonig naar mijn mening.

Het album heeft een paar sterke pluspunten, waaronder het gelijknamige 'transatlanticism' en 'tiny vessels.'
Verder is het redelijk, maar niet overweldigend.

avatar van Running On Empty
Hoorde laatst een prachtig nummer aan het eind van CSI Miami en uitgegoogeld dat dit Transatlanticism was. Ik was verrast. Ken reeds de CD Plans en heb deze dus ook maar meteen besteld. Zeer goedkoop overigens. Ben benieuwd.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ze komen binnenkort met nieuw werk. Tot die tijd heb je met deze en Plans hun beste platen wel te pakken, wat mij betreft.

Je kan het nieuwe werk al downloaden inmiddels. Het is een paar dagen geleden uitgelekt en klinkt opnieuw erg goed. Ik was zeker wel toe aan wat nieuws van DCFC. Ik heb Transatlanticism, Plans en The Photo Album veel te vaak geluisterd in de afgelopen jaren.

avatar van fluidvirgo
In mijn opinie nog steeds hun beste! De titeltrack blijft van een zeldzame schoonheid...

****1/2

Zekersteweten! Prachtig nummer. De lyrics zijn voor mij ultieme meezingers

"Lighting firecrackers off in the front lawn as thirty dialogues bleed into one"

"I wish the world was flat like the old days, and I could travel just by folding a map. No more airplanes or freeways or speedtrains. There'd be no distance that could hold us back."

avatar van ronnievb
Dn!S schreef:
Zekersteweten! Prachtig nummer. De lyrics zijn voor mij ultieme meezingers

Dat is nogal toeval, ik wilde zojuist precies hetzelfde posten. Ben Gibbard's teksten schurken soms wat tegen het kitscherige aan, maar zijn fluwelen houdt ze daar meestal van. Geen enkele liedjesschrijver kan de klanken van zijn teksten zo mooi implementeren in de muziek als hij...

Ik vind dit nog steeds een fantastische plaat, bij sommige nummers snap je echt waar de term 'dream pop' op slaat. 'Transatlanticism', 'We Looked Like Giants' and 'A Lack of Color' zijn erg mooi.

Het verschil tussen deze plaat en 'Plans' vind ik dat 'Plans' gewoon een stuk vrolijker en energieker is, maar op die manier ook erg goed.

De nieuwe 'Narrow Stairs' kan mij niet zo raken eigenlijk, 'No Sunlight' is lekker vrolijk, maar verder doet het mij weinig.

avatar van fluidvirgo
RockinBart schreef:

Ik ben het hier vrijwel geheel mee eens!

avatar van ZOLTAR
Dit is volgens mij de beste death cab plaat.
ik heb al hun platen en ik ken deze door en door.
Trans... is beter omdat alle nummers perfect zijn en hun allerbeste nummer staat er ook op. Dat is dus: Death of an interior decorator.

ZOLTAR schreef:
Dit is volgens mij de beste death cab plaat.
ik heb al hun platen en ik ken deze door en door.

Die is zeker prachtig! De titelsong vind ik echter nog net iets mooier. En de afsluiter eigenlijk ook wel.

avatar van Tony
Waar blijft de wereldroem die deze band zo verdient? Waarom Snow Patrol wel en DCFC niet? Soms begrijp ik de (muziek)wereld niet...

Death Cab zal toch door velen te rustig en langdradig gevonden worden. Een veel gehoord argument van mensen als ik dit soort muziek laat horen aan ze is dat ze het te rustig en wat saai vinden. Snow Patrol heeft toch vaak dat epische in hun muziek. Die climaxen enzo. Geldt ook voor Editors en ook Kings of Leon sinds hun laatste album. Daaraan kun je heel goed zien welke soort muziek uit de rockscene wel wordt gewaardeerd door de mainstream en welke niet. Die climaxmuziek (die ik zelf ook zeker niet verkeerd vind) is blijkbaar wel onderhoudend en spannend genoeg zonder meteen al te moeilijk of out-of-this-world te klinken voor de muziekluisteraar die liever niet teveel weirde shit hoort. Transatlanticism zou een wereldhit geweest kunnen zijn als het een paar minuten korter duurde. Het enige DCFC nummer dat een klein beetje voet aan de grond kreeg in NL was I Will Follow You Into the Dark (zelfs op TMF gezien eenmaal!) Dit nummer is ook wel te verklaren omdat het in de stijl is van de singer-songwriter muziek die (veel te) populair is en, belangrijk, niet al te lang duurt.

avatar van kaj_666
Ondanks dat sommige nummers er ook op zichzelf uitspringen (vooral de titeltrack is van adembenemende schoonheid!), werkt dit album toch het beste als het in z'n geheel beluisterd wordt. Prachtige teksten die de muziek perfect aanvoelen. Ik kan hier uren heerlijk dromerig naar luisteren. Na lang er tegenaan te hebben geschurkt dan toch een plekje in m'n top-10 geofferd voor dit wonderschone album.

avatar van Meneer Joost
Een van de beste bands van het afgelopen decennium, dit Death Cab For Cutie - en dit is hun beste. Me dunkt.

Plans maakt nu toch weer een opmars. Ik zou deze en Plans inmiddels op hetzelfde niveau zetten. Jammer dat zowel het werk voor Trans en na Plans niet zoveel indruk maken als deze twee geweldige albums!

avatar van ZOLTAR
Ik geef je gelijk Dennis, al vind ik narrow stairs toch ook wel heel sterk.