Winne - Winne Zonder Strijd (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (De Belofte) (3:17)
  2. W.I.N.N.E. (3:42)
  3. Wat Echt Is (3:55)

met Laise

4. Lotgenoot (4:27)
  5. Crime Passionel (3:29)

met Dick Klees

6. Winne Zonder Strijd (4:25)
  7. Binnenvetter (3:24)
  8. Alles Wat Ik Wil (4:02)

met GMB

9. Zegevieren (4:00)

met Feis

10. Wandel Met Me Mee (5:03)
  11. Rood (3:12)
  12. Luidsprekers (4:43)

met A&C

13. Doe Alsof Je Weet! (Eckte Eckte) (4:03)

met Shyrock

14. Geef 8 [Remix] (4:35)

met Eddy Ra, U-Niq, Lotto, Crimson, Alex, Alee Rock, Millz en Feis

avatar van Game
Ja? Hij zegt in het begin nog: "Bedankt voor het wachten"

avatar van 'State Of Mind'
Je kan toch altijd nog wat toevoegen aan een lyric

Hij heeft zelf in meerdere interviews gezegd dat alles nieuw is geschreven behalve '' Intro (De Belofte) '' & '' Binnenvetter ''. Dat waren nog teksten van het eerste WZS project.

avatar van Game
Ah oke. Dat wist ik niet. Ik merkte niet eens dat die tracks ouder waren qua tekst.

avatar van Ceasar
Wat een o n t z e t t e n d lelijke hoes!!!!! Bijna net zo lelijk als die van Lange Frans en Baas B. Kunnen Nederlandse hiphoppers geen acceptabele hoezen maken?

Ik vind de hoes erg mooi. Zo mooi dat ik er een shirt van heb besteld:

FreshCotton : t-shirt : tshirt : shirt : tee :FreshCotton.com

Er staan trouwens ook andere mooie Winne shirts op die site. Heb ik ook maar gelijk besteld.

avatar van Ceasar
Nou, veel plezier er mee. Ik zal proberen niet te lachen als ik je met je shirt tegenkom

avatar van Pooiertje
Game schreef:
Ik vind de hoes erg mooi. Zo mooi dat ik er een shirt van heb besteld:

FreshCotton : t-shirt : tshirt : shirt : tee :FreshCotton.com

Ik vind de hoes ook lelijk, maar die link van freshcotton is verkeerd .
Nu zit ik naar een rare jas te kijken

Ceasar schreef:

De kans dat ik je tegenkom is toch vrij klein.

@ Pooiertje

Als ik op de link klik ga ik toch naar de goede pagina!
Klik

avatar van Timo710
Ik vind die hoes dope hoor, als je hem in het echt in je handen hebt ziet hij er een stuk beter uit als op een plaatje.

avatar van TheFunkyM
Ik kende de EP onoverwinnelijk niet..
Misschien dat ik daarom helemaal geen moeite had op het begin met dit album. Ik ben tot de conclusie dat ik dit een erg goed album vind. De beats vind ik echt lekker klinken, wat ik ook van zijn teksten vind. Ik vind dat hij het verhaal Crime Passionel goed verteld op een eerlijke en goede manier. Daarintegen is W.i.n.n.e. weer meer een banger en ook dat vind ik lekker.

Het is een gevarierde cd met lekkere nummers, de productie is top, ook de stem van Winne vind ik erg lekker klinken..

Dit album is voor mij op dit moment.. even het nederhop album

****

avatar van Pooiertje
Game schreef:

De kans dat ik je tegenkom is toch vrij klein.

@ Pooiertje

Als ik op de link klik ga ik toch naar de goede pagina!
Klik

Anders moet je naar www.freshcotton.nl gaan en dan onderaan de pagina TopNotch aanklikken. De "Winne Stipjes" shirt moet je dan hebben.

Nu is die link wel goed

Ik heb lang gewacht op dit album, nadat ik de Onoverwinnelijk EP hoorde afgelopen zomer vond ik Winne meteen heel dope. Daarbij zijn gastoptredens opgeteld vond ik hem meteen een van de beste rappers van Nederland. Winne Zonder Strijd vind ik erg goed klinken, en ben erg verrast over de nieuwe Winne. Het klinkt goed met tracks als de Belofte, W.I.N.N.E., Rood, Crime Passionel, Winne Zonder Strijd en Luidsprekers . Verder vind ik de meeste rappers van 'De Kazerne' matig... Stem volgt!

