Winne - Winne Zonder Strijd (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (De Belofte) (3:17)
  2. W.I.N.N.E. (3:42)
  3. Wat Echt Is (3:55)

met Laise

4. Lotgenoot (4:27)
  5. Crime Passionel (3:29)

met Dick Klees

6. Winne Zonder Strijd (4:25)
  7. Binnenvetter (3:24)
  8. Alles Wat Ik Wil (4:02)

met GMB

9. Zegevieren (4:00)

met Feis

10. Wandel Met Me Mee (5:03)
  11. Rood (3:12)
  12. Luidsprekers (4:43)

met A&C

13. Doe Alsof Je Weet! (Eckte Eckte) (4:03)

met Shyrock

14. Geef 8 [Remix] (4:35)

met Eddy Ra, U-Niq, Lotto, Crimson, Alex, Alee Rock, Millz en Feis

avatar van TheLegacy
Winne kiest meer voor StoryTelling en dat bevalt me ook wel goed, voor die harde Winne bangers zet ik de Onoverwinnelijk EP dan wel op

Had toch wel wat meer verwacht van Winne na weet ik veel hoelang uitstel van de CD.

Hopen maar dat de Fakkelbrigade CD niet zal teleurstellen.

avatar van 'State Of Mind'
Ik kan niet wachten om deze vrijdag te kopen

avatar van Jurrien
Heb het album net zijn eerste luisterbeurt gegeven.
Het klinkt goed, maar niet top. Winne heeft op sommige momenten toch wel echt leuke woordspellingen en ook wel een lekkere flow. Maar ik mis toch wel echt knalles al vind ik Zegevieren wel heel erg lekker.

zo oppervlakkig dit

hoezo oppervlakkig?

bowi01
het is zo binnen de lijntjes, iedereen geeft 4,5 sterren omdat winne de grootste belofte is enz. maar als je dit album vergelijkt met (slecht voorbeeld) opgezwolle of duvel, is dit gewoon veel te oppervlakkig. wat mij betreft heeft winne nooit meer het niveau van Volle Kracht weten te halen.

avatar van MJ_DA_MAN
Producties zijn echt weer top, net zoals op de EP. Maar Winne blijft helaas Winne, waardoor ik een beetje verdrietig wordt van het feit dat de vele top-beats aan deze MC zijn ''gegeven'' (ook net zoals op de EP).

avatar van TheLegacy
Rood is echt schitterend! Geweldig hoe die de 2 wegen van Haat & Liefde beschrijft op die track.

avatar van 'State Of Mind'
Die beat van Presto op ''Luidsprekers'' is ook echt super hard! Alex doet het ook heel goed in het refrein.

& Shyrock is iritand op ''Doe alsof je Weet'' (eckte eckte). Ik had liever een rappende shyrock gehoord.

MJ_DA_MAN schreef:

Deze Winne is anders dan je gewend bent hoor. Zeker als je het vergelijkt met de EP, tekstueel.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat vond ik, op een paar keer na, dus niet. Oppervlakkig is de beste omschrijving voor de man. Maar de stem van de MC moet me sowieso liggen (stem boven lyrics) en ook dat is niet het geval (zoals ik al meerdere malen heb gezegd hier op de site).

avatar van 'State Of Mind'
Dat is wel heel hinderlijk als de stem niet bevalt. Dan kun je ook niet meer genieten van de muziek en je er ook niet goed op concentreren. Maar inderdaad hij is tekstueel wel een andere weg ingeslagen. Tracks als ''Crime Passionel'' en ''Lotgenoot'' bevallen die ook totaal niet?

avatar van Game
Het is niet zo dat echt heel het album gevoelig is, er zitten nog wel een paar tracks bij waar hij ouderwets opschept over alles en nog wat. Zijn stem vond ik eerst ook niks (vooral dat accent). Maar nu kan ik het wel waarderen, gek genoeg.

Welk accent ?

avatar van Game
Dat Rotterdams accent Of hoe je het ook noemt, ik vind zijn stem apart klinken

'State Of Mind' schreef:
Tracks als ''Crime Passionel'' en ''Lotgenoot'' bevallen die ook totaal niet?
Zoals ik al zei vind ik de beats gewoon goed, maar Winne zelf altijd oppervlakkig. Ik zal in mijn definitieve beoordeling nog wel het een en ander uitleggen.

avatar van 'State Of Mind'
Zie m'n carriere als m'n leven,
Niet om gevraagd, toch gekregen,
De hele waarheid, hier wordt niets verzwegen,
't stille type, maar nooit om woorden verlegen,
Praktiseer wat ik preek,
Het is niet bij woorden gebleven,
Ik zei ik neem de stad op m'n rug,
Niet bewust van de concequenties,
Maar ja, nu is er geen weg terug,
Twee tracks en een verse is wat het me kostte,
Om die stempel te krijgen van de Rotterdamse belofte!

Betere openingsverse kan ik me niet bedenken

dion_odinot
ik heb echt nog nooit, maar dan ook nooit problemen gehad met een stem van een rapper. ik snap ook niet wat iemand er hinderlijk aan kan vinden, maar dit terzake

aan de ene kant vind ik de plaat wel goed,
aan de andere kant toch weer teleurstellend.

alleen track 12 & 14 hebben een featering van iemand die een verse doet. de rest van de feuterings zijn dus allemaal refreintjes.
dit vind ook toch echt erg jammer.

