Flo Rida - R.O.O.T.S. (2009)

Alternatieve titel: Routes of Overcoming the Struggle

Label: Poe Boy

1. Finally Here (4:02)
  2. Jump (3:28)

met Nelly Furtado

3. Gotta Get It (Dancer) (4:44)
  4. Shone (4:15)

met Pleasure P

5. Right Round (3:22)

met KeSHa

6. R.O.O.T.S. (3:45)
  7. Be on You (4:03)

met Ne-Yo

8. Mind on My Money (3:31)
  9. Available (4:24)

13. Rewind (4:29)

met Wyclef Jean

14. Ha * (3:54)

met Brisco en 4 Mill

15. Right Round [Instrumental] * (3:28)
avatar van Game
Wat een cover zeg, bierbuik en borsten...

“Right Round” Is Fastest Million-Seller Ever
Flo Rida continues to break records with his #1 single, "Right Round." After just two weeks in release, the blockbuster track has received platinum certification from the RIAA for digital sales now approaching two million, the fastest million-selling digital track in history.

avatar van The SS
Deze man is niet heel erg goed ofso. Maar hij kan goede clubmuziek maken wat toch wel leuk is om af en toe naar te luisteren. Alleen heeft hij wel een erg lelijke cover gekozen.

avatar van miharbi
die cover is echt schandalig. zijn liedjes vallen een beetje tegen. ik had toch meer verwacht.

Komt 'Magic' er niet op?

avatar van J.M.
Ik hoorde vandaag Right Round en dat vind ikstiekum toch wel een lekker nummertje.

I’m spendin my money
I’m out of control
Somebody help me
She’s takin my bank roll.
But I’m king of the club
And I’m wearin the crown
Poppin these bottles
Touching these models
Watchin they asses go down down
down down, down down

Right Round is toch wel een redelijk geniaal nummer

Album is een club-album. doet het goed in de club met goede beats en aardige producties.
Geloof dat hij is Gotta Get It (Dancer) het nummer Private Dancer van Tina Turner heeft gebruikt? Tenminste daar lijkt het refrein op

voor de rest neit veel erg bijzonders lekker, niet geniaal

J.M. schreef:
I’m spendin my money
I’m out of control
Somebody help me
She’s takin my bank roll.
But I’m king of the club
And I’m wearin the crown
Poppin these bottles
Touching these models
Watchin they asses go down down
down down, down down

Right Round is toch wel een redelijk geniaal nummer

Redelijk geniaal? Niet echt.

Maar het is wel een heel aanstekelijk nummer, in ieder geval veel leuker dan Low bijvoorbeeld.

avatar van jelmer19
nou net ff beluisterd, maar wat een verschrikkelijk nummer zeg!

jelmer19 schreef:
nou net ff beluisterd, maar wat een verschrikkelijk nummer zeg!

hahaha, ja je moet wel van die catchy shizzle houden

avatar van Sulejmani
Right Round is wel redelijk maar wel héél overdreven dat het nu zo'n dikke hit wordt.

KingJames88
Game schreef:

Redelijk geniaal? Niet echt.

Ik vind Right Round juist veel minder leuk. Veel te vrolijk

avatar van Silky & Smooth
Wat ik tot nu toe gehoord heb is precies wat ik had verwacht van Flo Rida: een groot aantal lekkere clubnummers! Niks mis mee, maar geen hoogstaande nummers. Gewoon een leuk album. Vind Flo Rida trouwens wel een leuke rapper om naar te luisteren, zijn manier van rappen heeft wel iets. Hij is snel en blijft op hetzelfde tempo door gaan.

En dat 'Right Round' een hit wordt is niet echt verwonderlijk. Het nummer heeft juist alles wat nodig is om een hit te worden. Vrolijk, zware bass eronder en een tekst die in je hoofd blijft hangen. Gewoon een clubhit.

avatar van Reint
Mensen hebben toch wel door dat het nummer half van Dead or Alive's You Spin Me Round (Like A Record) is gejat?

avatar van MJ_DA_MAN
Je hebt toch wel door dat dit hiphop is?

Wat is je punt?
- Dat hiphop-artiesten vrij mogen samplen?
- Dat luisteraars van hip-hop niet naar andere muziek luisteren en Dead or Alive waarschijnlijk niet kennen?
- Dat het nummer in het geheel niet is gesampled van Dead or Alive?

