Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix (2009)

Frankrijk
Label: V2

1. Lisztomania (4:02)
  2. 1901 (3:13)
  3. Fences (3:45)
  4. Love Like a Sunset (Part I) (5:39)
  5. Love Like a Sunset (Part II) (1:57)
  6. Lasso (2:48)
  7. Rome (4:38)
  8. Countdown (3:57)
  9. Girlfriend (3:24)
  10. Armistice (3:05)
  11. Lisztomania [Alex Metric Remix] * (5:08)
  12. Fences [The Soft Pack Remix] * (4:19)
  13. 1901 Bo Flex'd [Passion Pit Remix] * (4:14)
  14. Lasso [Two door Cinema Club Remix] * (2:53)
  15. Fences [25 Hrs a Day Remix] * (4:05)
  16. 1901 [L'Aiglon Remix] * (3:12)
  17. Love Like a Sunset [Turzi Remix] * (4:31)
  18. Fences [Boombass Remix] * (6:54)
  19. Lisztomania [25 Hrs a Day Remix] * (5:36)
  20. Fences [Friendly Fires Remix] * (5:11)
  21. Armistice [Yacht Remix] * (4:38)
  22. Girlfriend [Young Fathers Remix] * (4:20)
  23. Fences [Chairlift Remix] * (4:06)
  24. Rome [Neighbours Remix] * (4:54)

met Devendra Banhart

25. Love Like a Sunset [Deakins Jam - Animal Collective Remix] * (4:07)
Goede pop. Niet heel opvallende stijl, maar solide, sprankelende nummers. Leuk.

avatar van jrn
jrn
Heerlyk album!! Tot en met Rome echt briljant in myn opinie, laatste paar nummers kunnen me tot nu toe niet blyven boeien. 1901, Love like a Sunset ( I & II ), Lasso, Rome.. Heerlyke nummers!!

avatar van midnight boom
ligt heelijk in het gehoor!
Lekeeeeereeee nummerz hoor!

avatar van dudehere
Franse pop en dance combineren, daarmee fris en hip klinken, zonder nu direct voor dit effect te gaan.

Volgens mij heb je dan een goede pop plaat gemaakt. 4*

avatar van gherdt
Voor het eerst pas dat ik een plaat van dit heerschap in z´n geheel hoor. En wat een zonnige vrolijkheid! Afgemeten, puntige en catchy tunes die flauwigheid, kitsch en verveling vakkundig weten te vermijden. Listzomania en 1901 zijn mijn zomerhits van het jaar!

avatar van Mctijn
Klinkt heel degelijk, maar kan me geen heel album boeien. Na een aantal nummers slaat de verveling wat toe.
In tegenstelling tot velen hier vind ik Lisztomania geen goed nummer. Weinig origineel of hoogstaand.

avatar van Yamato
Oké, ik heb de plaat inmiddels vaak genoeg gehoord om er een compleet oordeel over te kunnen geven en ik vind het briljant. Hij blijkt mijn oude favoriet van Phoenix, Alphabetical, toch te overtreffen. Wat een heerlijke plaat is dit zeg. Ik kan hem gerust vijf keer op een dag luisteren.

avatar van Goodfella
Animal Collective remixt Phoenix en doet dat heel tof.

Dit album zelf ook even beluisterd en klinkt ook best fijn.

avatar van Yamato
Ik vind die remix van Animal Collective ook best leuk inderdaad. Beter in ieder geval dan dat waardeloze product dat Devendra Banhart afleverde onder het mom van een remix van Rome.

Anyway: later deze maand verschijnt er een deluxe editie van dit album op de markt waarbij het album vergezeld zal worden door een bonusdisc met zo'n 15 remixen, waaronder bovengenoemde remixen, een remix van Passion Pit, één van Chairlift en nog een hoop werkjes waar ik naar uitkijk.

Mooi! Dat wordt tijd om dit album dan ook fysiek in huis te halen

avatar van Davidmaas
Dit is echt een heerlijk album. Doet het goed als je vrolijk bent, doet het goed als je boos bent, doet het goed in de auto, doet het goed op werk. Ik hou van het moment dat de drums binnenkomen op 1901. Je denkt eerst dat de toetsen op de maat komen, maar later blijkt het net na de tel de zitten (net zoiets als Much Against Everyone's Advice van Soulwax). Goed werk!

LoveStoned
Ik heb om eerlijk te zijn lange tijd geen verschil gehoord tussen "Lisztomania" en "1901"...

avatar van Lepel
Eerste kennismaking met Phoenix. Moest bij het beluisteren, zojuist, wel twee keer kijken of ik niet per ongeluk Of Montreal had neergeladen: heeft het, en dan vooral wat zang aangaat, wat van weg.
Nog een paar keer op de oren, dan een beoordeling.

avatar van lauradance
Fijne / rustige plaat met als grote uitschieter; Rome.

avatar van Yamato
Ik heb de cd met remix bonusdisc uit de UK laten importeren en het is een buitengewoon goede verzameling remixen. Niet zo goed als de originelen maar het onderstreept de kwaliteit nog wel even.

