Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix (2009)

Frankrijk
Label: V2

1. Lisztomania (4:02)
  2. 1901 (3:13)
  3. Fences (3:45)
  4. Love Like a Sunset (Part I) (5:39)
  5. Love Like a Sunset (Part II) (1:57)
  6. Lasso (2:48)
  7. Rome (4:38)
  8. Countdown (3:57)
  9. Girlfriend (3:24)
  10. Armistice (3:05)
  11. Lisztomania [Alex Metric Remix] * (5:08)
  12. Fences [The Soft Pack Remix] * (4:19)
  13. 1901 Bo Flex'd [Passion Pit Remix] * (4:14)
  14. Lasso [Two door Cinema Club Remix] * (2:53)
  15. Fences [25 Hrs a Day Remix] * (4:05)
  16. 1901 [L'Aiglon Remix] * (3:12)
  17. Love Like a Sunset [Turzi Remix] * (4:31)
  18. Fences [Boombass Remix] * (6:54)
  19. Lisztomania [25 Hrs a Day Remix] * (5:36)
  20. Fences [Friendly Fires Remix] * (5:11)
  21. Armistice [Yacht Remix] * (4:38)
  22. Girlfriend [Young Fathers Remix] * (4:20)
  23. Fences [Chairlift Remix] * (4:06)
  24. Rome [Neighbours Remix] * (4:54)

met Devendra Banhart

25. Love Like a Sunset [Deakins Jam - Animal Collective Remix] * (4:07)
avatar van mr-mucho
eerste single klinkt lekker! (1901)

mr-mucho schreef:
eerste single klinkt lekker! (1901)

Klinkt inderdaad zeer lekker ja. Hun vorige plaat "It's Never Been Like That" is en blijft een sterk pop plaatje.
Hopen dat deze ook sterk word... aan de eerste single 1901 te horen klinkt het niet verkeerd

88Fabian
Ben wel benieuwd naar dit album.

avatar van midnight boom
grappige titel!

Lekker albumpje weer hoor

avatar van Yamato
Ik ben hem nu aan het luisteren en vooralsnog valt hij me mee. Als hij dit niveau vast weet te houden zou hij op de lange termijn Alphabetical weleens als Phoenix-favoriet kunnen verstoten en dat zegt wat.

avatar van midnight boom
de single klinkt goed!

88Fabian
Dit is echt een goed album van Phoenix,het klinkt herkenbaar goed.

Daar ben ik het helemaal mee eens! Sterker nog, ik heb de laatste dagen het gevoel dat deze bij mij "United" nog wel eens van de troon zou kunnen stoten als favoriete Phoenix-plaat. Toch grappig dat je bijna 10 jaar later weer de top bereikt, zou dit dan hun welverdiende doorbraak worden?

Met name "Fences" is werkelijk niet uit m'n kop te slaan, hoop eigenlijk dat Brandon Flowers en co. gisteren de tijd van hun afgelaste concert in de HMH gebruikt hebben om eens hier naar te luisteren, om wat (broodnodige) inspiratie op te doen

avatar van coldwarkids
Ik vind dit album zo een beetje het verlengde van It's Never Been Like That... lekker zomers en zwoel... Phoenix is gewoon nog steeds op niveau gebleven. Gelukkig maar!

avatar van fluidvirgo
Ik weet niet wat het is met Phoenix. Ik werd halverwege de jaren 90 volslagen verrast door If I ever feel better en het frisse, maar enigzsins inconsistente, United. Alphabetical had hetzelfde probleem.
It's never been like that was echter een consistente plaat. Maar hier ontbrak weer die echte kraker zoals If I ever feel better (United) of Everything is everything (Alphabetical).

Deze lijn wordt moeiteloos doorgetrokken (de opmerking van Coldwarkids zegt het al) met weer een lekker Phoenixalbum zonder echte uitschieters, maar wel weer met stuk voor stuk hoge kwaliteit producties. Je merkt dat er producers achter de knoppen zitten met ervaring in de dancescene, de compressor draait overuren in het totaalgeluid.

