Lucky Fonz III - A Family Like Yours (2009)

Folk
Label: MyStreetIsMine

1. Summer Day (3:02)
  2. In Your Underwear (2:39)
  3. My Daughter (2:40)
  4. The World Wants You to Stay (3:41)
  5. Every Ghostback to Blanket (3:16)
  6. Station Wagon (2:40)
  7. Leave Your Body (2:43)
  8. The World on the Street (3:51)
  9. The Mermaid (2:04)
  10. Haul Away Its Heart (2:22)
  11. Asylum (3:44)
  12. We Are Still Young (3:47)
Kaaasgaaf schreef:

Verklaar je nader....?

Nou ja.. bij DWDD vond ik hem echt niks.

avatar van Fairy Feller
Aah, dit is toch wel goed hoor.
Moet eerlijk zeggen dat ik deze gast alleen kende via DWDD en vond zn onevenwichtige zanglijnen niet altijd even fijn. Hier op dit studio album klopt het mi helemaal. Ben zeer onder de indruk en ga zeker wat meer van Lucky Fonz III luisteren.

Nicci
Joz schreef:
grappig dat sommigen vinden dat LFIII "lelijk" zingt. Kwestie van smaak denk ik, maar ik vind dat zangcapaciteiten (heel zuiver kunnen zingen, blijkbaar) los staan van het zingen van mooie liedjes.

Vergelijk het met Dylan, Spinvis, Jagger, Lohues.... die zingen volgens de "idols/x-factor-standaard" ook niet zuiver, maar kunnen naar mijn mening toch wel wat.

De genoemde zangers zingen wel degelijk zuiver. Volgens welke factor dan ook. Deze Fonz zingt vals! Live althans.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb dit album zojuist met erg veel plezier beluisterd. Bij het horen van de nummers verscheen er meestal een grote lach op mijn gezicht. Wat een vrolijk en energievolle man is die Lucky Fonz. Dat hij niet de beste zanger is lijkt me duidelijk, maar toch heeft zijn stem iets heel aantrekkelijks. Zo kan hij van een zwakker punt, toch een erg sterk punt maken: chapeau! Daarnaast past de instrumentatie er ook nog eens erg goed bij, zelfs een nummer als The World Wants You to Stay is een genot om naar te luisteren. Een cijfer geef ik nog even niet, ik wil het nog wat vaker beluisteren maar tot nu toe vind ik dit een van de betere albums die ik dit jaar gehoord heb.

Heerlijk album. Ik begrijp niet helemaal waarom mensen hem vals vinden zingen. Vals is als het net niet is en het pijn doet aan je oren, maar dat vind ik op het album niet het geval en ook niet bij DWDD. Ik ben het wel eens met Joz, sommige nummers van Dylan en van de Rolling Stones bevatten niet de meest gangbare tonen, maar dat wil nog niet zeggen dat het vals is. Het is juist een extra capaciteit als je zulke muziek maakt.
Ik moet bij Lucky Fonz altijd denken aan Clap Your Hands Say Yeah, ook heerlijke muziek, maar dan niet voor figuren als xillix en nicci... Maargoed... Kwestie van smaak.

avatar van Wernie007
Gek eigenlijk dat er allemaal radicale ideeën worden beloofd en het toch weer lucky fonz-style blijft. Het is wel aan de album hoes te zien dat hij een nieuwe manager heeft (dat past toch niet, hij in een net pakkie). Volgende keer beter geen foto van Otto op de voorkant. Ga gewoon voor een favoriete foto of persoonlijk kunstwerk. Album verder goed, mooi voor festivals straks en zeker als de mensen een mee kunnen gaan zingen.