En na 5 jaar hadden er uiteindelijk toch wel wat meer tracks bij mogen zitten. (en al helemaal geen opvullertjes, zoals nu toch wel een beetje is)

Maar aan de andere kant ben ik weer positief verrasd door Rood en Crime Passionel. Ook het intro vind ik erg goed

bowi01
ik vind juist dat als je nederlands meest belovende bent, wel een stuk gruwelijkere beats had mogen nemen, en dat winne leuke tekstjes kan schrijven weten we, maar het is gewoon niet baanbrekend. een leuke concept track kan iedereen schrijven, maar als je zo loopt te braggen over je album dan mag je wel wat beters voorschotelen.

avatar van Timo710
Ik ben nog steeds niet uit over m'n cijfer, Winne komt uit een geheel andere hoek, toch blijf ik de nummers luisteren. Of Winne heeft een foute keuze gemaakt door dit album zo te doen, of hij gaat hiermee bewijzen een veelzijdig Artiest te zijn. Z'n teksten zijn heel anders als ik van hem gewend ben, je verwacht dat iedere zin een keiharde punchline is, maar dat is dus niet zo, het is anders... en ik weet nog niet precies wat ik van dat andere vind....

yEYo!
Klinkt wel anders,maar mensen moeten niet doen alsof het nou ineens een andere rapper is,het is gewoon Winne.
Maar toch had ik liever Onoverwinnelijk-achtige nummers gehoord.
Was erg enthousiast na het horen van W.I.N.N.E maar helaas blijkt dit ook het beste nummer van het album te zijn.
Maar op "refreinnummertjes" na voldoet het toch wel aan mijn verwachtingen,alleen dit is wel een album dat even moet wennen.
Maar ik had dat persoonlijk bijvoorbeeld bij Kohfie Konnect ook.
En neem nu de fakkelbrigade-schouders ophalen,dat nummer wijkt toch ook stukken af van wat we gewend zijn van de mannen uit het verre oosten.
Maar dat is juist goed vind ik,dat je vernieuwend bent.
Dat is ook wat winne naar mijn mening op dit album doet,alleen die refreintjes.....gelukkig niet het hele album zo (zie Kempi).
Cijfer volgt...

bowi01 schreef:

Het is maar net wat je onder gruwelijke beats verstaat. De beats vindt ik alles behalve slecht het zijn alleen geen bangers, maar voor mij zeker wel gruwelijk alleen op een andere manier. Ik snap de kritiek eigenlijk niet zo. Je kan niet ontkennen dat dit album kwalitatief zowel qua beats als rhymes zwaar in orde is.

avatar van Rhythm & Poetry
"Ze is mijn vrouw en geen bitch als Kelis voor Nas óf Ty (?) voor Sticks of B. voor Jay-Z"

Dit is toch wel een zeer ongelukkige zin. Het lijkt nu dus net of hij Kelis, de vrouw van Sticks en Beyonce bitches vindt en dat kan hij volgens mij niet bedoelen.

Daarnaast is het tekstueel toch vaak erg armoedig: "zieke zinnen zullen zegevieren" dat kan mijn buurjongen van 4 nog verzinnen.

avatar van Game
Volgens mij heeft Winne het sowieso niet zo op de vrouw/vriendin van Sticks, dus die zin kan wel kloppen.

haha als je het zo typt is het wel raar idd, je moet wel die komma achter bitch denken, capiche?
Vriendin van Sticks is trouwens Dinopha, het zusje van Typhoon, onzin dat Winne haar niet zou mogen.

schaap schreef:

je zegt het precies goed, de beats zijn niet slecht de beats en rhymes zijn in orde, maar dat is dus niet genoeg als je zo loopt te pronken met je beloftes en album. dan moet je knallen, over het in orde heen gaan, dit is gewoon een album wat allemaal prima in orde is, maar het is zo tussen de lijntjes. je kan geen classic maken als het niet vernieuwend is, in mijn opinie. welke classic is niet vernieuwend geweest? volgens top-notch zou het een classic worden, dat is dit NIET.

RedLightCityBoy
Top-Notch vind dat waarschijnlijk nog steeds zo, want Winne is in vergelijking tot die andere troep van top-notch een genie. (en dat is niet positief bedoeld)

Ik vind dit trouwens wel iets anders dan de meeste dingen die in NL uitkomen, er staan wel een paar unieke nummers op. Ik vind het ook weer geen classic, maar er wordt door sommigen wel een beetje te negatief over gedaan. Als je dit album vergelijkt met middelmatige dingen als Cartes & Kleine Jay, Zwart Licht of Zo Moeilijk (stuk voor stuk wel leuke albums, maar veel te hoge gemiddeldes) is het zwaar ondergewaardeerd. Als die albums zo lang van te voren beloofd waren en net zo gehyped waren, zouden ze ook een stuk lager scoren.

grime schreef:

al deze 3 albums vind ik kwalitatief gezien beter dan Winne zonder strijd, alle 3 zijn ze ook vernieuwender. Winne is de meest overschatte.