Rick Ross - Deeper Than Rap (2009)

Label: Maybach

1. Mafia Music (4:16)
  2. Maybach Music 2 (4:59)

met Kanye West, Lil' Wayne en T-Pain

3. Magnificent (4:17)

met John Legend

4. Yacht Club (5:14)

met Magazeen

5. Usual Suspects (5:14)

met Nas en Kevin Cossom

6. All I Really Want (4:16)

met The-Dream

7. Rich Off Cocaine (4:25)

met Avery Storm

11. Boss' Lady (3:53)

met Ne-Yo

12. Face (3:14)

met Trina

13. Valley of Death (3:54)
  14. In Cold Blood (3:05)
  15. Cigar Music * (4:05)

met Masspike Miles

avatar van Game
Ik heb het album een paar dagen op mijn iPod staan en ik moet zeggen dat het echt meevalt. Ik verwachtte hier namelijk helemaal niks van. De producties zijn geweldig, sommige zelfs fenomenaal. En dan heb ik het vooral over de mannen van J.U.S.T.I.C.E. League en The Inkredibles, die een geweldige sfeer neerzetten. Het voelt alsof je in Miami bent. Rick Ross komt ook nog niet zo slecht voor de dag vind ik. Ik ben nog niet helemaal zeker van mijn stem, maar het word in ieder geval hoger dan een 3.

Lil Wayne doet trouwens helemaal niet mee op Valley Of Death. Wat trouwens één van mijn favoriete tracks is.

avatar van j.b.b.l
Dit is een album zoals ik hem precies had verwacht.Goeie producties van o.a J.U.S.T.I.C.E League,Dj Toomp,The Runners en The Inkredibles.Ik vind het wel jammer hoe de beat van Maybach Music 2 zwaar verkracht wordt,al vind ik Kanye stiekem toch hard komen.John Legend en Ne-Yo hebben een toegevoegde waarde op de tracks waarop ze meedoen,Nas haalt Ross natuurlijk weg op Usual Suspects maar erg sterk komt ie niet.Dit is een album die ik opzet als ik keiharde beats wil horen,meer niet.

Ben ik bijna Meneer Ross zelf vergeten.Die valt totaal niet op op zijn eigen album en heeft geen toegevoegde waarde op de harde producties.Enige wat Ross goed doet op dit album is zijn producties kiezen maar het blijft een ontzettende zwakke rapper.

avatar van MJ_DA_MAN
Wederom niet veel aan, dit album. Gelukkig een paar aardige nummers, maar over het algemeen saai met veel lamme refreinen. 2'tje.

avatar van 'State Of Mind'
Paar leuke beats, meer niet. Dus ook geen stem.

KingJames88
Staan wel een aantal leuke nummers op. Natuurlijk is niet alles even goed, maar dat kennen we van Rick Ross. De man is goed als gastartiest, maar een sterk eigen album maken zit er niet in, net zoals een Ludacris.

avatar van Jacktherapper
KingJames88 schreef:

dat klinkt niet echt als 3,5 *

KingJames88
Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Het zijn nummers om gewoon lekker hard op te zetten en niet bij na te denken. Hij heeft wel altijd goede beats op zijn albums.

avatar van Game
De grootste baas is terug. En hoe. Ik kan Ricky Ross wel waarderen. In ieder geval nu wel. Als je die vraag 1 jaar geleden had gesteld dan had ik een ander antwoord gegeven. Bij deze man moet je gewoon 1 ding doen: niet serieus nemen. Het is een acteur. Al die verhalen over coke smokkelen heeft hij gewoon van Scarface gejat. Als je die knop omdraait dan is het best leuke muziek. Hetgene wat dit album maakt zijn de producties. Ik vind ze super. Ze passen goed bij Ross en bij deze periode van het jaar. Ze zetten die Miami sfeer perfect neer. J.U.S.T.I.C.E. League en vooral The Inkredibles zijn goed bezig. Hun tracks zijn mijn favorieten met als absolute uitschieter Gunplay (de beat lijkt op Red Light van The Game). Aanradertje hoor.

Rick Ross zelf maakt geen verpletterende indruk maar hij lijkt wel meer hongeriger. Maar goed, met zo'n dikke pens zal je altijd wel hongerig zijn. De flow is wel aardig maar niet verrassend. De teksten zijn niet serieus te nemen. Dat moet je niet doen bij Ross. Gewoon simpel over het goede leven en hier en daar een leuke punchline. Daar moet je niet teveel van voorstellen maar het is vermakelijk. Als ik bijvoorbeeld naar Mafia Music luister, dan moet ik zeggen dat het leuk is om naar te luisteren. Vooral met die grappige line gericht naar 50 Cent. Of deze:

"Martin had a dream, Bob got high
I still do both but somehow I got by"

"Love my handgun but my chopper still the shit
Banned in 1994 but I'm to legit to quit"

"10 Maybach's, everybody ridin' big
I just sit back like: look what I did
Then I bow my head and beg for forgiveness
Once I said my prayer, everybody back to business"

Entertainment.

De minpunten van dit album zijn de vele zangrefreintjes, toch net iets te veel. En ook konden de tracks gericht naar de vrouwen geschrapt worden. Rick Ross is niet bepaald een sekssymbool...

