Fanfarlo - Reservoir (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. I'm a Pilot (4:31)
  2. Ghosts (4:18)
  3. Luna (4:37)
  4. Comets (5:45)
  5. Fire Escape (3:00)
  6. The Walls Are Coming Down (4:15)
  7. Drowning Men (4:16)
  8. If It Is Growing (2:44)
  9. Harold T. Wilkins Or How to Wait for a Very Long Time (4:02)
  10. Finish Line (3:40)
  11. Good Morning Midnight (1:26)
  12. Kist of Whistles * (0:57)
  13. Hands [Demo] * (2:52)
  14. Drowning Men [Acoustic Version] * (3:33)
  15. Acoementi * (1:27)
haveman
Ik vind het allemaal best aardig klinken en ze hebben wel wat potentie, maar wat lijken alle nummers vreselijk op elkaar.

avatar van Co Jackso
Dit eerste album van Fanfarlo is mij zeer goed bevallen. Inmiddels heb ik dit album een groot aantal keer beluisterd, en kan ik concluderen dat een aantal nummers er voor mij duidelijk bovenuit steken. I’m a Pilot en Harold T. Wilkins zijn voor mij de uitschieters, gevolgd door The Walls Are Coming Down, Finish Line en uiteraard Drowning Men. De bombastische nummers op dit album zijn qua opbouw te vergelijken met een aantal nummers van Arcade Fire. Eerlijk gezegd kan ik er geen genoeg van krijgen.

Grootste kritiekpunt is toch een vorm van eentonigheid. Zelfs na vele luisterbeurten heb ik moeite om sommige nummers te onderscheiden. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar een volgend album, om te horen zij zich ontwikkeld hebben.

avatar van Dustbowl
Nieuwe album aangekondigd! Komt 27 Februari 2012 uit in Europa en gaat Rooms Filled With Light heten. Fanfarlo

avatar van Booyo
Wat een heugelijk nieuws!

Heb deze pas laatst ondekt, maar man wat een verslavende plaat. Beirut vs. Arcade Fire, maar gek genoeg toch vrij eigen. In ieder geval een heerlijke sound, en stuk voor stuk nummers waarvan ik een grote glimlach krijg. Muziek is emotie wordt wel is gezegd, klopt als een bus.

avatar van AOVV
Erg sterke plaat blijft dit toch wel. Een van die gevallen waaruit blijkt dat een duidelijk door andere bands geïnspireerde groep toch met een goed album kan aan komen zetten.

avatar van keijzm73
Via 'Revere' (ook nieuw voor me) bij 'Fanfarlo' uitgekomen.. Hélémaal geweldig! Wat een te gek album! Momenteel verslaafd aan. En dus ook 'Beirut' maar weer 's een kans geven. Voorheen klikte het niet tussen mij en 'Beirut'. Maar ben steeds meer van deze sound gaan houden. Met 'Arcade Fire' als grote aanstichter. En inderdaad; 'David Byrne'. En ik durf er nog wel een associatie bij te geven. Qua muzikale raakvlakken, maar zeker qua stem; 'Paul Noonan' van 'Bell X1'.

Blijft een leuke cd. De opvolger vond ik al wat minder.

avatar van Mctijn
keijzm73 schreef:

Beirut Bell X1

avatar van keijzm73
Mctijn schreef:
Beirut Bell X1

Alleen dan omgekeerd.. Bell X1 voorop!

Valt me nu trouwens op dat ik 'Fanfarlo' dus bijna exact een jaar geleden ontdekte!