Moderat - Moderat (2009)

7. Sick with It (3:46)

met Eased

8. Porc #1 (2:40)
  9. Porc #2 (3:03)
  10. Les Grandes Marches (4:28)
  11. Berlin (1:23)
  12. Nr. 22 (5:41)
  13. Out of Sight (5:42)
  14. BeatsWaySick * (4:23)

met Busdriver

15. Rusty Nails [Shackleton Remix] * (9:38)
avatar van orbit
Wat een vette plaat, gek genoeg heb ik Moderat III-I beluisterd in die volgorde en ik vind I eigenlijk de vetste tot nu toe! Maar ik heb het gevoel dat dit nog kan veranderen. Mijn gut-feeling is echter dat deze het best in elkaar zit, minst vocale plaat van ze, maar wel het meest muzikaal. Eigenlijk staat er vrijwel niks zwaks op en is het boeiend luisteren van A tot Z. Nr. 22 vind ik matig, maar het porc duo is geweldig en ook de eerste 3 nummers zijn supervet. Maar dat zegt eigenlijk te weinig over de plaat, het niveau zit dicht tegen elkaar aan tussen de tracks. Meer nog dan bij hun 2e en 3e plaat. Maar die ga ik vaker luisteren voor sterktes/zwaktes.