KingJames88
Mooi geschreven Game, zo denk ik er ook over!

avatar van MJ_DA_MAN
Dit was de originele intro geweest van de plaat. Was wel een leuke geweest; ze hadden beter deze vóór Mafia Music kunnen zetten.

avatar van 'State Of Mind'
Altijd van die vage acties om zo'n intro weg te laten.

avatar van MAS
MAS
Beetje trieste recencie op state

Deeper Than Rap is namelijk een goed album. Beter gezegd, het is in sommige opzichten één van de beste albums van dit jaar.

Maar kan je gewoon genieten van een zomerse blockbuster zonder teveel erbij na te denken, dan is het een heerlijk album, en misschien de best geproduceerde plaat sinds The Documentary.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat State al tijden niet meer serieus kan worden genomen onderstreept die review nog maar eens. Een '' '' doet die paar zinnen nog teveel eer aan.

avatar van MAS
MAS
Het is opzich geen slechte site de meningen van de state-journalisten zijn alleen een beetje raar.

Vandaag noemde state sneakers een van de elementen van hiphop :

Baflap TV was er bij, kijk mee. Beatboxing, Breakdancing, Rapping, Sneakers.. alle elementen van hiphop komen voorbij.

avatar van Game
MC'ing, DJ'ing, Graffiti & Breakdancing moet het zijn ja... En dat durft zichzelf een hiphop website/magazine te noemen. Zeer triest.

Ze nemen zelfs de moeite om het nieuwe album van Mike Jones te reviewen.

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:

Vooral bij Da Carter III was dat al duidelijk.

Buiten dat vind ik een aantal producties best goed klinken. Rick Ross is gewoon zichzelf, geen tekstueel geweld maar dat maakt dan ook niet veel uit.

Zegt nu net een vriend tegen mij dat dit album een 4* op een maximaal van vijf sterren kreeg in de Volkskrant!

Dit!!
Een 4!!!
In de Volkskrant!!!!

Da's raar?!?!

M-Ty
De man begint zichzelf nu wel ernstig te herhalen met al die coke rap etc.. ook grappig dattie gewoon vrolijk doorgaat met die gangsterrap ondanks dat 50 ze verleden had opgegraven:P
Mja al met al staan een paar aardige tracks op, wat toevallig bij mij persoonlijk ook de ''disstracks'' tegen 50 zijn.

avatar van Nieekk
Aangenaam verrast. Nooit echt iets van Ross gehoord, maar dit is heerlijk. Catchy shit, lekkere refreintjes, en Ross gewoon met een fijn stemgeluid. Raps en lyricaal niet hoog niveau, maar het klinkt gewoon ongelooflijk lekker.

We starten met 4*

1,0
Het album beluisterd en het is saai.. Rick Ross klinkt wel dope aan de Mic maar een heel album is me toch iets teveel. Plus op dit album lijkt hij afhankelijk te zijn van het scoren van hits !

Nummer 1 op de Billboard als beloning.. Saaie refreintjes op dit album en saaie raps.

Toch wel een paar goede tracks na mijn mening zoals Mafia Music (waar hij achter 50 gaat, dom fout maar wel goed track als troost !)
De beat op Mafia Music is fantastisch gewoon !!
Fat Mobb Boss Ricky Ross zie ik voor me..

Maybach Music 2 , natuurlijk met hulp van autotune-king T-Pain en raps van Kanye en Wayne..Twee hottes op dit moment!

Valley Of Death heeft iets moois vind ik.. Magnificant klinkt heel zomers, sexy en smooth..

VOor de rest is het saai en de inbreng is levenloos gewoon !!

een 1*

avatar van Game
Als je dit album slecht vind, waarom is je nickname dan Officer_Ricky?

avatar van Woltertjes
Dit album klinkt wel goed al staan er ook een paar slechte nummers op. Wel stukken beter dan zijn vorige album Trilla.
Het nummer met Ne-Yo is lekker. Heerlijke beat ook.

avatar van Seedorf
Mafia Music is een classic!

avatar van TheLegacy
Game schreef:
Als je dit album slecht vind, waarom is je nickname dan Officer_Ricky?

Officer Ricky is een slechte benaming hoor voor Rick Ross..
Dus die stem is volkomen te begrijpen met zo'n naam

KingJames88
Heb jij niks anders te doen dan bij alle albums video's te posten?

Als je die zo graag erbij wil zetten, voeg ze dan toe onder het kopje 'corrigeren' ipv hier te zetten.

avatar van nega
Vorige was geniaal, nu deze nog checken

The Opinionated
De producties zijn top. Als de zon tevoorschijn komt, kan ik echt genieten van tracks als Mafia Music, Mayback Music II, Usual Suspects en Magnificent.
Rick Ross is alles behalve een boeiende rapper maar hij verpest het ook niet echt. Zijn beatkeuze is hoe dan ook beter dan zijn ability to rap.

Lekkere beats, luisterd heerlijk weg. Tracks richting de dames hadden inderdaad achterwege gelaten mogen worden

avatar van MJ_DA_MAN
Lay Back blijft toch wel akelig aanstekelijk qua beat en refrein.