avatar van Pinsnider
We zijn nu ondertussen een goed half jaar verder sinds deze uit is gekomen en het moet gezegd dat mijn verwachtingen vooralsnog niet zijn uitgekomen; ik had gedacht dat ze nu dan toch echt de stap naar het grote succes zouden gaan maken, maar vooralsnog blijven ze steken op een enkel draaibeurtje op Radio 3 en 111 stemmen op deze site... Ik had ze de doorbraak meer dan gegund!!

avatar van Yamato
Ik weet niet of dat überhaupt wel is waar ze naar op zoek zijn. Voor mij schuilt een deel van de lol er misschien juist ook wel in dat Phoenix niet zo extreem bekend is. Ik zou het niet leuk vinden om hiermee dood te worden gegooid via allerlei 538en. Ik voel me altijd meer verbonden met muziek als niet iedereen het kent. Trouwens, Phoenix is ondertussen onder de muziekliefhebbers toch wel heel bekend hoor. Het is echt het grote publiek dat hier nog nooit van heeft gehoord.

avatar van Pinsnider
M'och, weenie... Goede muziek is goede muziek. En ze zullen er niet op uit zijn (gelukkig) maar ik had het ze gegund. Laten we het er dan inderdaad maar op houden dat ze wel groot zijn onder de echte liefhebbers.

avatar van Mjuman
Vandaag tweemaal gedraaid tijdens schrijfwerk - was enthousiast gemaakt door lovende berichten hier. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik heb gehoord; het stoorde niet tijdens mijn werk, af en toe veerde ik een beetje op.

Het heeft me niet geïrriteerd, maar ik kan ook niet zeggen dat ik er opgewonden van raakte - voorlopig vind ik het nog een beetje flets; maar ik zal het album vaker draaien.

elrayo
Uitstekend album, uiteindelijk ook het meeste gedraaide album uit 2009 - misschien ook wel mijn favoriet. Phoenix schotelt ons hier 10 heerlijk frisse en catchy pop nummers voor met een zomerse touch. Mijn favorieten? Het enorm aanstekelijke Lisztomania, het uit twee delen bestaande Love Like a Sunset en Rome.

avatar van Mctijn
Halfje hoger. Lekkere strakke lijntjes, reperterende teksten. Geen hoogstaande songwriting, gewoon een vrolijk plaatje.

avatar van Gyzzz
HaanHoen schreef:

Ik zie de grap nog niet eerlijk gezegd, of zit er een speciale bedoeling achter?
Anders is het wat mij betreft een beetje niveau 'Jan Peter Radiohead'

Als Radiohead's volgende plaat zo heet, zou het mij moeite kosten om een glimlach te onderdrukken.

avatar van KapiteinClaus
Heerlijk album, de eerste helft is het beste maar slecht wordt het nooit. Ik had verwacht dat dit album hier beter werd ontvangen (in de lijst van 2009 en qua reacties). Op andere sites scoorde hij nl. nog beter.

avatar van Mjuman
Zit er nu weer naar te luisteren en opeens schiet het me te binnen, waarom ik dit eigenlijk niets vind. Het is pure popmuziek en daar is op zich niets mis mee - ware het niet dat het nu spelende Armistice mij net fff te veel doet denken aan het soort muziek waar we early 80's vanuit the US of A mee werden overspoeld: Huey Lewis, Romantics, The Knack, The Cars - en dat werd toen in de US 'new wave' genoemd, maar wij wisten wel beter.

Welnu aan dat soort poppy klinkende muziek is een keyboard toegevoegd en voila presto: een stukje retro-pop voor liefhebbers, alleen mjuman hoort daar niet bij.

avatar van LennartDG
Geen briljant baanbrekend werk, wél unieke, hitvriendelijke poprock. Wat mij betreft mogen Lisztomania, 1901 en Lasso gerust tot de hits van 2009 gerekend worden.

avatar van Philipstown
Ik vind het allemaal een beetje weeïg. Het album als geheel komt niet van de grond en ik kan ook niet goed tegen die lijzige zang. Ook na meerdere draaibeurten bleven er, op het openingsnummer na, geen liedjes 'hangen'. Het werd zelfs irritant...

avatar van VictorJan
Op zich geen slechte plaat, maar ik begrijp de hype die er om heen hangt niet goed. Leuke niets-aan-de-hand electropop, Air met iets meer vocals zeg maar. Aan diepgang ontbreekt het deze plaat echter wel, maar laat ik mijn definitieve oordeel uitstellen tot ik dit album nog een paar extra luisterbeurten heb gegund.

avatar van wvv89
Ik denk dat de hype komt door "Listzomania" en "1901". Geweldige nummers. De rest van het album is goed, maar kan bovengenoemde nummers bij lange na niet overtreffen.

avatar van Yamato
Nouja, ik denk dat dit een typisch geval van 'verdiende hype' is. Het is geen Rachmaninov inderdaad maar ik denk ook niet dat elke plaat zulke pretenties moet hebben. Bij niets-aan-de-hand popmuziek stel ik me echter toch wat heel anders voor. Ik vind dit een uiterst zorgvuldig geproduceerde plaat die nergens verveelt en mij na ruim zeventig luisterbeurten nog steeds elke keer van begin tot eind weet te vermaken.

avatar van De Daniël
La Blogotheque vervult weer zijn taak als scout. Ik ga dit horen.