Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
Jur
Dit album heeft alles wat een goed album moet hebben.
Prachtige stem van Martin, hele sterke teksten. en prachtige begeleiding.
Vooral de piano.
met elke stemming kan je het album wel luisteren.
Amsterdam is mijn favoriet.
top!

avatar van avdj
Een lekkere CD, ongeveer van hetzelfde niveau als voorganger Parachutes. Ik vind het alleen zo jammer dat op de radio alleen maar "Clonks" gedraaid wordt. Niet dat ik het nummer niet goed vind maar omdat dit album veel meer te beiden heeft dan dat ene nummer. Maar er is jammer genoeg geen enkel radiostation dat het aandurft iets onbekends te draaien. Dan dus maar de plaat luisteren

avdj schreef:

Nou niet alleen Clocks hoor. In my place, God put a smile upon your face en The scientist worden nog steeds gedraaid. Klein puntje van kritiek is dat toevallig ook allemaal singles waren

malkovich schreef:

In my Place en The Scientist hoor je inderdaad ook nog wel eens.
Ik weet niet welk radiostation je luister maar ik heb
God put a smile upon your Face nog nooit op de radio gehoord.
Wel jammer want het is een geweldig nummer.

avatar van avdj
In My Place ook wel inderdaad, op Arrow dacht ik. Maar voor de rest? En inderdaad alleen singles.

avatar van Nicolage Rico
avdj schreef:

De meeste radiostations hebben contracten m.b.t. de liedjes die de stations mogen draaien. Heeft allemaal met de doelgroep en geld te maken...

Ja helaas wel

avatar van avdj
Vandaag in z'n geheel beluisterd en hij blijft voorlopig beter dan X&Y.

avatar van Nicolage Rico
Allemaal supernummers, op "A Whisper" na dan.. En "Daylight" is ook iets minder, maar verder alleen maar lof.

Een album die ik niet vaak draai, en zeker niet het hele album achter elkaar. Ik vindt het album wat eentonig al zeg ik het zelf, ook de nummers van het album X&Y vindt ik zoveel ik gehoord heb niet al te veel. 'Amsterdam' vindt ik het beste nummer.

avatar van avdj
Vaker luisteren wil nog wel eens helpen. Sommige nummers worden pas mooi na iets van 4 luisterbeurten.

avatar van Coldplayer
mooier, sommige liedjes worden mooier na een aantal luisterbeurten. Alle liedjes op deze plaat zijn meteen al mooi

Coldplayer schreef:

Nog steeds niet mooi..

HiLL schreef:

Nog steeds niet mooi..

Zeg eens HiLL:
Hoe vaak heb jij dit album eigenlijk gedraaid?
Natuurlijk smaken verschillen maar ik als Beatles en Radiohead
fan vind dit eigenlijk 'automatisch goed'. Er zitten namelijk duidelijk invloeden van vooral Radiohead in. De stijl van Coldplay heeft echt behoorlijk wat weg van Radiohead. Vooral dat opbouwende in de nummers vind ik prachtg van beide bands. Ik blijf het album nog steeds een dikke 5 sterren vinden.

Natuurlijk smaken verschillen maar ik als Beatles en Radiohead
fan vind dit eigenlijk 'automatisch goed'.

Hoewel je het tegen iemand anders hebt vind ik deze opmerking dusdanig potsierlijk dat ik wel moet reageren. 'Binnen bands' hoor ik vaak al grote kwaliteitsverschillen, laat staan 'binnen genres'. Er dan al van uitgaande dat de 3 bands 'bij elkaar in de buurt' liggen.

Parachutes vond ik een mooi album, dus dan zou ik deze ook 'automatisch goed' moeten vinden?

otherfool schreef:

Ik heb automatisch goed toch tussen aanhalingstekens staan.
En ik zeg toch niet dat het voor een ander geld,ik heb het over mezelf dat IK het haast automatisch goed vind. Kwestie van goed lezen otherfool!

avatar van otherfool
Er staat toch echt 'Ik kan me haast niet voorstellen dat je dit album niet mooi vind aangezien jij Radiohead en The Beatles ook heel goed vind'. Ik blijf dat een rare opvatting vinden.

Overigens, iets anders nog, ik vind de stijlen van radiohead en coldplay echt totaal niet op elkaar lijken.

avatar van Conway Twitty
kent 1 van jullie Toto, Warning Sign doet me denken aan een nummer van hen op de cd Afrika

Nooit van gehoord.

Music4ever schreef:

Zeg eens HiLL:
Hoe vaak heb jij dit album eigenlijk gedraaid?
Natuurlijk smaken verschillen maar ik als Beatles en Radiohead

Pff denk al stuk of 12 a 15 keren en vond het steeds rommeliger worden...en misschien mag Coldplay beinvloed zijn door Radiohead. Ik vind Radiohead 80.000 keer zo goed als Coldplay.
Parachutes is heel erg mooi...dat vind ik nog steeds.

avatar van Coldplayer
12 a 15 keer een album geluisterd die je maar 2* geeft? Hoezo doorzettingsvermogen , was mij nooit gelukt.

otherfool schreef:

Tegen de opvatting van music4ever valt feitelijk niets op te merken. Hij laat duidelijk weten dat hij zelf haast niet kan voorstellen dat ..... Ik ben het er niet helemaal mee eens omdat andersom, ik als coldplayfan dus radiohead en the beatles ook mooi zou moeten vinden? De vergelijking blijft vergezocht. Ik blijf het eerder wazig vinden dat Hill parachutes een 4 geeft en arobtth een 2. Ik hoor wel verschillen maar toch...

Inderdaad wat vreemd.

avatar van Music4ever
Kwestie van smaak lijkt mij hé.
Neemt niet weg dat ik het zelf ook een beetje vreemd vind
dat je Parachutes heel goed vind en A Rush Of Blood To The Head niet. Maar goed,smaken verschillen.

avatar van HiLL
Waarom vreemd? Parachutes vind ik gewoon veeeeeel beter. Ik hou meer van het pure, akoestische geluid van dat album, dan het rommelige geluid van A rush...puur kwestie van smaak. Doodnormaal.

avatar van avdj
Mwa, beide albums vind ik toch wel een beetje hetzelfde klinken maar ja, smaken verschillen inderdaad.

avatar van Music4ever
Parachutes klinkt een stuk rustiger dan A rush.....hoor.

HiLL schreef:

Ik heb ook gewoon een 4 resp. een 2,5 staan hoor

Totaal verschillende albums.

avatar van avdj
Beide toch wel Coldplay sound vind ik.

avdj schreef:

Beide toch wel Coldplay sound vind ik.

Dat wel, Coldplay heeft wel een eigen sound ja,
maar Parachutes is veel rustiger in vergelijking met A Rush...
X&Y daarentegen vind ik meer een combinatie van beide albums.