Live - Awake (2004)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Radioactive

1. Operation Spirit (The Tyranny of Tradition) (3:19)
  2. The Beauty of Gray (4:12)
  3. Selling the Drama (3:25)
  4. I Alone [New Edit] (3:40)
  5. Lightning Crashes (5:24)
  6. All over You (3:57)
  7. We Deal in Dreams (3:55)
  8. Lakini's Juice [New Edit] (4:49)
  9. Turn My Head (3:55)
  10. The Dolphin's Cry [New Edit] (4:19)
  11. Run to the Water (4:27)
  12. They Stood Up for Love [Acoustic] * (4:03)
  13. The Distance * (3:51)
  14. Dance with You (4:36)
  15. Overcome (4:15)
  16. Nobody Knows (4:27)
  17. Heaven (3:46)
  18. Run Away (3:27)

met Shelby Lynne

19. I Walk the Line (3:03)
  20. Pain Lies on the Riverside [New Edit] * (4:32)
  21. Pillar of Davidson [New Edit] * (4:23)
  22. Rattlesnake * (4:53)
  23. They Stood Up for Love * (4:17)
avatar van EmDee
Hmmm, wist niet dat er een best of aan kwam.

Jonnie, heb je dit album al of stem je omdat je alle nummers al kent?

JonnieBrasco
Nee, heb dit album nog niet, het komt pas in november uit. Ik zie dat er dan ook een "the best of live"-dvd uitkomt. Niet dat ik 1 van deze 2 zal kopen overigens.
Ik stem alvast omdat ik op één na alle nummers ken: ik doe 4* omdat in ik ergens in het topic Stel, je wordt gevraagd voor een best-of compilatie van... veel dezelfde nummers voor een best-of verkoos.

Wat een belachelijke egocentrische albumcover...

avatar van PsychoBoyJack
Simple Greed staat er niet op ?
En dat vond ik nu net 1 van de leukere singles van hun...

avatar van bonothecat
Ik zag hem vanmiddag volgens mij al bij de mediamarkt liggen......inclusief een dvd!

Ja hij ligt al in de winkels: ik zag het ook. Nou ja, deze laat ik toch liggen

Wij schreven hier
Een paar weken geleden had ik nog wel een passende straf voor die kneuzen geweten. Gewoon, omdat ze zulke kutmuziek durfden te maken. Maar in het huidige politieke klimaat moet ik oppassen dat ik niet opgepakt ga worden. Alleen maar omdat ik de mannetjes van Live wil straffen. Iets met een walvisbot heb ik in gedachten, maar laat maar. Net als deze hele cd. En die DVD die erbij zit. Laat maar. Verschrikkelijk.

Storm schreef:
...... ze zulke kutmuziek durfden te maken......

Je maakt niet duidelijk waarom het zo kut is....ik ben het met je eens dat het er niet beter op wordt.....

Live is echt een band die bij mij hoog in de lijsten staat (heb ik een lijst eigelijk ). Een best of cd kon ook wel na ongeveer tien jaar werk, maar om dit nou de beste nummers te noemen???
Ik zou andere nummers kiezen! Maarja, dit zijn wel de bekendste nummers van ze. En zo als sommige zeggen een kutband,
dacht het toch even niet, 'Live' is een harstikke lekkere groep die niet van die commierciele troep maakt. Live is dan wel in de jaren iets ruiger geworden, maar nog altijd leuk.

Ik heb dit album niet, maar heb al die andere wel, vandaar dat ik ze een 4,5*'en geef voor al het lekkere muziek in de jaren.

Rockman schreef:
harstikke lekkere groep[/b] die niet van die commierciele troep maakt. Live is dan wel in de jaren iets ruiger geworden, maar nog altijd leuk.

Dat is juist mijn probleem wel.....ze maken alleen nog maar commerciele troep. Vandaar dat ze ook bijvoorbeeld bij de tmf awards of iets dergelijks komen opdraven.

avatar van EmDee
Ze zijn idd wel commercieel geworden maar dat maakt ze geen F**k meer uit.

Het eerste 'Best Of' album van Live, maar om dit nou de beste nummers te noemen, ik vind zelf van niet. Hoewel dit wel de bekendste zijn zou ik er andere op zetten. Als je een eerste album van Live koopt, moet dat deze niet zijn, want 'Best of', ik vind van niet.