(verwijderd)
Op de andere platen stond Otto ook gewoon op de covers dus waarom nu niet? Vind het eigenlijk wel erg stijlvol, inderdaad iets te veel Buble-achtig, maar wel goed

Muziek blijft heerlijk.. draai sowieso iedere dag even My Daughter.. wat een super track

Wernie007 schreef:
nieuwe manager heeft

Hij brengt zijn platen -hoe indie- nog steeds in eigen beheer uit. Lijkt me niet dat je dan iets maakt waar je zelf niet achter staat. Wel moet je volgens mij de hoes niet al te serieus nemen.

avatar van luc011190
Dat eennalaatste nummer is vet pwfieeeehh..

avatar van Bartjeking
Prima album van Lucky Fonz. Vergeleken met de vorige albums zijn de melodieën een stuk pakkender. Ik merk alleen wel dat na een luisterbeurt of 3/4 dit gaat vervelen, er is weinig nieuws meer in te ontdekken. Bij zijn vorige album had ik dit veel minder. Maar goed, ik denk dat dit album voor Fonz deuren opent om een hele nieuwe doelgroep te bereiken zonder zijn vorige te verliezen.

Mayne
Wernie007 schreef:

die hoes is toch gewoon 1 grote grap...

Rene1979
ff serieus....

Ik vind de man bij dwdd meesterlijk af en toe denk ik dat hij acteert
Maar qua zang vind ik hem zeg maar voorronde idols materiaal

avatar van tsjong
Hij zet een imago neer met die hoes. Daar moet je van houden. Ook zijn stem is bijna vals. maar daar houd ik van. Hij is echt het type dat je wil hebben te spelen in een kroeg en dan met een biertje er van genieten.
Ik vind hem geniaal en aan iedereen die vind dat hij zangles moet (citeer uit OO®): "Sterf barbaar!"

avatar van Joz
Joz
de vent is live zo enthousiast en speelt met veel onbevangenheid. Het knappe is dat het erg losjes overkomt en dat hij inspringt op alles wat in het publiek gaande is.... wat dan weer heel goed past bij de manier waarop hij zingt en speelt.

Pieter Paal
Lucky Fonz III leren kennen door radioprogramma's van de VPRO, zoals 'De Avonden' op Radio 6.
De laatste tijd wordt op de radio de single 'Summer day' flink geplugged, een heerlijk zomers nummer dat mij aan 'Sunny afternoon' van The Kinks doet denken.
De CD van Wouter Hamel blijft de laatste weken constant in mijn CD-speler zitten en ik weet zeker dat deze laatste van Lucky Fonz III hetzelfde zal gaan doen.

avatar van jurado
Ongeveer de meest overgewaardeerde artiest van Nederland....met stip.

avatar van levenvergeten
Dat zijn toch De Staat en The Death Letters?

(verwijderd)
Lucky Fonz overgewaardeerd??

avatar van frusciflea
jurado schreef:
Ongeveer de meest overgewaardeerde artiest van Nederland....met stip.

Ik kan er wel wat inzien als mensen dit zeggen... "met stip" is nogal overdreven...

avatar van Gyzzz
Ik ben het er ook wel een beetje mee eens. Het zijn voor mijn gevoel vooral zijn authenticiteit binnen Nederland en zijn luchtige, onbezorgde voorkomen waarvan hij het moet hebben. Ik kan me moeilijk aan de indruk onttrekken dat als Lucky Fonz uit bijvoorbeeld de VS kwam, hij hier geen enkele bekendheid zou hebben verworven, simpelweg omdat hij nooit een écht goed nummer, iets dat langer beklijft, schrijft.

Het is vooral aandoenlijk wat hij maakt naar mijn mening, en het doet geen vlieg kwaad. Dit album ken ik niet, maar ik vond hem op eerder werk vaak wat erg druilerig en gemaakt overkomen.

avatar van tsjong
In mijn eerste reactie vond ik hem geniaal. Nu na een stuk of 10 luister beurten toch een stuk minder positief over Lucky Fonz. De liedjes lijken te veel op elkaar en het is te veel de zang. Er mocht meer instrumentaal in.
Nogmaals mijn eerste reactie was 4 sterren, maar dit was helemaal verkeerd naderhand. Ik was zomaar uitgeluisterd met zijn album.
Hij zingt trouwens helemaal niet vals.

Hmm.. ik droomde vannacht nog dat ik bij hem thuis op bezoek was.

