Sum 41 - Chuck (2004)

Rock / Punk
Label: Island

1. Intro (0:46)
  2. No Reason (3:04)
  3. We're All to Blame (3:38)
  4. Angels with Dirty Faces (2:23)
  5. Some Say (3:26)
  6. The Bitter End (2:51)
  7. Open Your Eyes (2:44)
  8. Slipping Away (2:29)
  9. I'm Not the One (3:34)
  10. Welcome to Hell (1:56)
  11. Pieces (3:01)
  12. There's No Solution (3:18)
  13. 88 (4:39)
  14. Noots * (3:51)
  15. Moron * (2:00)
  16. Subject to Change * (3:17)
  17. Get Back [Rock Remix] * (4:13)

met Ludacris

avatar van GreenGold
Chuck is in mijn ogen het beste werk wat Sum 41 ooit zal leveren. Het heeft de jeugdige energie en speelsheid van hun ouder werk gecombineerd met een hardere punk-attitude en zelfs wat metal invloeden in het gitaarwerk. (wat te danken is aan gitarist Dave Baksh) Dit zorgt er voor dat dit album net boven alle andere uit stijgt en ik deze zoveel jaren later nog steeds op zet op zijn tijd.

De inspiratie voor dit album is op film gelegd in de documentaire "Rocked: Sum 41 in Congo". Voor deze docu voor War Child zijn ze met de band naar de Democratische Republiek van de Congo gegaan en tijdens hun verblijf daar begonnen grote gevechten in het land. Hier door zijn ze geevacueerd met hulp van Charles "Chuck" Pelletier waarna ze het album zijn gaan schrijven wat ze naar Chuck hebben vernoemd, zonder wie ze deze reis waarschijnlijk niet hadden overleefd.

Deze zware ervaring heeft echter leven in de muziek geblazen en een werk neergezet die niet meer wordt geevenaard in hun latere albums. Als je er voor kiest Sum 41 te luisteren zijn er eigenlijk 2 albums die je kunt proberen: De classic "Does This Look Infected?" of de hardere en misschien sterkere "Chuck". In mijn ogen waren het nog echt jongetjes in het eerder genoemde album, maar zijn ze wat volwassener en serieuzer geworden na hun avontuur in Congo. Een waardig album om te luisteren voor iedere punk liefhebber en anno 2018 hebben ze deze in mijn ogen nog niet overtroffen.

Favoriete tracks:
- No Reason
- Open Your Eyes
- Welcome to Hell

"Don't ask me questions cause I don't got the answers. If you only knew what time will tell."