Tiga - Ciao! (2009)

4. What You Need (5:38)
  5. Luxury (5:40)
  6. Sex O'Clock (4:05)
  7. Overtime (6:11)
  8. Turn the Night On (3:15)
  9. Speak, Memory (3:41)
  10. Gentle Giant (6:08)
  11. Love Don't Dance Here Anymore (10:38)
avatar van thelion
Sexor was geweldig, maar deze is nog even een stukje beter.......

Mind Dimension is een geweldige Acid knaller die je regelrecht terug voert naar 1988 overduidelijk hoorbaar is de TB-303. Deze track loopt lekker over in de single Shoes die dan weer veel meer Filterhouse is alá Les Rhythm Digitales.
What You Need is lekkere vette harde Techno met een pompende Bass-line en overstuurde synths, geweldig duistere en chaotische track.
Luxury is leuk catchy nummertje.
Sex O'Clock is weer een duister nummer met zware Bass-lines en een bekende repeteerende sample die ik niet thuis kan brengen.
Overtime dendert ook lekker door soort van hypnotiseerende Space-Acid-Rave-Trance nummer (wellicht nieuwe genre aanduiding ).
Turn on the Night is een soort van ode aan Giorgio Moroder dit nummer word gedragen door de sample uit Donna Summers I Feel Love is wel een geweldig nummer alleen beetje kort helaas. (Maar de Moroder invloeden zullen in de komende nummers nog veel vuldig terug komen )
Speak, Memory is in dezelfde stijl als het vorige nummer soort van Tiga alias Giorgio Moroder
Gentle Giant is een zeer rustig en uitgebalanceerd nummer het doet mij om de een of andere reden denken aan Tainted Love van Soft Cell.
En dan de ruim 10 minuten duurende afsluiter van dit album...... Love don't Dance Here Anymore is epische track die verhaalt over de teloorgang van een dj met piano en een klagend zingende Tiga en met een wederom een behoorlijke Giorgio Moroder invloed.

Dit album bevat dus zeer opzwepende harde Techno catchy filterhouse en italo nummers die allen van een zeer hoog nivo zijn.
Met dit album bevestig Tiga zijn naam en reputatie in de dance scene. Wat mij betreft mag je hem in een adem noemen met Daft Punk, LCD Sound Systhem en Soulwax. Overgins hebben de Dewaele broertjes een behoorlijke vinger in de pap gehad op dit album.

Mijn favorieten zijn euhhhhhhh ALLEMAAL

Dit is het eerste 5* album van dit jaar dus een behoorlijk goede kans hebber voor mijn eindejaars Top 3.