Cream - The Very Best Of (1995)

Blues / Rock

4. Sweet Wine (3:17)
  5. I'm So Glad (3:57)
  6. Spoonful (6:30)
  7. Strange Brew (2:46)
  8. Sunshine of Your Love (4:10)
  9. Tales of Brave Ulysses (2:46)
  10. Swlabr (2:31)
  11. We're Going Wrong (3:26)
  12. White Room (4:58)
  13. Sitting on Top of the World (4:58)
  14. Politician (4:11)
  15. Those Were the Days (2:53)
  16. Born Under a Bad Sign (3:09)
  17. Deserted Cities of the Heart (3:38)
  18. Crossroads (4:15)
  19. Anyone for Tennis (2:38)
  20. Badge (2:44)
avatar van BoyOnHeavenHill
Inderdaad qua selectie uitstekend. Ik zou een paar titels kunnen noemen die hier eigenlijk ook wel op hadden "moeten" staan en ook een paar die er wèl op staan waarvan ik de afwezigheid niet zou berouwen, maar dat zal wel bij elke compilatie van een band met een rijke catalogus het geval zijn.

Momenteel heb ik de 4-CD-boxset Those were the days in huis, en na de studio-opnames (inclusief een paar interessante demo's, ook van nummers die later op de eerste soloplaat van Jack Bruce zouden eindigen) begin ik nu aan het livewerk: 17 nummers over ruim 150 minuten uitgesmeerd, met nummers van 13, 15, 16 en 17 minuten, ik zie er wel een beetje tegenop. Misschien ga ik ook voor hun livewerk voor de bijl, maar zo niet dan is déze CD een uitstekend alternatief (aangezien er geen boxje is met alleen maar hun studiowerk...). (Of Gold, met naast één live-CD ook een iets andere tracklisting van de studio-CD waardoor bijvoorbeeld alle drie de studionummers van Goodbye er op staan.)