Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van HiLL
En ik had er een speciaal topic voor geopend. Maar ik wordt niet serieus genomen blijkbaar!

avatar van Darkshines
Dit vind ik toch wel hun sterkste album. Klinkt het meest compleet met net als hun vorige cd enkele toppertjes op staan. Jammer dat Clocks altijd zoveel werd gedraaid, want het is toch een geweldig liedje, maar nu vind ik de andere nummers op de cd veel interessanter geworden.
Jammer dat die goede lijn op X& Y niet door wordt gezet.

Darkshines schreef:
Jammer dat die goede lijn op X& Y niet door wordt gezet.

idd erg jammer ja.
Ze hadden deze lijn moeten doorzetten, ze waren naar mijn mening op de juiste weg bezig maar wijken daar nu helaas van af. Gelukkig heb ik dit album, een meesterwerk vind ik.

avatar van avdj
Je geeft 4,5* voor X&Y, is 4,5 voor jou geen meesterwerk?

Coldplay en meesterwerk?

Coldplay en meesterwerk?

Sommige liedjes wel. Maar het is ze (nog) niet gelukt om een heel album vol te gooien met meesterwerkjes.

avatar van HiLL
Nou Parachutes is wel een klein meesterwerkje...en een 'lief' klein meesterwerkje.

HiLL schreef:

Mooi Die heb ik net besteld. Komt overmorgen binnen. Samen met een pak anderen. Je moet wat met een longontsteking. (grrr)

rayman schreef:

O hele mooie cd! Mijn mening is, de beste van de mannen.
He beterschap!

Dank U.

avdj schreef:
Je geeft 4,5* voor X&Y, is 4,5 voor jou geen meesterwerk?

Lijkt mij niet. Meesterwerken verdienen een 5*. Onder de 5* is voor mij geen meesterwerk,. Een 4,5* zit tegen de absolute top aan. Alleen de absolute top krijgt toch 5*?

Nicolage Rico schreef:

Mee eens, meesterwerken krijgen bij mij ook 5 sterren, en alles wat daaronder zit is simpelweg geen meesterwerk. (in mijn optiek)

avatar van avdj
Music4ver zegt dat hij X&Y vindt tegenvallen, dan lijkt me 4,5* wat hoog. Dat staat toch een dijk van een plaat.

O dus deze heeft dan geen 5* Music4ever....

Music4ver vindt dit een topper (5 sterren) X&Y een tegenvaller maar geeft maar 0,5* minder. Dat vindt ik wat vreemd.

O dus deze heeft dan geen 5* Music4ever....

Dat komt omdat jij zo weinig sterren geeft......

avatar van Hans Brouwer
Ik moet er erg van

Hans Brouwer schreef:
Ik moet er erg van

avatar van Paalhaas
Music4ever schreef:
Gelukkig heb ik dit album, een meesterwerk vind ik.

avatar van Hans Brouwer
Music4ever schreef:

Lekker makkelijk om dat zo steeds te zeggen, ik wil graag een uitleg horen.

Deze cd gekopieerd van een vriend. Als ik deze cd draai val ik na twee nummers in slaap of ik ga van pure verveling heel erg gapen. M.a.w. deze plaat boeit me in het geheel niet. Genoeg uitleg zo????

avatar van HiLL
Nee Hans, beetje erg flauw.

Deze cd heeft een klassieke status, die X & Y voorlopig nog niet bereikt heeft.

gerre schreef:
Deze cd heeft een klassieke status, die X & Y voorlopig nog niet bereikt heeft.

Want?

Persoonlijke mening uiteraard. Op X & Y staan nog wat te veel vullers vind ik. En wat voor een klassiekers staan gewoon op deze plaat!

avatar van The Scientist
Staan er ook niet-vullers op X&Y dan?
Naar mijn mening is dat hele album vulling om maar weer een album af te hebben.

Mwa. Ik vind X&Y nog steeds heel goed te horen. Niet alles, maar dat vind ik van geen enkel album van Coldplay. Van wat ik goeie nummers vind, dat vind ik dan ook echt juweeltjes. Maar een album vol juweeltjes is ze nog niet gelukt. Ook Parachutes niet Hill, sorry.

avatar van VanDeGriend
Idd Rayman. Op iedere cd van Coldplay staan een handvol prachtnummers. Ook op X&Y. En op ieder cd staan ook een paar nummers die wat mij betreft niet bijzonder zijn. Zo ook op deze en op Parachutes.

Welke nummers dan op Parachutes?

Benninf schreef:
Welke nummers dan op Parachutes?

Ik denk het nummer "Parachutes" zelf. Toch één van de mindere nummers van Coldplay ooit.

Ja maar zo'n heel kort nummer kun je in ieder geval geen 'vuller' noemen haha! Maar je hebt gelijk: het kinkt wel mooi, maar het valt niet eens een nummer te noemen eigenlijk..