Chris Cornell - Euphoria Morning (1999)

Alternatieve titel: Euphoria Mourning

Label: Interscope

1. Can't Change Me (3:23)
  2. Flutter Girl (4:23)
  3. Preaching the End of the World (4:39)
  4. Follow My Way (5:07)
  5. When I'm Down (4:18)
  6. Mission (4:03)
  7. Wave Goodbye (3:43)
  8. Moonchild (4:01)
  9. Sweet Euphoria (3:07)
  10. Disappearing One (3:45)
  11. Pillow of Your Bones (4:27)
  12. Steel Rain (6:10)
  13. Can't Change Me [French Version] * (3:47)
Het verbaasde me dat dit album nog niet op de site stond... Destijds vond ik Can't Change Me een prachtige single (nog steeds als ik het hoor), maar het heeft me er nooit toe bewogen de rest van het album ook 's te luisteren.

herman schreef:

Ik kan je het van harte aanbevelen, want de stem van Cornell komt hier nog beter tot z’n recht dan ten tijden van (zijn voormalige band) Soundgarden. Ik heb nooit zoveel op gehad met de muziek van soundgarden, op een aantal prima nummers na dan, maar wat Cornell hier laat horen is van een grote schoonheid. Vooral kippenvelmomenten bij Moonchild en Sweet Euphoria, doch is het als geheel ook zeer sterk.

Wist nie eens dat ie solo-materiaal had uitgebracht, maar ben wel benieuwd.

Ik blijf dit een verschrikkelijk goed en solide album vinden. Duidelijk geïnspireerd door Jeff Buckley, met een enkel uitstapje naar de sound van Temple of the Dog. Prachtig!

Hoe leuk ik zijn andere project (Audioslave) ook vind, ik zou liever een nieuwe solo-plaat zien.

avatar van nevyn
Wel een mooi album, Cornells stem is geweldig, maar ik vind juist dat hij in Soundgarden, Temple of the Dog en in Audioslave beter past. Hij heeft een echte rockstem en dit album is wat rustiger.

Mojo Pin
Een van de meest onderschatte albums van de jaren '90. Het maakte maar weer eens duidelijk wat voor goede zanger/gitarist/liedjesschrijver Chris Cornell eigenlijk is. Rustiger dan zijn Soundgarden en Audioslave werk, maar daar door niet minder goed.

Mojo Pin schreef:
... Het maakte maar weer eens duidelijk wat voor goede zanger/gitarist/liedjesschrijver Chris Cornell eigenlijk is. Rustiger dan zijn Soundgarden en Audioslave werk, maar daar door niet minder goed.

Na nog een keer luisteren, heb ik mijn mening ook maar iets aangescherpt. Dit album is meer dan 3,5* waard. Ik blijf het iets minder vinden dan Soundgarden en Audioslave, maar dat komt meer door het instrumentale werk. Het zit goed in elkaar, maar toch klopt er iets niet (voor mijn gevoel). Cornell hoort voor mij thuis in grunge en rock. Uit dit album blijkt inderdaad wel dat hij een geweldige liedjesschrijver is.

Mojo Pin
Tja, het is een kwestie van smaak. Soundgarden heeft ook mijn voorkeur, dat zeker. Maar ik houd van veel verschillende stijlen en ik vind dat Chris Cornell z'n stem zich zeer goed leent voor de wat meer ballad-achtige nummers. Het kenmerkt ook zijn veelzijdigheid.

avatar van nevyn
Ahh, eigenlijk is dit ook best heel goed. Zie het pas nu echt in. Preaching the End of the World is prachtig. Lekker wegdromerig album.

Zo. Dat was een ernstige 'change of heart'.

nevyn schreef:

Zo. Dat was een ernstige 'change of heart'.

Eens kijken of ik nog meer mensen kan overtuigen

Eens kijken of ik nog meer mensen kan overtuigen

vast wel! Ik ben je in iedergeval dankbaar

Mojo Pin
Mijn dag kan niet meer stuk

avatar van dislexie
voor de fans van dit album heb goed nieuws. Chris Cornell heeft weer een aantal nr voor zich zelf geschreven hij gaat waarschijnlijk aan einde van dit weer een solo album op nemen. hij laat audioslave dan even rusten

Mojo Pin
Klopt, ik las het laatst.

Mojo Pin
Can't Change Me in het Frans... nooit gehoord en ik wil het ook niet horen volgens mij.

Mojo Pin schreef:

Verbazingwekkend goed, geloof me.

avatar van nevyn
Ik vind die franse versie best belachelijk eigenlijk

avatar van dvdschaaf
Chris Cornell op z'n best, natuurlijk is hij bij Soundgarden, Temple of the dog en audioslave ook goed, maar hier komt zijn stem echt tot uiting!!
Follow my way zou ik zo op mijn begrafenis willen hebben, maar dan ben ik bang dat ze de tekst navolgen, dus dan maar pillow of your bones(?!?!)...