Gyzzz schreef:

Aan de ene kant begrijp ik wel wat je zegt. Ik denk ook dat hij zijn populariteit voor een groot deel te danken heeft aan zijn sympathieke voorkomen, zowel bij optredens als daarbuiten. Maar toch denk ik dat het niet alleen daar aan ligt. Ik heb hem nu twee keer zien optreden tijdens een 'eigen show' (gisteravond in Watt, vorig jaar in de Paradijskerk) en beide keren had hij een singer/songwriter bij zich die verwante muziek maakt. Beide keren was het ook zo dat het voorprogramma (die beter konden zingen en gitaarspelen etc.) muzikaal veel kleurlozer klonk dan Lucky Fonz zelf.

Wat ik dus denk, is dat zijn authenticiteit niet alleen hem als persoon behelst, maar ook in zijn muziek doorklinkt. Ik merk zelf dat veel van zijn liedjes mij wel raken, deels door de eenvoudige en oprecht klinkende teksten (I'd set myself on fire just to light your cigarette of after every ghost is back to blanket) deels door de melodie, stem en instrumentatie. Behalve dat hij daarin varieert, komen zijn liedjes bij mij vaak goed over. Verder merk ik van dat 'gemaakte' - zeker tijdens liveshows - eigenlijk niks. Het valt me dan vooral op dat hij zijn liedjes vaak zo gefocust uitvoert.

avatar van Bartjeking
Vanavond maar eens kijken hoe dit album live uitpakt. Na een paar luisterbeurten kan ik concluderen dat ik zijn vorige album toch wat beter vind.

avatar van Vizzle
Bartjeking schreef:

In de Effenaar? Ik heb nog 2 kaarten voor je als je interesse hebt

En het vorige album vond ik ook beter, absoluut waar. Neemt niet weg dat deze er ook mag zijn!

Vizzle schreef:

In de Effenaar? Ik heb nog 2 kaarten voor je als je interesse hebt

Ik had al kaartjes ..............Maar het is echt wel een leuk concert geworden gisteren. Wel erg chaotisch doordat mr. Fonz lll van alles uitkraamt op het podium . Ik vond de liedjes van dit album live goed staan, zeker wanneer ze op piano begeleidt werden. Ik denk dat hem dus ook het liefst hoor met een zo minimaal mogelijke productie, dus alleen met gitaar of piano. Op verzoek van iemand uit het publiek gooide hij ook nog even moonshiner van Bob Dylan uit de losse pols door de set heen. Zeer relaxte artiest die Fonz lll die het woord zenuwen of spanning volgens mij niet in zijn vocabulaire heeft staan.

avatar van gemaster
Bij DWDD vind ik Fonz af en toe iets te gemaakt overkomen. Hij staat er als iemand die speelt dat hij muzikant is, want muzikanten zijn nu eenmaal warhoofden die grappige en rare antwoorden geven op vragen.

Maargoed, dit album vind ik erg geslaagd. Leuke afwisseling tussen vrolijke uptempo nummers en wat zwaarder rustig werk. Aanstekelijk is denk ik het woord wat het best past bij de muziek van The Fonz.

Ronald Schuurman
is die goed ?

avatar van Rhythm & Poetry
Rhythm & Poetry schreef:

Nog steeds word ik vrolijk van het album, maar soms word ik er toch echt te simpel van. Ik ga een half sterretje lager zitten, Lucky blijft echter een toffe peer .

avatar van klaezman
Rene1979 schreef:
ff serieus....

Ik vind de man bij dwdd meesterlijk af en toe denk ik dat hij acteert
Maar qua zang vind ik hem zeg maar voorronde idols materiaal

Absoluut voorrondemateriaal Idols qua stem, ware het niet dat je wel degelijk aan zijn lippen hangt als-ie z'n mond opentrekt. Hij is onverminderd grappig live (zoals gisteren in het Vondelpark en op Bevrijdingspop Haarlem) en zeker een entertainer. Een bijna lieve uitstraling die ontwapent.

Op plaat heeft-ie iets meer tijd nodig, maar inmiddels is ook deze van 3.0 naar 3.5 gegaan. En over dat DWDD-gedeelte... Daar vind ik 'm echt slecht.