Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van John Doe
VanDeGriend schreef:

Tja...hoe leg je zoiets uit...Vind Coldplay op deze cd soms wat al te zoetsappig en dat kan je van dit nummer niet zeggen.
Ik vind ze eerder overdreven zoetsappig op X&Y, komt vooral omdat daar geen reeële bodem voor de zoetsappigheid wordt gemaakt.

Coldplay.

thoh, deze plaat zegt mij gewoon zeer erg weining. Weinig afwisseling en een stem die mij echt wel begint te irriteren naar het einde. Wel mooie nummers, kan ze gewoon niet na elkaar aanhoren. 2.5*

szynell

Eén van de zeldzame albums waarop echt elk nummer van hoog niveau is. Ik vind het dan ook moeilijk om op dit album specifieke hoogtepunten aan te duiden. Dan zou ik "Politik", "God put a smile upon your face", "Green eyes", "Amsterdam" en eigenlijk bijna elk nummer kunnen opnoemen. Enkel "Daylight" en "A whisper" vind ik net ietsje minder goed. Dit album vind ik hun (voorlopig?)hoogtepunt.

Ik snap niet zo heel erg goed waarom dit album zo hoog in de lijst staat. Het is best aardige muziek, maar het is voor mij toch vooral veel van hetzelfde. Vooral de stem van de zanger is hier voor het grootste deel verantwoordelijk voor.

avatar van avdj
TheHitman schreef:

Komt gewoon door de ietwat beperkte albumkennis en vrij jonge leeftijd op deze site. Ik vind het album erg goed, maar ken toch wel een paar betere. Van de albums van de laatste jaren vind ik het trouwen wel één van de betere.

TheHitman schreef:

Als je dit album wat beter kent, kom je tot de conclusie dat het echt wel variatie heeft...

Goed album, dat zeker tot de beteren van de afgelopen jaren behoort. Maar ik denk niet dat we dit met z'n allen over 10 jaar nog steeds zo hoog aanslaan. Daarvoor vind ik het allemaal toch net wat te simpel en te weinig origineel.

Held schreef:

Eenvoud kan ook mooi zijn... Het zijn voor mij toch echt pareltjes. Over 10 jaar nog steeds, dat weet ik zeker.

avatar van Coldplayer
Weinig orgineel? Weinig orgineel vind ik de talloze R&B liedjes, Dance en standaard rock bandjes om maar eens wat te noemen. Allemaal te commercieel en volgens mij daarom ook niet houdbaar. Dis toch weer eens wat anders. Dit blijkt o.a. uit dat Coldplay moeilijk te vergelijken is met andere bands en er ook wel van eens nieuwe muziekstyle gesproken wordt. Of bedoel je weinig orgineel op een andere manier? Dit onderscheid zich juist vind ik en denk daarom over 10 jaar nog steeds mooi...

avatar van Ward
Coldplay moeilijk met andere bands te vergelijken.

Ward schreef:
Coldplay moeilijk met andere bands te vergelijken.

Tuurlijk zijn ze wel vergelijkbaar met andere bands, maar ik vind wel dat ze een eigen stijl hebben.

avatar van Ward
Ik vind ook wel dat ze een eigen stijl hebben, maar om te beweren dat ze moeilijk met andere bands zijn te vergelijken en dat ze een nieuwe muziekstijl hebben ontwikkeld is natuurlijk pure onzin.

avatar van Coldplayer
Op de vraag aan Chris wat voor soort muziek hij maakt heeft hij een aantal keer gezegd dat het eigenlijk een soort nieuwe stijl is: New Sensitive. Ik heb wat ik heb gezegd neit zelf verzonnen... Maar dat jij er anders over denkt kan natuurlijk. Met nieuwe muziekstijl bedoel ik ook meer een eigenstijl. Ik gebruikte het woord "nieuw" omdat wanneer een groep een eigenstijl heeft/creeert, deze stijl niet elders voorkomt. Iets nieuws toch? Over of coldplay wel of niet te vergelijken is met andere bands had ik beter achterwegen kunnen laten want daar is op MMeter alwel genoeg over gediscuseerd.

avatar van Paalhaas
Coldplayer schreef:

Maar ook Chris Martin kan onzin verkopen, hoor.

Coldplayer schreef:
Weinig orgineel? Weinig orgineel vind ik de talloze R&B liedjes , Dance en standaard rock bandjes om maar eens wat te noemen. Allemaal te commercieel en volgens mij daarom ook niet houdbaar.
Waarschijnlijk geen enkele MuM'er

Ik vind dat Coldplay lekkere muziek maakt, hoor, maar vernieuwend?
Bands met een enigszins zeurderige zanger (in de traditie van the Smiths, Radiohead, Keane) zijn op dit moment best een beetje modieus. Of trap ik nu ook weer mensen op hun ziel?

Held schreef:
Ik vind dat Coldplay lekkere muziek maakt, hoor, maar vernieuwend?

Je trap me niet op mijn ziel hoor, maar Chris Martin heeft toch geen zeurderige stem? Hij zingt erg hoog en heeft een aparte stem...................maar zeurderig?

avatar van Music4ever
Nog even aan toevoegen........................
Tom Chaplin van Keane zingt ook niet zeurderig, de zanger van Radiohead ja,die zingt af en toe vrij zeurderig.

Wat een klasse toch! Na enkele luiterbeurten was ik al versteld van de kwaliteit van alle nummers! Chris Martin zou ik zeker NIET zeurderig-klinkend noemen, hoe hij
He said I'm gonna buy a gun and start a war
If you can tell me something worth fighting for

zingt, huilen gewoon !
4,5* (om te beginnen).

Dit is zon album dat niet meegroeit naar mate je het vaker beluisterd. Toen ik het album net had luisterde ik het veel. Nu luister ik het echter bijna nooit meer. Amsterdam vind ik wel een wereldnummer. Album krijgt van mij 3,5 sterren.

Kan er mij iemand toevallig de betekenis of bedoeling achter Clocks van Coldplay geven, want de vertaling maakt mij eigelijk niet echt veel wijser
X Sofie

SofieVH schreef:
X Sofie

Check deze site maar eens:

Emka schreef:

Bij mij groeide het album absoluut... "The Scientist" vond ik na 1 luisterbeurt al super, wat mij bijna nooit was overkomen. De rest werd alsmaar beter. Zeker "Amsterdam" is flink gaan groeien bij mij.

Amsterdam vind ik t beste nummer om een album te eindigen

patro88 schreef:
Amsterdam vind ik t beste nummer om een album te eindigen

avatar van Coldplayer
Life is for living trouwens ook, vooral op de live 2003 DVD!!

Coldplayer schreef:
Life is for living trouwens ook, vooral op de live 2003 DVD!!

Inderdaad, daar is het nummer nog veel beter dan op "Parachutes".. Kippenvel.

Bij Warning Sign ween ik (figuurlijk) tranen met tuiten. Even rakend als Shiver op Parachutes!

avatar van Music4ever
Vooral het intro van 'A Warning Sign' vind ik helemaal geweldig!