Beste nummer Steel Rain...
Idd beetje jammer van het halfbakken Franse nr.

42 schreef:

Is geen project. Gewoon zijn nieuwe band.

rondh74 schreef:

Is geen project. Gewoon zijn nieuwe band.

En nu alweer zijn ouwe, kan niet wachten op Carry On zijn nieuwe solo-album!!

avatar van Nightrider
Een paar sterke tracks, met name nummer 8, 9 en 10, redden dit album wat mij betreft. Maar misschien moet ik gewoon wennen aan Cornell solo. 3*

avatar van Pantaviar
Deze cd kan zich zeker meten aan Cornell's andere werk qua kwaliteit, maar valt in een andere categorie: rustige alternatieve bluespoprockballads...

De eerste vijf nummers staan als een huis en zijn afwisselend
1. Can't Change Me
2. Flutter Girl
3. Preaching the End of the World
4. Follow My Way
5. When I'm Down

Nummers 6-10 zijn goed, maar wel de reden dat deze cd van mij geen 5 sterren maar 4 sterren krijgt.
6. Mission
7. Wave Goodbye
8. Moonchild (Goed, dit is toch wel bikkelig.)
9. Sweet Euphoria
10. Disappearing One

Het beste nummer van de cd vind ik:
11. Pillow of Your Bones

Het laatste reguliere nummer is weer iets minder dan gemiddeld:
12. Steel Rain

En bij:
13. Can't Change Me [French Version]
vraag ik alleen maar: waarom?
Het voegt niets toe en verpest inderdaad de afsluiting van de cd, zoals ebskia al zei. Dus dat nummer moet altijd eerst even weggeprogrammeerd worden....

Niettemin een aanrader, dus kopen en genieten .

Mvg
Pantaviar

Joy
dat iemand met een van de mooiste stemmen uit de hardere muziekwereld zo'n bagger kan afleveren

zonde

avatar van Status Seeker
Joy schreef:

zonde

Weet je zeker dat je het over Euphoria Morning hebt en niet over Carry On ?

Status Seeker schreef:

Weet je zeker dat je het over Euphoria Morning hebt en niet over Carry On ?

Goeie vraag...
Ook al is Carry on niet zo sterk als dit album, zijn stem blijft goed en zo erg is het nou ook weer niet... (vind ik)

avatar van Droombolus
Prachtig emotioneel album, geïnspireerd door en gemaakt in het verwerkingproces van het overlijden van zijn goede vriend Jeff Buckley. Viste mijn exemplaar ooit uit de uitverkoopbak, maar als ik 'm kwijt zou raken zou ik er zo de nieuwprijs voor neerleggen ....... Wat een strot en wat een goeje songs ........ Doodzonde dat hij zoveel jaar verdaan heeft in het gezichtsloze Audioslave ..........

Droombolus schreef:

Da's jouw mening... En helaas proef ik die mening ook bij een hoop andere MuMe-gebruikers. Mijn mening staat daar zo goed als haaks op, want ik kon de albums van Audioslave juist zeer waarderen. De combinatie Chris Cornell en gitarist Tom Morello vond ik geweldig, vooral op de eerste twee albums. Al moet ik wel zeggen dat dit Chris' meesterwerk is. Persoonlijk vind ik dit zelfs nog beter dan zijn Soundgarden / Temple of the Dog tijd.

avatar van berwt
Heel mooi album. Chris Cornell intiem, niet op zijn best, wel zeer degelijk. Ik sluit me aan bij de meerderheid over de franse versie van Can't change me: zeer grappig, maar daar zitten we niet op te wachten na 12 ingetogen nummers.

avatar van phantasia
Heb deze cd tijdens mijn vakantie in 2000 in Malta gekocht, en daar al veel geluisterd! Prachtig album met heel veel goede tracks. Perfecte stem, goed uitgebalanceerde songs.
Beste nummer: Preaching the End of teh World.
Geen slecht nummer op te vinden, maar Steel Rain kan ik als ik moet kiezen het minste waarderen.

avatar van Sebashuis
omdat ik soundgarden geweldig vind en deze plaat naast een paar Soundgarden platen zag staan voor 5eu heb ik hem gehaald. op sommmige nummers zingt Cornell echt superieur. plus het zijn allemaal stuk voor stuk prachtige nummers (op een paar na).

alleen vind ik het echt jammer dat er soms gebruik word gemaakt van elektronische geluidjes zit ik nou naar een computer beat of naar een band te luisteren

Cornell is goed ook in rustige nummers veel beter dan ik had verwacht! al moest ik daarvoor de plaat wel een aantal keren luisteren.