RedLightCityBoy
Winne, dat vind ik nou een fijne Nederlandse rapper. Hij heeft een bepaalde samenspel in zijn rhymes die ik erg kan waarderen. Zijn teksten zitten tussen intelligent en standaard in. Hij brengt alles zo luchtig/simpel over waardoor ik erg graag naar deze plaat luister. Dan doen die teksten er niet zoveel toe, dan komt het aan op gevoel.
En mijn gevoel bij deze plaat is dik in orde. Productioneel is deze plaat toch wel erg sterk. Vooral de eerste paar nummers vind ik echt hoogstaand voor een Nederlands hip-hop album. De intro vind ik erg strak gedaan. Die beat vind ik erg spooky en Winne rapt daar echt fantastisch. Verder vind ik: Wat Echt Is ook een pareltje. W.I.N.N.E., Lotgenoot, Crime Passionel en Rood vind ik ook echt goed. De rest is toch zeer matig gezien de eerder genoemde nummers. Winne is wel een van de weinige Nederlandse rappers die ik echt kan waarderen. Dit is een leuk debuut, maar hij kan nog erg gaan groeien in de toekomst, denk ik. Winne is in iedergeval de trots van TopNotch.

ik vind dit album echt erg. de teksten zijn goed, met rustige beats , precies goed. winne is echt een van de betere rappers uit nederland

Dj2Jelle
Wat een gigantisch overhyped figuur is dit. Ik dacht dat deze site daar imuun voor was. Als je het mij vraagt is meneertje Winne eerder niveau D-men dan Opgezwolle.

Berichten over Winne's mixtape verplaatst naar Winne

avatar van Timo710
Dj2Jelle schreef:
je snapt blijkbaar zijn wordplay niet echt...

Dj2Jelle
Z'n lyrics zitten misschien wel wat beter in elkaar dan die van D-men ja, maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Dit verschilt per persoon maar ik vind teksten niet direct beter zodra ze ingewikkelder worden.

Dj2Jelle schreef:
ls je het mij vraagt is meneertje Winne eerder niveau D-men dan Opgezwolle.

Wat een walgelijke vergelijking.

Dj2Jelle
Klopt , ik wou het alleen met kracht brengen.

bowi01
Dj2Jelle schreef:

helemaal mee eens! toch jammer, had enigszins verwachtingen, maar geen enkele track die ook maar het opgezwolle niveau haalt.

avatar van TheFunkyM
Om een voldoende te halen, hoef je toch niet meteen het niveau van Opgezwolle te halen? Het is ook een heel ander soort rapper.. vooral op deze cd. Andere beats, andere onderwerpenm ander soort lyrics..

Je kunt ze niet met elkaar vergelijken, vind ik..

avatar van 'State Of Mind'
Dat snappen ze blijkbaar hier niet, alles wat met Top-Notch te maken heeft vergelijken ze hier met Opgezwolle.

avatar van TheFunkyM
Ja een beetje kortzichtig idd.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind opgezwolle top.
Maar ook van deze winne kan ik erg genieten..

avatar van Shelter
alsof opgezwolle zulke intelligente teksten heeft...ik vind opgezwolle vet hoor daar niet van maar kwa tekst is het toch ook niet super "intelligent". Winne heeft meer teksten met gebruik van metaforen, dubbelrijm etc. De boodschap is dan wel niet wereldreddend, maar moeten alle rappers met levenswijsheden komen om vet te zijn.
Ik vind Winne's teksten altijd wel cool klinken en hij flowt ook lekker.

avatar van J.M.
Dit blijft na meerdere luisterbeurten nog steeds een erg goed album, heb vaak zin om deze plaat op te zetten. Hij luistert erg makkelijk weg.

avatar van indie-nerd
aardig populair zie ik? kijken waar ik m kan vinden...

Op zich wel dope album, wel anders dan onoverwinnelijk.
Maar op dit album heeft hij wel meer over verschillende onderwerpen te vertellen dan op onoverwinnelijk, wat helaas wel ten koste gaat van de vele metaforen die hij meestal gebruikt.

avatar van nega
Iets over de cover:

Hotel heeft de hoes ontworpen...is trouwens geen hout maar bamboe....ik vertelde aan hen dat ik geïnspireerd was door een boek van Sun Tzu (The Art Of War)...in het nederlands heet dat boek Winne Zonder Strijd..en The Art Of War is in de eerste edities ook uitgebracht in bamboe...daar kwam het idee van