Sum 41 - Chuck (2004)

Rock / Punk
Label: Island

1. Intro (0:46)
  2. No Reason (3:04)
  3. We're All to Blame (3:38)
  4. Angels with Dirty Faces (2:23)
  5. Some Say (3:26)
  6. The Bitter End (2:51)
  7. Open Your Eyes (2:44)
  8. Slipping Away (2:29)
  9. I'm Not the One (3:34)
  10. Welcome to Hell (1:56)
  11. Pieces (3:01)
  12. There's No Solution (3:18)
  13. 88 (4:39)
  14. Noots * (3:51)
  15. Moron * (2:00)
  16. Subject to Change * (3:17)
  17. Get Back [Rock Remix] * (4:13)

met Ludacris

Leek Sum 41 vroeger nog op een slap aftreksel van Blink 182, tegenwoordig gaan ze meer de richting van metal op. Zodra zanger Deryck Whibley begint te zingen over de wereld met zijn problemen, is voor mij de geloofwaardigheid er snel af. Jammer is dat ze op sommige stukken de gitaarriffs rechtstreeks van Mettallica lijken te hebben gejat. De zang is duidelijk erg bewerkt, maar het resultaat mag er zijn...
Kortom een album dat niet direct aangeschaft hoeft te worden.

Deze cd lijkt aardig veel op hun voorganger, does this look infected..We're all to blame is echt een fantastisch nummer moet ik zeggen! de rest van deze cd is ook goed te pruimen!! 3,5 ster

nicolas
prachtig album
sum41 heeft zich helemaal herpakt
na enkele jaren geen album uitbrenge hebbe ze er echt hun werk van gemaakt
I LOVE SUM41

liejanne
Hmm.. ik kan me ook wel aardig in jouw muzieksmaak vinden trouwens..
Ik blijf dit album luisteren! Heb m in de vakantie supervaak in mn discman aangehad, omdat ik mn ouders nou nog net niet dit aan kon doen
Heb dit nu een 4,5 gegeven.. Maar kon nog wel eens 5 worden

kheb al hun cd's maar deze is echt echt echt wel hun beste
blijve doorgaan zouk zo zegge

nicolas
sorry maar ik was nog aangemeld op iemands PC en zodus is het bericht van "nicolas" (3 regels hierboven) niet door mij getypt. zelf hou ik niet echt van sum*41, hier luisterde ik naar tot 2 jaar geleden. voor de enkele nummers die ik heb gehoord, vind ik ze niet mis omdat hun stijl ietwat veranderd is. niet meer zo puberpunkrock.

avatar van Sanderkeuh
Heerlijk album met veel mooie nummers.

No Reason.
We're all to blame.
Welcome to hell.
Pieces.

Aanrader, 4*.

avatar van Sanderkeuh
Heb hem nu paar keer herluisterd, en ik besluit mijn stem te verhogen naar 4,5*.
Staan eigenlijk geen slechte nummers op.

Ik ken een paar nummers en die bevielen me best wel in vergelijking met hun andere cd's want die vond ik ronduit slecht. Mss moet ik toch maar de cd eens gaan huren maar als dit als Metallica klinkt, weet ik toch niet of ik dit goed ga vinden.

HOUSECAT schreef:

Het klinkt niet als Metallica. ^^

Klopt, dit lijkt niet op Metallica... Maar ik zeg niet dat het een slechte CD is.. lekker punky

avatar van HaWe
leuke cd, maar niet vet... kweet niet het mist net de feeling. De liedjes als Fat Lip, Into Deep e.d mis ik gewoon best...

overigens is Pieces een GEWELDIG nummer! Eg mijn nummer1

HOUSECAT schreef:
mss toch maar de cd eens gaan huren maar als dit als Metallica klinkt, weet ik toch niet of ik dit goed ga vinden.

ja, stel je voor, Sum 41 die Metallica nadoet, wat een flop zou dat worden zeg.

Goed album denk ik trouwens, al ken ik niet al de nummers, Pieces vind ik in ieder geval zeer geslaagd.

avatar van Sanderkeuh
Frederick, Sum 41 heeft nogtans een mooie cover van Master of Puppets, Enter Sandman en From Whom the Bells Tolls gespeeld bij 'Metallica Medley'.

Het intro van No Reason is DIK EN DIK gejat van Papa Roach's "Infest". Ik geef de voorkeur aan Papa Roach. Alhoewel Sum 41's vorige album een topper is!

De coupletten zijn gejat van Linkin Park's One Step Closer...

