Winne - Winne Zonder Strijd (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (De Belofte) (3:17)
  2. W.I.N.N.E. (3:42)
  3. Wat Echt Is (3:55)

met Laise

4. Lotgenoot (4:27)
  5. Crime Passionel (3:29)

met Dick Klees

6. Winne Zonder Strijd (4:25)
  7. Binnenvetter (3:24)
  8. Alles Wat Ik Wil (4:02)

met GMB

9. Zegevieren (4:00)

met Feis

10. Wandel Met Me Mee (5:03)
  11. Rood (3:12)
  12. Luidsprekers (4:43)

met A&C

13. Doe Alsof Je Weet! (Eckte Eckte) (4:03)

met Shyrock

14. Geef 8 [Remix] (4:35)

met Eddy Ra, U-Niq, Lotto, Crimson, Alex, Alee Rock, Millz en Feis

dion_odinot
toris schreef:
om eerlijk te zijn vind ik winne's nummers nooit echt prettig om te luisteren.
De meeste nummers vind ik best wel saai.
Zijn teksten zijn wel goed moet ik zeggen

waarom geef je dan een 0,5 als je de teksten goed vind, dan moet het op zn minst een 1,0 of 1,5 zijn ofzo.

avatar van jordidj1
ik moet alleen engelse muziek luisteren, en daarom ben ik dit gaan luisteren.

damnnn!! Heerlijke beats en die winne flowt er uitstekend op...

een plekje in mijn top-10, en een 4.5 voorlopig.

favorieten:

W.I.N.N.E.
Lotgenoot (klassieker)
Alles Wat Ik Wil

ik wil meer van dit soort nederlandse muziek, wie heeft tips? PM maar ff..

The Opinionated
Heerlijk album, niks op aan te merken. Of één ding: ik vind A&C niet op 'Luidsprekers' niet goed genoeg.

Ik zet deze zonder twijfel in mijn top 5 Nederlandstalige hiphop albums. Ben alvast benieuwd naar zijn opvolger.

avatar van Soulistic
Ill schreef:

Die track gaat nu niet echt over het straatleven.

Misschien niet in de breedste zin van het woord.
Maar wel een verhaal over een jongen "van de straat".
Zie dit namelijk niet zo snel gebeuren bij een koorknaap genoemd Diederik in de elite wijken van Wassenaar.

avatar van Shelter
Tering alle tracks geluisterd op Youtube, erg vet hoor.
Lotgenoot vind ik een hele vette track met geweldige tekst, ik bedoel als je naar je vrienden kijkt die je al een tijd kent dan is dat gewoon hoe je je voelt met hen. Lekkere beat ook. WINNE is ook tof.
Alles wat ik wil, Wandel met me mee, Rood ook de betere tracks, de rest is gewoon goed hahaha.
Ga voor de 4,5.

Ik vind het een zeker goede album ,
Met nadruk op crime passionel .

avatar van MAS
MAS
Uiteindelijk vind ik dit toch de beste nlhiphop release van 2009. Winne bracht een ander album uit dan verwacht maar heeft uiteindelijk een prachtige debuutplaat gemaakt.

avatar van Stapler
jordidj1 schreef:
ik moet alleen engelse muziek luisteren, en daarom ben ik dit gaan luisteren.

?

Verder wil ik je ooit wel een hele lijst dope Nederhop pmen .

avatar van lowieke
Ik vind winne zooooooooooo tof maar 'rood' is echt een afgrijselijk nummer. Als rood er niet op stond was het 5 *

P-DawG
Rood is juist 1 van de betere nummers.

The Opinionated
Rood is m'n favoriete track. De boodschap en vooral de manier waarop die wordt uiteengezet is subliem. Die productie past er ook perfect bij.

avatar van Shelter
Ik vind Rood kwa productie minder, maar kwa delivery en tekst geweldig. De productie is niet slecht of zo maar meer origineel, helaas vind ik het niet leuk origineel hahaa.
Wellicht is het wennen.

avatar van dusso
De productie vind ik niet zo bijzonder eigenlijk. Hij is compleet aangepast aan de tekst, dat vind ik wel tof.

Ik vind de producties erg lekker. Heel smooth, krijg gelijk zin in de lente/zomer als ik dit album hoor. Ben hem de laatste tijd ook erg veel aan het luisteren. Het idee van de aankomende lente in deze kou doet me erg goed ghehe

avatar van lowieke
Hmm ik heb hem een flike poos terug gehoord, mischien dat ik de boodschap niet helemaal begreep. Hij staat in mn geheugen als een stoerdoenerij gangsterrap nummer, wat ik totaal niet tof vind.