(Ik snap gewoon je punt niet, dus ik raad maar wat)

avatar van MJ_DA_MAN
Reint schreef:
- Dat hiphop-artiesten vrij mogen samplen?
Hiphop-producties bestaan 999 van de 1000 keer uit samples.
Het publiek dat dit soort platen koopt meestal wel, ja.
- Dat het nummer in het geheel niet is gesampled van Dead or Alive?
Het lijkt me (snel geluisterd) een halve cover.

Maar mijn punt was eigenlijk het eerste: in de hiphop wordt vrijwel alleen maar gesampled en soms ook (half) gecoverd. Je zou dus wel bij ieder hiphop-album een vraag in die richting kunnen stellen.

MJ_DA_MAN schreef:
Hiphop-producties bestaan 999 van de 1000 keer uit samples.
Het publiek dat dit soort platen koopt meestal wel, ja.
Het lijkt me (snel geluisterd) een halve cover.

Aha, ik weet dat samplen iets is wat bij hiphop hoort, maar naar mijn idee wordt er af en toe simpelweg gekopieerd, dus zonder dat er iets wordt toegevoegd.

Het gaat inderdaad om het refrein, dat is gewoon nagezongen. Maargoed, ik heb de 'versie' van Dead or Alive ook altijd al vrij zwak gevonden, dus dat nummer werkt sowieso niet bij mij.:p

RedLightCityBoy
Ja hoor, Flo Rida kan ik zo nu en dan best waarderen. Flo Rida weet wederom een album te maken vol pakkende refreintjes, luchtige Timbaland achtige hip-hop dance beats en zo'n slechte rapper is hij nog niet. Het album is zo catchy, mede door de talloze dance invloeden (samples) zoals op bijvoorbeeld: Sugar. Deze samples zijn zo herkenbaar dat hits niet uit zullen blijven voor de altijd materialistische Flo Rida (en co). Je moet bij dit soort albums gewoon niet te kritisch kijken naar de muziek. Natuurlijk is een kritische blik erg belangrijk, maar als je geen muziek kunt luisteren zonder je vooroordelen te laten overheersen dan vind ik dat erg kortzichtig. Ik heb eigenlijk vrij weinig op te merken aan dit album. Voor het genre is dit echt het toppunt, en nummers als: R.O.O.T.S. of Be on You zijn gewoon erg lekker. Niet dat ik dit genre zo ontzettend goed vind, maar ik kan dit soort muziek op zijn tijd erg waarderen. Fijne release, ik denk dat vele hits zullen volgen, Flo Rida dus nog rijker wordt en de boys in de Bijlmer hun geluk niet op kunnen. Maar dit ter zijde..

Mezelf
RedLightCityBoy schreef:

Hahaha

Perfect verwoord. Vind het wel een halfje minder.

avatar van Kos
Kos
Reint schreef:

Probleem is vooral dat het op een domme en slechte manier gecoverd is.

Mezelf
Ligt eraan wat je onder slecht verstaat, ik vind het nogal meevallen. Het is origineler dan samples gebruiken die al honderden keren zijn gebruikt.

En ja, voor er weer mensen gaan zeuren over "origineel", het is bedoeld in de context dat het originele nummer nog niet eerder is gebruikt in hiphop. (correct me if i'm wrong)

RedLightCityBoy
Op Sugar komt deze cover naar voren. Erg herkenbaar, maar daardoor geen slechte keuze, vind ik.

Goeiedag
die sample van Im Blue is dan wel weer echt te erg...
T.I sampled die eurosongfestival kneuzen met rihanna..
moet nie gekker worden toch

avatar van realmadrid23
right round !!, nummer komt me wel ergens bekend voor .maargoed .

avatar van Reint
Kijk een paar berichten omhoog en je vindt het antwoord.

Maxmus
Right Round is zon catchy nummer niet normaal.
Alhoewel de texten van het nummer nergens over gaan.
Is de vibe in het nummer echt heerlijk en te waarderen

Haha dit is ook een versie van Right Round:
YouTube - You Spin Me Right Round - Adam Sandler

avatar van friday the 13 th
Right round vind ik stiekem wel een leuk nummer. Vind het een goede cover van Dead or Alive. Spin me like a record is al zo een 1000 keer gecoverd door Jessica Simpson, Danzel....en als ik hun hersenloze covers bekijk tegen die van Flo Rida, dan moet ik toch wel zeggen dat Flo Rida in zijn missie geslaagd is.

Als ik dan Sugar beluister, dan heb ik het toch wel even gehad. Die beat van "Blue world" heb ik altijd al zo leeg gevonden en dat dit dan als tweede single wordt uitgegeven, dat vind ik pas triestig.

Zijn eerste album vond ik beter en origineler.