Verder goed album met Pieces als hoogtepunt

musicbox schreef:
De coupletten zijn gejat van Linkin Park's One Step Closer...

bij welk nummer??

avatar van Dutchi
Sanderkeuh schreef:
Het klinkt niet als Metallica. ^^

zucht waarom zitten jullie dit met metallica te vergelijken? -_-
Trouwens ik vind het vreemd dat niemand Open your eyes als 1 van de leukere nummers noemt want die is et leukst.

ik heb Open Your Eyes als favo track geselecteerd

Dutchi schreef:
zucht waarom zitten jullie dit met metallica te vergelijken? -_-

Die post is al 2 jaar geleden ongeveer.
En ik antwoorde op dat bericht erboven.

avatar van andnino
Dit klinkt wél als Metallica, luister bijvoorbeeld maar eens naar dat solotje in '88'

bro schreef:

bij welk nummer??

No Reason

Lyrics No Reason (gedeelte)
How can we fake this anymore
Turn our backs away and choose to just ignore
Some say it's ignorance
It makes me feel some innocence
It takes away a part of me
But I won't let go

Lyrics One Step Closer (gedeelte)
I cannot take this anymore
I'm saying everything I've said before
All these words they make no sense
I find bliss in ignorance
Less I hear the less you'll say
But you'll find that out anyway

Luister ze allebei maar eens, de eerste coupletten lijken wel héél erg veel op elkaar. Jammer.

bro
je hebt gelijk, maar ik stoor me er toch niet aan

avatar van andnino
bro, hier ben ik het wel met je eens Sum 41 is een van de weinige bandjes wiens muziek overeind bleef staan toen ik me meer in "echte" muziek ging verdiepen.

wij begrijpen elkaar
sum41 (en dan vooral dit album) is perfect om op momenten dat men geen nood heeft aan ''volwassen muziek'' maar gewoon voor een moment volledig wilt losgaan. Dit album: simpel maar toch bijna geniaal

avatar van Norbert
Ja dit album blijft toch erg sterk. Erg energiek

avatar van Sanderkeuh
Het 4de album van Sum 41 is een stuk serieuzer, en naar mijn mening beter, dan de voorgaande albums.
De muziek en lyrics zijn donkerder, en het klinkt anders dan de vrolijke nummers op de vorige albums.
Zang klinkt volwassener en de gitaar is wat gevarieerder. De drums beuken nog harder en sneller. De bass mocht misschien wat luider van mij, maar het klinkt ook zeer goed.

01. Intro: De intro zet een goede sfeer neer die aantoont dat het album wat serieuzer is dan hun voorgaande werk.
02. No Reason: Snel nummer, goede tekst. Alleen dat 'Hey! Hey!' is nogal overbodig. Verder goede opbouw, en de 2 zanglijnen over elkaar klinkt ook leuk.
03. We're All to Blame: Wat harder nummer. Goede afwisseling tussen de meer schreeuwerige zang en cleane zang.
04. Angels With Dirty Faces: Niet slecht. Begint sterk, maar het refrein is wat minder.
05. Some Say: Sterk nummer, wat rustiger dan voorgaande.
06. The Bitter End: Sterk nummer, lekker hard en snel.
07. Open Your Eyes: Tof refrein hier, goed nummer.
08. Slipping Away: Rustigste nummer van het album, past goed bij de rest van het album.
09. I'm Not the One: Sterk refrein, rest is iets minder, maar niet slecht.
10. Welcome to Hell: Vind ik het zwakste nummer van het album. Het is niet slecht maar het klinkt niet zo origineel. Vooral de zang vind ik hier niet zo speciaal.
11. Pieces: Nog een rustig nummer, iets sneller dan Slipping Away. Sterk nummer.
12. There's No Solution: Samen met 88 het beste nummer van het album, er zit een donkere sfeer in en de opbouw is sterk.
13. 88: Zie zin hierboven. Geweldige opbouw en lyrics. Helemaal anders dan de voorgaande nummers ook.

Top 3: 88, There's No Solution, The Bitter End

4.5*

avatar van Ducoz
Beste en hardste sum cd!

Maar Some Say had ook wel in een Oasis jasje gepast..

avatar van Rockchick.
Sum 41's beste cd naar mijn mening, een tikkie harder dan de voorgaande cd's, maar ook minder van de vrolijke puberpunkrock. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over deze plaat. Ik vind there's no solution, 88 en natuurlijk No Reason toch wel mijn favorieten.

een 4.5*