Drive Like Maria - Elmwood (2009)

Belgiƫ / Nederland
Label: [PIAS]

1. So (2:53)

met Arnout Hellofs

2. I'm on a Train (3:40)
  3. Talk to Me (3:49)
  4. Sure Enough (3:39)

met Janis Ian

5. Here Comes the Night (3:29)
  6. Die a Little More (4:26)

met Janis Ian

7. King of My Town (3:12)
  8. Leave This Town (4:23)
  9. Elmwood 6h25/Born on the 4th of July (3:28)
  10. License to Kill (3:20)
  11. Fistful of Bananas (3:15)
avatar van Erwin.c
muziekobsessie schreef:
Ja daarom juist, hoor jij dat dan niet of ken je die plaat van Qotsa niet goed genoeg. het nr Song for the deaf bijvoorbeeld heeft net als leave this town ook een identiek drum roffel en vertraging. Tis gewoon schaamteloos, ze mogen blij zijn dat Josh homme geen rechtzaak ervan maakt. hij zal dit waarschijnlijk toch nooit horen. en dan I'm on a train: zijn gewoon dezelfde accoorden en precies het zo typische ritme als Know one knows.

Uit je woorden ben je fan van qotsa, dit is identiek vindt je dus geef je 0.5 sterretjes?
Kom op, leuke muziek is leuke muziek.
Kan je tientalle voorbeelden van jatten geven maar dat maakt de muziek niets slechter toch?

avatar van Ronald5150
"Elmwood" van Drive Like Maria is een verdienstelijke debuutplaat. Aanstekelijk en sympathiek zijn de woorden de me te binnen schieten bij het beluisteren van deze plaat. De vergelijking met andere bands is zo gemaakt en het is allemaal niet erg origineel, maar daar stoor ik me niet aan. Weer kom ik tot de typering aanstekelijk en sympathiek. Live is deze band een genot om te aanschouwen en "Elmwood" biedt voldoende materiaal om op het publiek over te brengen. Veelbelovend bandje.