The Opinionated
Net niet: hij beschrijft hoe hij wordt beledigd en de eerste keer reageert hij daarop met geweld. Dan verteld hij de consequenties van dat geweld: 'Mensen krijgen niet vaak een tweede kans. Je moet denken voordat je doet' Vervolgens hoor je dat de track terugspoelt en hij reageert op een hele andere manier:

Winne betreft het leven of dood, hoe hoog is de nood
Een tjap als deze neemt je mee in de goot
En ik ben niet het type met een kort lontje
Ik tel altijd tot tien en daarna loop ik een rondje
dus, ik keek hem aan en zei wat is er broer?
In plaats van ik sla je de kanker of je moeder is een hoer
Ik ben niet met vechten, steken en schieten
en rood is niet de kleur van dood, rood is meer de kleur van liefde
Broer: je moet niet op me haten
Ik sta rood op de bank en ben meer gefocust op money maken,
Wil je takkie moet je money praten
en anders hoor ik je niet, praat met me over money zaken
Tijd is geld, ik tel elke minuut
dit is winne zonder strijd mensen wachten op me debuut
Tijd is geld, ik tel elke minuut
dit is winne zonder strijd mensen wachten op me debuut
Peace

avatar van lowieke
hmm ok dat maakt het thema een stuk beter. Maar ik vind de tekst wel eeeeeerg slap...

Het idee is goed maar de uitwerking (slappe tekst en slappe beat) is klote..

avatar van Shelter
@lowieke je hebt dus eigenlijk de betekenis van het gehele nummer gemist hehehe. Het is nu juist een nummer die het geweld tegen gaat.
Tekst overigens vind ik verre van slap...vind het juist wel mooi neer gezet, alleen die beat vind ik niet zo.

avatar van lowieke
"En ik ben niet het type met een kort lontje
Ik tel altijd tot tien en daarna loop ik een rondje"

I rest my case .

Nee maar ik vind die tekst echt veel te simpel, en de beat simpelweg kut. Ik begrijp absoluut dat mensen de boodschap cool vinden maar het geheel vind ik echt bar en barslecht.

P-DawG
Hm, ik snap wat je bedoelt. Als je puur naar de tekst kijkt is het misschien matig, maar mij gaat het er meer om hoe hij die tekst tot uiting brengt. Je waant je echt in die situatie zeg maar. Winne brengt het zo dat het lijkt alsof jij de situatie zelf meemaakt, dat vind ik erg knap. De productie vind ik juist dope, past perfect bij de inhoud van het nummer.

avatar van Shelter
Mee eens P-dawg,niet alle teksten hoeven multi's te hebben of ingewikkelde rijmschema's. Op zich vind ik het mooi om te zien maar niet in zo'n nummer. Hier is het beter recht toe recht aan.
Ik zal me zelfs er aan irrteren als hij hier ineens moeilijk gaat lopen doen.

avatar van Kill_illuminati
Maar de zoveelste keer Money in een track bij een Nederlandse rapper.

das toch straattaal?

P-DawG
Ja wat een onzin, dan kan je je net zo goed gaan lopen ergeren aan NL emcees die 'yo' of 'peace' in hun teksten gebruiken.

avatar van Kill_illuminati
P-DawG schreef:

Misschien doe ik dat wel.

P-DawG
Das jammer voor je. Dan is vrijwel alle Nederhop dus niet aan jou besteed. Waarom zou je dan nog de moeite nemen om hier berichten te plaatsen?

avatar van tovast
alle beats helemaal in orde, lekkere sfeer en dan komt opeens Zegevieren..

en dan....?

avatar van tovast
stem ik in plaats van 5 een 4,5. ik vind Zegevieren niet op dit album passen.
samen met Doe Alsof je Weet de minst goede tracks

avatar van thtboz
Ik vind Zegevieren wel een goede track, er zijn betere tussen maar ik vind het hele album niet een echt geheel hebben. Het lijkt meer dat er allemaal verschillende tracks zijn gemaakt en dan daarna allemaal bij elkaar gepropt. Ze hebben niet veel met elkaar te maken en lijken ook niet op elkaar. Maar dat neemt niet weg dat het wel lekkere nummers zijn een Winne een prima MC is.