Hoewel Phoenix garant staat voor kwaliteit bekruipt me toch een beetje het gevoel dat de heren in herhaling beginnen te vallen. Aan de andere kant, ik had bij Bloc Party liever een nieuwe Silent Alarm gehoord dan de veelal mislukte experimenteerdrang op Intimacy. Dus wat dat aangaat vind ik het prima om eens in de drie jaar mijn zomer extra kleur te kunnen geven met een nieuw lekker albumpje van deze Franse heren.

***1/2

avatar van bver
De eerste 5 nummertjes zijn gewoon zalig. De rest kan me vooralsnog niet overtuigen. Toch nog een paar keer luisteren en wie weet....

avatar van Yamato
Ik heb hem nu een paar keer geluisterd omdat ik het gewoon niet kon helpen maar ik wacht nog met stemmen tot ik een hogekwaliteitsversie gehoord heb, het lijkt me oneerlijk om nu al te gaan stemmen maar de voorproefjes klinken alvast goed.

Aardig plaatje wel. Vooralsnog is het tweeluik Love Like a Sunset mijn favoriet. Mensen die dat ook mooi vinden, zouden ook eens het Australische Tame Impala kunnen uitproberen.

avatar van HaanHoen
midnight boom schreef:
grappige titel!

Ik zie de grap nog niet eerlijk gezegd, of zit er een speciale bedoeling achter?
Anders is het wat mij betreft een beetje niveau 'Jan Peter Radiohead'

avatar van Sammy
Zelfde probleem als de vorige cd: hij begint briljant zonnig en vervalt daarna een beetje in liedjes die maar net boven de middelmaat uitkomen. Dus niet over de gehele linie geslaagd, maar zeker een zomerse plaat! 3.5

avatar van philtuper
Phoenix, lente, zomer, heerlijk!!

avatar van Pinsnider
Hmmm, ja exact mijn gedachten... laat de lente maar komen!!
Heerlijk langs de Twentse houtwallen fietsen met een zonnetje en de nieuwe Phoenix op de oren!! Wat is het wederom weer een fijne plaat!!!

Ik zag via Last.fm dat deze gelekte versie nog niet de definitieve versie is. Misschien nog paar wijzigingen qua sound in eindversie?

Voorlopig zijn Armistice en Lisztomania de favorieten. 4sterren

Lekker plaatje, nergens zo hoogdravend als de titel doet vermoeden. Gelukkig maar.

avatar van coldwarkids
Geen minpuntje op dit album... dus daarom verhoog ik mijn sterren tot 5.

avatar van Pinsnider
Oe, gister op de terugweg uit België Lisztomania op de radio! Ik reed zonder dat ik het in de gaten had 150. Wat een topnummer eigenlijk en zowaar een concurrent voor "If I Ever Feel Better"!!

Eerste keer geluisterd, was nog niet heel erg onder de indruk, maar wellicht groeit het bij meerdere luisterbeurten..even afwachten dus nog!

avatar van BoToX
Poe hee, wat een lekkere plaat.
It's never been like that vond ik een zeer aangename verassing, maar dit vind ik echt een topper.

avatar van Jildert
Love Like A Sunset valt me tot nu toe het meest op (positief), verder moet ik het nog wat meer luisteren.

4,0 alvast.

Zeer orginele plaat tot nu toe

avatar van Yamato
Eindelijk in cd-kwaliteit kunnen beluisteren en ik kan na vijf luisterbeurten al niet anders concluderen dan dat dit weer een geniale popplaat is. Phoenix blijven voor mij de koningen onder de popmuzikanten. Blij om te zien dat hun bekendheid ook nog steeds toeneemt. Voor mij haalt deze niet het niveau van Alphabetical maar het is een goede tweede. 4,5*

avatar van HaanHoen
Toegegeven, het is best een degelijk popplaat. Een lekker fris geluid wat aardig weet te boeien de gehele speelduur al mist het de echte hoogvliegers voor mij. Ik ga hem nog wel wat pogingen geven, maar 3,5 sterren kunnen alvast uitgedeeld worden. Nou maar afwachten of het geen plaat is die langzaam ergens hoog op een plank verdwijnt.

avatar van tsjong
Heb Lisztomania via Itunes single of the week bemachtig. Heel goed nummer, zet dit album eerst maar op mn verlanglijstje.

Goede pop. Niet heel opvallende stijl, maar solide, sprankelende nummers. Leuk.