Stem: 4,0*'en

Het is gewoon een singlesverzamelaar...

avatar van James Bomb
Waar is Shit Towne

Er zitten hele goeie nr's op dit album...ik weet niet wat iedereen loopt te zeuren...Tuurlijk vind ik ook dat er een paar andere nummers op hadden moeten staan (Simple Creed, Pillar Of Davidson, White,Discussion, TBD, of Shit Towne), maar meningen verschillen nou eenmaal. Het is een leuke verzamel cd/dvd om te hebben. Voor mij gewoon 4,5 *.

avatar van Poeha
James Bomb schreef:
Waar is Shit Towne

Yeah, waar is Shit Towne, Waitress, Forever May Not Be Long Enough, of The Dam At Otter Creek?

Gwoon goed omdat als je van Live houd en hun hits is hij gwoon super ik heb hem zaterdag voor 7,50 weg gekaapt en ik heb er geen spijt van zo'n goede cd met dvd egt smullen

avatar van Poeha
Ik zie nu pas dat ik een iets afwijkende versie heb.

Op mijn versie staan Pain Lies On The Riverside en Pillar Of Davidson

i.p.v.

They Stood Up For Love en Rattlesnake!

Vreemd!

Ik wist niet dat er verschillende versies van dit nummer in omloop waren!

ik vind run to the water wel een mooi liedje, verder ken ik alleen I alone en the dolphins cry. zal de rest van hun binnenkort ook wel een x luisteren

avatar van HaWe
Mooie cd, maar ja wat wil je als je jouw beste nummers op 1 cdtje zet. Ik weet neit, maar ik vind best of-cd's altijd een beetje geld verdienen aan iets, wat je al uitgebracht hebt... ik weet niet hoe ik het moet zeggen... hmmm nouja als jullie me snappen

JME
goede groep.. vooral het nummer van johnny cash--> I walk the line, geweldig nummer. Maar de nummers die nummer 1 hebben gestaan, of in ieder geval hoog van Live zijn meestal toch niet de beste, behalve dan Overcome. Live is live ook heel erg goed.

Ja, het is ook nooit goed........Hollanders! 19 nummers, waarvan het merendeel steengoed: 5,0* (wat wil je nog meer op zo'n schijfje hebben staan?)

avatar van musicfriek
Nou, Simple Creed bv. (Ik blijf een echte Hollander )

Nou, Simple Creed bv. (Ik blijf een echte Hollander )[/quote]

Ja, daar heb je wel gelijk in...... overigens: I walk the line is inderdaad geweldig zeg JME!

leroy*
leuk cdtje voor een paar keer te luisteren 4*

avatar van Hans Brouwer
Ligt nu bij mij onder een dikke laag stof. Trouwens alle cd's van deze band liggen al tijden onaangeroerd op de plank .

avatar van Darkzone
De reden dat ik deze cd geen 5* geef maar 4,5* is de chronologische volgorde van de nummers. En het feit dat We Deal In Dreams een unreleased nummer had moeten blijven. Een van de minste nummers van deze superband.
En de cover I Walk The Line is zoals hierboven ook al vermeld, een fantastisch nummer.

En het eerdere geklaag over dat dit maar een singles verzamelaar is en geen echte best of, is deels wel terecht natuurlijk, maar dat heb je met alle verzamelaars. Maar een aantal nummers had hier zeker ook niet op misstaan, zoals Simple Creed en Forever May Not Be Long Enough om maar wat te noemen.

Maar aan de andere kant: hoera voor mp3s, pc's en andere muziekspelers: MAAK JE EIGEN BEST-OF VERZAMELING

Hoe durven ze in godsnaam een akoustische versie van Lakini's Juice (hun beste nummer) hierop zetten? Waren de gitaartjes soms een beetje te hard voor de TMF-generatie?

avatar van Martijnnn
kaztor schreef:

Er staat geen akoestische versie van Lakini's Juice op maar van They stood up for love.

avatar van SoNick
Bloompje schreef:
Wat een belachelijke egocentrische albumcover...

Que? Dit is gewoon een shot uit de clip van Lightning Crashes en is absoluut de zanger niet.

PsychoBoyJack schreef:
Simple Greed staat er niet op ?
En dat vond ik nu net 1 van de leukere singles van hun...

Staat wel op de dvd, waarom hij niet op de cd staat is ook voor mij een raadsel, maar dat zal misschien te maken hebben met gebrek aan ruimte.