Hacride - Lazarus (2009)

Frankrijk
Label: Listenable

1. To Walk Among Them (15:03)
  2. Act of God (6:44)
  3. Lazarus (8:49)
  4. Phenomenon (4:44)
  5. A World of Lies (7:11)
  6. Awakening (7:25)
  7. My Enemy (9:28)
avatar van andnino
Waar halen ze hun populariteit dan vandaan, vraag ik me af...

Ehm, Gojira heeft veel fans??
Persoonlijk geniet Gojira ook mijn voorkeur. Het klinkt wat avontuurlijker, en afwisselender. Iets wat ik bij deze plaat wel een beetje mis.

Musicmeter les 1: als Joy iets goed vind, ga dan niet in discussie

Nyarlathotep schreef:
Ehm, Gojira heeft veel fans??

Afwisselender? Als er toch iets afwisselend en avontuurlijk is, dan is het dit album wel. Zelden melodieuze klassieke stukken zo vloeiend gecombineerd horen worden met mathematische metal explosies.

avatar van Nicholas123
Geweldige muziek dit. Jammer is wel dat de zanger me af en toe op de zenuwen werkt. Beetje steenkolen engels en een niet echt lekkere schreeuwstem. Daar ligt nog wel wat ruimte voor verbetering.

avatar van notsub
Hacride speelde op ProgPower en dat was vooral vanwege de Power. Met Prog heeft dit niets te maken. Daar stalen ze overigens wel de show met een alles verschroeiend set met sfeervolle stukken en heftge uitbarstingen. Ze zetten zo'n beetje de ultieme soundtrack van verbittering en woede neer. Kwalitatief is het dik in orde, maar de nummers zitten voor mij te vol met langgerekte passages die het teveel van het goede maken. Indrukwekkend is het zeker, maar het moet je wel liggen, deze zware kost.

notsub schreef:

Zware kost? Voor mij is dit een relaxplaatje....

avatar van McSavah
andnino schreef:

Zware kost? Voor mij is dit een relaxplaatje....

Inderdaad, echt zo'n metal plaat die heerlijk makkelijk wegluistert, maar toch een sterke punch heeft

avatar van andnino
Dit is trouwens wel muziek voor in de huiskamer. In een kleine ruimte is er, zelfs met een goed geluidssysteem, een stuk minder aan.

avatar van Nicholas123
Ik snap wat je bedoelt. Er wordt hier echt een grootse sound op je afgevuurd. Zoiets behoort fatsoenlijk beluisterd te worden.

avatar van andnino
Vooral een weidse sound... veel galm en akoestiek. Als je dat in een kleine, dempende ruimte luistert gaat er veel verloren. Hoe goed je geluidsinstallatie ook is. Het is ook niet echt iets voor de koptelefoon.

Joy
ik draai deze bij voorkeur met koptelefoon, er zitten wat aangename trukjes in her en der die de luisterervaring sterker maken

avatar van andnino
Tsja, daar heb je inderdaad een punt. In een ronkende bus werkt het in ieder geval voor geen meter.

Met Phenomenon bewijst de band dat je met een eenvoudig en simpele aanpak ook reetevet kan klinken , en das knap

tot opt bot

avatar van [WZ]
Laatst pas ontdekt, vette plaat! Soms sfeervolle, soms beukende tracks.. Lekker eigenzinnig in ieder geval.