Papa Roach - Metamorphosis (2009)

Label: Geffen

1. Days of War (1:32)
  2. Change Or Die (3:13)
  3. Hollywood Whore (3:56)
  4. I Almost Told You That I Loved You (3:09)
  5. Lifeline (4:06)
  6. Had Enough (4:01)
  7. Live This Down (3:35)
  8. March Out of the Darkness (4:25)
  9. Into the Light (3:27)
  10. Carry Me (4:26)
  11. Nights of Love (5:18)
  12. State of Emergency (5:06)
  13. She Loves Me Not [Live in Chicago] * (3:45)
  14. Broken Home [Live in Chicago] * (3:48)
  15. Last Resort [Live in Chicago] * (6:31)
avatar van Sanderkeuh
Ik ben benieuwd. Hollywood Whore en Lifeline klinken iig goed.

avatar van Fake_world
en hij is gelekt:)

De eerste luister beurt klinkt goed. Change or Die is in ieder geval weer een echte Papa Roach. Van Lifeline weet ik het allemaal nog niet zo zeker. Vind hem een beetje softjes.
Hopelijk verast hij me en groeit hij net zo bij mij als The Paramour Sessions van ze. Want dat was echt een goede cd.

Cijfer volgt nog

avatar van Norbert
Zo dan, toch wel een behoorlijk dramatisch album al zeg ik t zelf. Alleen Hollywood Whore is nog enigszins fijn om aan te horen. Jammer, want dit was ooit een goede band.

avatar van coldwarkids
Ja idd dit was ooit een goede band: daarmee bedoel ik in de tijd van de eerste 2 albums (Infest en LoveHateTragedy) met name LoveHateTragedy zullen ze nooit meer maken (Zoiets goeds). Het zit er denk ik niet meer in voor Papa Roach

avatar van Norbert
Ja, mee eens. En Old Friends From Young Years niet te vergeten. Vind ik persoonlijk ook best een legendarisch album. Maar dat nieuwe spul is allemaal veels te gelikt en veels te soft. Jammer, kan er niks anders van maken...

avatar van Snowblood
wanneer komt ie uit?? Moet hem hebben geen discussie!

avatar van andnino
Wat een verschrikkelijke voorkant Zeg me niet dat deze band ook is gevallen voor die punkpop/emo hype...

Snowblood schreef:
wanneer komt ie uit?? Moet hem hebben geen discussie!

Goed kijken Einstein. "Vanaf 24 maart te koop (overige releases)". Hij is overigens al op heel veel plekken te downloaden.

avatar van james_cameron
Flinke tegenvaller. De eerste paar tracks zijn nog wel lekker, zeker Hollywood Whore met een Last Restort-achtige hook, maar al gauw worden de songs zeer flauw en plat. Punk? Emo? Was het maar waar... Ik vond het zelf eerder richting (oeps) glamrock gaan. En wie zien we daar als gastartiest op track 9? Ik bedoel maar...

joeri592
na, enkel een paar nummers zijn goed

joeri592
dat ze op dit niveau zijn gezakt! alle cd's behalve deze en volgens mij een paar die ik niet ken waren goed maar net als bij linkin park het geval was is dat nu bij hun.

HIGH DEF.
Afschuwelijke bucht.

avatar van andnino
Ik zat er nog over na te denken deze te gaan beluisteren. Bij nader inzien doe ik dat denk ik toch maar niet.

avatar van Metalhead99
Ben erg benieuwd naar deze nieuwe plaat.

avatar van Snowblood
Oei, dit is wel even wennen....

Change Or Die en Lifeline klinken nog wel lekker, maar over het algemeen hoop ik dat de plaat nog stijgt...

Hoge verwachtingen na de magistrale voorganger, het gaat meer richting pop, en dat is kwalijk en slecht...

Wat zijn de reacties in de VS? Daar heeft PR nogal wat fans..

Jammer... tot dusver een krappe 3*

ElsenaarMetal
zijn ze Emo aan het worden?
Das niet best...

avatar van andnino
Glamrock dus blijkbaar. Anyway, een hoes waarop de band zelf zich heel stoer uit staat te leven betekent vrijwel nooit goede muiek.

ElsenaarMetal
daar zit wel wat in. laten we hopen dat het tegendeel waar is.
Ik heb vandaag hun eerste album Infest (zeg ik het goed) bestel staat wel goed materiaal op.

ElsenaarMetal schreef:
daar zit wel wat in. laten we hopen dat het tegendeel waar is.

Klopt, maar het beste vind ik toch de 2 platen hiervoor, in het bijzonder The Paramour Sessions.. maargoed.. van dat niveau zijn ze blijkbaar weer afgestapt.

ElsenaarMetal
Is Paramour Sessions eerder een aanrader dan Infest?
Ik luister nu nog wat op YT maar wil het wel graag aanschaffen.
Wat is volgens jouw/jullie de top 3 Papa Roach?

1. Paramour Sessions
2. Getting Away with Murder
3. Infest

ElsenaarMetal
Ik ben nu dit album via Internet aan het luisteren, het is wel anders dan de andere nummers die ik van ze heb gehoord maar zo verschrikkelijk slecht vind ik ze nog niet eens!

avatar van andnino
Ik zou zeggen Getting Away with Murder, met een gedeelde tweede plek voor Infest en Paramour Sessions. Maar eigenlijk zijn ze moeilijk te vergelijken; op Infest was PR nog echt nu metal met veel rapinvloeden, op de PS schreven ze gewoon zo sterk mogelijke "rock" songs, met wel een verhipt catchy tintje. Daarom ga ik mee voor Getting Away...

avatar van Norbert
Ik ben zelf nogal fan van Old Friends From Young Years. Heel veel rapinvloeden, slechte productie, duister sfeertje. Echt het tegenovergestelde van dit album dus. Verder is Infest natuurlijk een klassieker en de andere 3 albums zijn ook vrij goed te pruimen. Maar je kon aan Paramour Sessions wel al horen dat ze de softe kant op gingen.

Infest is nostalgie, ni te doen!! Met het ouder worden volg ik ze al lang niet meer, maar de vibes die zo'n nummer als hollywood whore doet mij terugdenken aan mijn jeugd:-) zo'n grote verschillen met hun vroegere sound hoor ik daar nu ook niet in hoor..

ElsenaarMetal
Het kan liggen aan het feit dat ik papa Roach slecht een maandje ken, maar ik vind dit toch een aller aardigst album. onterecht om hier een 2.07 voor te geven. Ik geef gelijk dat de voorgangers beter waren (wat ik daar van heb geluisterd). maar ik zou dit album op het moment op een 3.30 schatten.

avatar van Devoo
De single, die ik vaak op TMF hoor langskomen vind ik best nog meevallen eigelijk. Waarschijnlijk dat het album op zijn geheel best slecht zal zijn.

avatar van B_B
B_B
Vond Infest al niet zo geweldig maar dit was echt slecht. Totaal gedateerd en vol platte en saaie nummers. 1 sterretje voor Change Or Die dan maar.

avatar van totalreject
Leuk album, maar zeker niet hun beste.
Ze laten wel horen er muzikaal op vooruit gegaan te zijn. Niet zo goed als voorlopers als Infest, GAWM en Paramour Sessions maar zeker wel een prima plaat.