Hacride - Lazarus (2009)

Frankrijk
Label: Listenable

1. To Walk Among Them (15:03)
  2. Act of God (6:44)
  3. Lazarus (8:49)
  4. Phenomenon (4:44)
  5. A World of Lies (7:11)
  6. Awakening (7:25)
  7. My Enemy (9:28)
avatar van Tha)Sven
Weer zo'n schitterende hoes

avatar van Dexter
Inderdaad. Ik ben erg benieuwd naar dit album; voorganger Amoebe was al een lekkere plaat, maar ik had ook het gevoel dat de band nog kon groeien, dus wie weet komt hier alles op zijn pootjes terecht.

avatar van andnino
De promo is binnen, en ik mag het weten hoor To Walk Among Them: 15 minuten pure koelbloedige muzikale briljantheid
en de rest is ook goednatuurlijk

avatar van Tha)Sven
PM linkje naar de promo ? Soulseek werkt namelijk niet op mijn kamer

Gallow
benieuwd

Review op Zware Metalen

Post maar gewoon hier met een linkje, zoals de andere users die reviewen voor andere sites dat ook doen.

avatar van andnino
Ik wist dat een of andere mod dat ging zeggen. Ja, ik post 'm zodra 'ie bij ons van de frontpage af is. Ik wilde mensen hier 'm even laten lezen, maar als ik bij ieder album hier de recensie direct plaats zijn ze daar bij ZM niet blij mee. Daarom wacht ik even.

avatar van Dexter
Nog steeds geen lek Dan nog maar eens Deviant Current Signal en Amoeba luisteren, heerlijke lenteplaatjes

@ andino: op ZM een 83/100 en hier een 3,5/5? Vanwaar het verschil?

avatar van andnino
Geen verschil. Mijn waarderingen hier en daar zijn gewoon anders. Op /100 betekent een 78-84 (ongeveer) een 'gewoon goede plaat', en dat is een 3,5/5 op MuMe ook. Alhoewel ik erover denk om hem binnenkort naar een 4* op te waarderen. Maar dat zal blijken na een nieuwe luisterbeurt na hem een poosje te hebben laten rusten.

andnino schreef:

Zeg dat dan meteen als je weet dat je zo'n antwoord kan verwachten...

herman schreef:

Zeg dat dan meteen als je weet dat je zo'n antwoord kan verwachten...

Afgesproken...
voor de volgende keer

oei. Stapje terug??? Ik mis toch wat sfeer/melodie/bruutheid die ze zo mooi konden verweven. Het klinkt zeker niet slecht en zweverige liedjes ala Phenomenon vind ik heerlijk. Maar liedjes zoals pertured mist deze cd op het eerste zicht toch wel... Waar ik hun debuut 4* gaf en hun vorige 4.5* begin ik bij deze met maar 3.5*. Hopelijk is het een groeiertje....

avatar van Dexter
Klopt de release-datum wel? Hij zou al sinds de dertiende uit moeten zijn, maar ik heb 'm nog nergens kunnen vinden. Webwinkels geven ook allerlei verschillende data, maar allemaal tussen eind april / begin mei.
Ik ben wel benieuwd waar de rest van de stemmers het album vandaan hebben getoverd.

avatar van andnino
Ik kreeg 'm als promo geen gewetensbezwaren hier

Joy
de eerst noten, mm, idd wat lichtere kost, maar ben pas op 6 minuten dus weinig van te zeggen, anders dan, doe mij maar de zware hacride

i ben bang dat het te standaard wordt, te eenvoudig, te mak, maar ik kom er nog wel op terug over ene uurtje of wat

avatar van andnino
Je kunt ook even wachten met je reactie plaatsen mak is het in geen geval. Zweverig wel, maar beuken doet het nog steeds. Luister maar naar de afsluiter

Joy
twas ff wennen maar tis een dijk van een plaat

op amoeba heeft men zich dubbel en dwars bewezen, en het is dan ook best opmerkelijk dat men de lijn van die plaat niet heeft doorgezet, maar met een plaat komt die minder complex is, minder agressief, minder beuken, minder gefreak

toch doet dat niets af aan de muziek van deze plaat en de zwaarte waarvan, want loodzwaar issie, maar dan anders

hacride pakt hiermee verassend goed uit

kan ik waarderen, ene band die de durf heeft en andere weg in te slaan

Phenomenon in al zijn ogenschijnlijke eenvoud voorlopig het beste nummer

dikke 5

avatar van andnino
Ik kom nog niet hoger dan een 4*, en daar ben ik ook nog niet helemaal zeker van. Het heeft zijn momenten, maar beter?, in principe zou ik dat wel vinden, want de opzet is bijna wel briljant, maar het weet me maar weinig echt te raken.
Ik ben volgens mij ook een stuk minder vrijgevig als het om 5*'en gaat.

Joy
beter vind ik hem niet het is een andere plaat, op dezelfde hoogte als amoeba, dat wel

avatar van progressive
Waar is deze dan te pindakazen? Ik zie hem namelijk nog nergens staan

EDIT : Ik hem inmiddels binnen Niet erg goede kwaliteit, maar zo krijg ik toch een (goede) indruk

Heb deze nieuweling net binnen, en heb 'm net aangezet. De drums doen me een beetje denken aan Isis. Is dat gek?

ja knettergek

doe ff normaal zeg

progressive, niet erg goede kwaliteit?

hoe bedoelje?

hij klinkt prima!

avatar van progressive
Nou bij mij klinkt het in ieder geval een beetje alsof er een muur voorstaat Het klinkt een beetje dof bij mij. Maar eens wachten totdat ik eentje kan pindakazen met betere kwaliteit

avatar van McSavah
progressive schreef:

Je hoeft niet meer te wachten inmiddels...

Joy
vreemd, je heb dezelfde pinda als ik en ik heb er geen last van
heb je je oren wel uit laten spuiten?

avatar van progressive
Hehe klopt, maar 10 mb voor een nummer van 17 minuten, dat is niet eens 128 kb/s en het klonk niet echt vind ik Ik haal er nu 1 binnen waar die van 17 min 24,5 mb is, dus dat is al een stuk beter

allemachtig

als er 1 term van toepassing is op deze plaat is het: desolaat

en het zijn wat mij betreft niet de harde maar vooral de zachtere baladeachtige stukken die indruk maken en die een oerdonkere sfeer neerzetten (titeltrack bijv)

een sfeer die ik graag verneem

prachtplaat, die op het eerste gehoor eentonig lijkt maar die langzaamaan details onthult die je niet 12 3 zou verwachten

de lengte van d e nummers vind ik in deze een pre, het verveelt niet, het mag van mij 2 keer zo lang duren

heel knap

avatar van james_cameron
Complexe, vrij technische metal, uitstekend uitgevoerd en geweldig geproduceerd. Niet voor iedere metalliefhebber geschikt, daar zijn de overwegend logge, lang uitgesponnen tracks veel te bizar voor. Ik kan er sporadisch ook niet heel veel mee: dit is echt zo'n plaat die je meer bewondert dan waardeert. Toch ligt het album best goed in het gehoor en wordt alles verdomd overtuigend gebracht. Ik ervaar de band net zoals genregenoten Gojira- ik hoor dat het goed is, maar ik zal de plaat niet snel nog een keer opzetten.