War Child: Heroes (2009)

14. Elbow - Running to Stand Still
  15. The Like - You Belong to Me
  16. TV on the Radio - Heroes
avatar van FunkStar
Lekker cover cdtje met uitschieters als Estelle, Franz Ferdinand en Duffy!

Bedankt Kaaasgaaf voor je uitgebreide en wel onderbouwde - ik mag wel zeggen - analyse van Heroes.

Naast de drie nummers die jij boven de middelmaat ziet uitstijgen, zie ik er heel wat meer:

Franz Ferdinand kan geweldige dansbare punkrock spelen en dat laten ze horen op het vlammende Call Me van Blondie.
The Hold Steady speelt Bruce Springsteen vanuit de grote teen: wat een prachtige versie van Atlantic City.
Hot Chip brengt Transmission van Joy Division op hun manier en ik vind dat erg prettig klinken. Beter nog dan het origineel.
Lily Allen met Mick Jones zetten een steendroge en heel directe Straight to Hell neer, die juist hier op War Child goed past.
De Yeah Yeah Yeahs met Sheena is een punk rocker, is wat te glad geproduceerd voor hun doen, maar blijft prettig om naar te luisteren.
Scissor Sistors met Do The Strand van Roxy Music is uitermate origineel weergegeven. Het swingt echt de pan uit: heerlijk!
Peaches, met Search and Destroy, en Beck zijn de hoogtepunten van dit album: wat een power, waanzinnig!
En zelfs Elbow is op zijn paasbest met een prachtige Running to Stand Still van U2.

Dat zijn toch echt meer dan drie hoogtepunten. Ik tel er tien.

En dan kan Duffy het nog niet eens helpen dat Paul McCartney ook hier weer eens faalt, door precies de verkeerde song voor haar uit te kiezen. En dan nog blijft haar stem - natuurlijk - prettig om naar te luisteren.

Kortom, mijn advies blijft: steun het goede doel door dit album te kopen en geniet van minstens een (flink) aantal muzikale hoogtepunten.

avatar van yeahyeahyeah
west schreef:

Tja. Je enthousiasme voor dit project is aanstekelijk, maar hier haak ik toch echt af. Ik vrees dat je sowieso op weinig steun kan rekenen voor het toejuichen van een dergelijke verkrachting

yeahyeahyeah schreef:

Om eerlijk te zijn, hier provoceerde ik een beetje: ik ben niet echt een Joy Division fan en weet dat veel mensen dat hier zeker wel zijn.

avatar van LittleBox
Prima verzamelaar met fraaie uitvoeringen. Atlantic City is erg goed, evenals Running to stand Still. Verder klinkt Do the Strand erg lekker als je de stereo op 10 zet.

avatar van barrett
Afgrijselijke cover van het Bruce Springsteen lied Atlantic City dat is gewoon verkrachting dit, de versie van Tv on the Radio vind ik ook maar zeer zwakjes en voor de rest niet echt zovele noemenswaardige dingen.

Beste zijn voor mij nog Elbow, Lilly Allen en Franz Ferdinand

west schreef:
In the UK volop 5 sterren recensies en 5 sterren beoordelingen op verschillende muzieksites, bijvoorbeeld op Amazon UK. Zelf heb ik dat dus ook met deze cd: ik blijf 'm draaien (4x vandaag).

Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

west schreef:
Iedereen die dit album een onvoldoende geeft: wat zijn jullie een stelletje zuurpruimen bij elkaar zeg...... dat doe je toch niet!!!!
Niet alleen staan er genoeg (hele) aardige tracks op, het is ook nog eens voor een goed doel: voor kinderen getroffen door oorlogsgeweld. Maar ja, wat maakt ons dat uit in ons oh zo belangrijke Nederland. Oh ja, natuurlijk: Ik laat mij daar niet door beïnvloeden! Sorry, je bent een zure Hollander, dat was ik even vergeten.

Voor iedereen die nu denkt: dit album staat op een 6-: zo slecht is het dus helemaal niet. Op Amazon Uk staat 'ie op maar liefst 5* na een flink aantal beoordelingen.
Vind je een aantal artiesten interessant, dan kun je gerust deze cd kopen. Je zult je er zeker geen buil aan vallen. Of je moet een echte Zeurpruim zijn. Dit is echt het enige land, waar mensen zo kunnen zeuren over zo'n goed en goedbedoeld album. Bah, bah en nog eens bah!!!!

Hoe haal je de oorlog uit een kind? In ieder geval niet met dit album, man die kinderen rennen spontaan terug, dat Warchild hier uberhaupt zijn naam aan heeft verleend is niet iets waar wij wat aan kunnen doen.

Denkt men nu echt dat men geld aan Warchild gaat geven als ze Transmission zo laten verkr.. (nee dat woord is nu wel ongepast).

Jammer, want er zitten goede artiesten bij en ook wel een redelijk aantal artiesten die ik leuk vind, maar het enige talent zit schijnbaar bij Beck en Elbow en de rest moet maar weer fijn iets voor zichzelf gaan doen, bah, bah en nog eens bah.

avatar van rkdev
Ben een enorme U2 fan en heb het doorgaans niet zo op covers, maar wat maakt Elbow een prachtige versie van 'Running..' zeg !!

avatar van barrett
Een van de weinige geslaagde op deze plaat als ik eerlijk mag zijn...

avatar van midnight boom
In de uitverkoop voor 2 euro gekocht, kende hem al,vond hem niet goed en toch is een deel erg genietbaar ,
voor mij:
Adam Cohen - Take This Waltz **
Elbow - Running to Stand Still *****
The Like - You Belong to Me **
TV On The Radio - Heroes *

Gemiddeld: Ongeveer 2,5* (iets meer)

Met namen de nummers van elbow en the hold steady zijn zeer goed!

avatar van Kill_illuminati
Geen Marco Borsato?

avatar van Slowgaze
rkdev schreef:

Elbow zou zelfs van een U2-nummer nog een prachtig liedje kunnen maken.

Hehe, dat klopt wel ZELFS een U2 song

avatar van Slowgaze
En het is ze verdomme ook nog gelukt ook! Dat bewijst de klasse van Elbow maar weer eens, dat Guy zelfs een kutzin als "screaming without raising your voice" vol overtuiging kan zingen.
Voorts vind ik de cover van Transmission door Hot Chip ook erg geslaagd: niets geen heiligschennis, maar een interessante kijk op het nummer. Heroes vind ik eerder een aanranding dan een verkrachting, dankzij gepaste eerbied voor Bowie. Covers door Franz Ferdinand en Lily Allen & Mick Jones zijn verder dik in order.

avatar van midnight boom
Dat nummer van Elbow blijft zo ontzettend mooi!
Helaas dat hij wordt opgevolgd door het afschuwelijke Heroes van Tv on the radio, dat doet het nummer echt te min

avatar van EttaJamesBrown
Kende jij deze versie al van Sheena, Rudi S?

avatar van Rudi S
EttaJamesBrown schreef:
Kende jij deze versie al van Sheena, Rudi S?

Nee, eh nu#spotify. wel

avatar van Arrie
yeahyeahyeah schreef:

Die van The Killers: dát is een verkrachting. Hot Chip heeft er wel wat leuks mee gedaan. Wellicht ligt hun stijl je niet zo?