Charlie Winston - Hobo (2009)

Label: Real World

1. In Your Hands (3:51)
  2. Like a Hobo (3:39)
  3. Kick the Bucket (2:39)
  4. I Love Your Smile (4:39)
  5. My Life as a Duck (3:41)
  6. Boxes (4:41)
  7. Calling Me (4:38)
  8. Tongue Tied (4:41)
  9. Soundtrack to Falling in Love (4:52)
  10. Generation Spent (4:18)
  11. Every Step (3:40)
  12. My Name (4:28)
  13. Kick the Bucket [Single Version] * (3:06)
  14. I'm a Man * (5:55)
  15. I Love Your Smile [Extended Version] * (4:16)
  16. Boxes [Live in Rome] * (3:37)
muziekobsessie schreef:
is dat real world?? wat is dat franse label dan?

atmospheriques heet het label, persoonlijk vind ik Musard en Joseph d`Anvers erg leuk

avatar van muziekobsessie
be dankt, is er iemand die zijn debuut heeft gehoord??Dit is zijn 2e plaat

avatar van musicfriek
Wat een verdraaid lekker plaatje is dit toch. Langzaamaan begin ik dit steeds vaker te draaien. Mooie stem en een aantal nummers gaan naar een mooie climax toe. Klinkt niet bepaald alledaags, dit is in ieder geval stukken beter dan de meuk die je vindt in de hitparades. I Love Your Smile is echt fantastisch, voor mij het hoogtepunt van dit album.

avatar van divart
muziekobsessie schreef:
be dankt, is er iemand die zijn debuut heeft gehoord??Dit is zijn 2e plaat

Debuut is volgens mij in eigen beheer uitgegeven. Weet nog wel dat ik me 2,5 jaar geleden rot heb lopen zoeken naar het album. Winston zou het voorprogramma verzorgen van Peter Gabriel in het Westerpark. De meeste liedjes stonden op zijn Myspace pagina en klonken wel lekker voor een singer/songwriter (niet echt mijn favo genre). Album nooit gevonden en zijn optreden was vrij rampzalig (dat van Gabriel ook trouwens). Vanwege het slechte weer moest het voordoek dicht blijven en Winston stond daarachter te spelen (gingen we maar vanuit want niemand heeft het gezien). Vanwege het slechte geluid, de foute harde wind en het algemene noodweer kon niemand wat horen, op wat flarden na, Maar na afloop kwam zijn hoofd nog even tussen het doek door, en zwaaide hij vriendelijk. Om maar aan te geven dat hij er toch echt was.

Vrees dat dit zo'n album is wat ik niet super vind, maar vermoedelijk de komende jaren nog heel veel ga draaien. Bijzonder sympathiek, met voldoende scherpe randjes en een voortdurende dreiging op de achtergrond om het boeiend te houden. Stem zal ergens tussen de 3.5 en de 4 liggen dus daar wacht nog maar even mee.

avatar van muziekobsessie
heb nu een andere cd gedownload dan zijn debuut met weer andere nummers erop. Onder de titel Society of soundmusic 13. met een prachtig nummer: square one als afsluiter. Dus in principe is dit zijn 3e plaat

avatar van Ingo
Geweldig album van dit ludieke figuur. Zijn sterkste kant ligt duidelijk bij de up-tempo, swingende nummers, zoals mijn favoriet Tongue Tied (wat een geweldig nummer!), maar ook van de ballads en het iets duisterde slotnummer kan ik zeer genieten. Teksten zijn ook zeer in orde. 'I Love Your Smile' hoor ik nu overigens erg vaak langskomen in de supermarkt waar ik werk, leuk .
Ik kijk uit naar zijn volgende plaat, volgens mij kunnen we nog heel wat van deze man verwachten !

whoknowslisa
'Darling, I hate to see you so angry with the world.' Eindelijk gevonden!
Ik hoorde 'I Love Your Smile' al een paar maanden geleden, maar kon me afgezien van die melodie niets herinneren waarmee ik het op kon zoeken. Vanochtend dan op MTV Brand New, yep! Dus ik ga dit album binnenkort zeker proberen. =D

avatar van lauradance
Jazzy sounds met een mooie stem en liedjes die ergens over gaan, dit word mijn zomerplaat, jammer dat hij niet zo bekend is, zou hem graag een keer live willen zien.

avatar van tsjong
whoknowslisa schreef:
'Darling, I hate to see you so angry with the world.' Eindelijk gevonden!

Haha, wat! Bij Brand New? Moet je nagaan wat een rotzooi MTV is als ze er nu nog eens mee komen aanzetten.

whoknowslisa
tsjong schreef:

Haha, ja. Dat sowieso. Maar het is wel lekker om even 's ochtends aan te hebben, en het is ook een stuk beter dan de gewone MTV. =P Daar wordt niet eens muziek meer gedraaid.

Anyway. Zo op de eerste luisterbeurt vind ik dit een hartstikke mooi plaatje.

avatar van Masimo
lauradance schreef:
Had je in Frankrijk moeten gaan wonen, je hoeft daar maar een willekeurige platenzaak binnen te stappen en je ziet overal Charlie Winston staan! Daar is 'ie behoorlijk populair..

avatar van lauradance
als dat zo makkelijk was dan was ik hier niet meer

dVTB
Afgelopen week pas deze zanger ontdekt; om te beginnen zijn nieuwe album. In navolging van dat album (waar ik erg enthousiast over ben), heb ik natuurlijk ook deze plaat beluisterd. Ook dit is een sterk album, al vind ik de nieuwe (Running Still) nog iets beter.

Vooralsnog in elk geval 4 sterren voor deze prettige muziek, van een getalenteerde singer-songwriter. Kon nog wel eens hoger worden.

avatar van tsjong
Sinds ik bij de AH werk hoor ik daar elke keer weer Tongue Tied voorbij komen. Bijzonder dat dat nummer in de afspeellijst van alle filialen tussen de Sinterkerst nummers zit. Erg prettig om te horen. Wie weet wordt Charlie ooit nog bekend bij het grote publiek (niet frans)

avatar van Boldface
Uitstekend album dat min of meer geldt als zijn debuut, maar eigenlijk zijn tweede plaat is. De eerste werd alleen low profile uitgebracht. Hobo bracht Charlie Winston veel succes in Frankrijk en omliggende Franstalige gebieden en in Duitsland. Het wordt gezien als zijn beste album, maar ik vind zowel Running Still (2011) als zijn nieuwe plaat Curio City (2015) nog net wat beter.