Rick Ross - Deeper Than Rap (2009)

Label: Maybach

1. Mafia Music (4:16)
  2. Maybach Music 2 (4:59)

met Kanye West, Lil' Wayne en T-Pain

3. Magnificent (4:17)

met John Legend

4. Yacht Club (5:14)

met Magazeen

5. Usual Suspects (5:14)

met Nas en Kevin Cossom

6. All I Really Want (4:16)

met The-Dream

7. Rich Off Cocaine (4:25)

met Avery Storm

11. Boss' Lady (3:53)

met Ne-Yo

12. Face (3:14)

met Trina

13. Valley of Death (3:54)
  14. In Cold Blood (3:05)
  15. Cigar Music * (4:05)

met Masspike Miles

avatar van NL_RAPPIN
Hij zegt dat dit album 12 miljoen keer gaat verkopen de reden hij zegt zelf dat hij de beef tussen hem en 50 Cent heeft gewonnen en om dat Get Rich or Die Tryin 10 miljoen keer was verkocht. Bron.

avatar van SvV
SvV
Erg gemiddeld album, had er iets meer van verwacht aangezien ik vooral Trilla een redelijk verrassend album vond. Grootste minpunt is dat dit album gewoon veel te soft is, veel 'vrouwen' liedjes en er staat niet echt meer een lekkere rauwe klapper op.

Zitten een paar aardige tracks op met Lay Back als hoogtepunt maar toch ook wat eentonige saaie tracks. Als gastartiest vind ik hem een stuk beter, een heel album is nu gewoon even teveel van het goed.

En sommige onderwerpen hebben we nou wel gehoord van Ricky. Wordt soms een beetje saai. Het is nou niet bepaald een lang album maar zelfs nu moeilijk om door te komen.

Liefst stem ik 2.75 maar zet hem voor nu op 2.5

X-man
MAS schreef:
Beetje trieste recencie op state

Nouja over het algemeen is State vrij lachwekkend te noemen, maar hiermee hebben ze wel gelijk. Het is echter niet heel gelukkig verwoord, maar ik snap wat de recensent bedoeld.

Qua mainstream albums is dit het beste qua producties sinds The Documentary (wat gewoon een zeer gelikt album was qua producties).

Rick Ross zelf is niet de beste of meest originele rapper, maar zijn recht voor zijn raap delivery + zijn zware rauwe stem passen gewoon bij de zeer sterke producties op dit album.

In dat licht snap ik het standpunt van de recensent van State nog wel, maar er is wel meer goeds uitgekomen, ook qua productioneel werk sinds The Documentary.

Het punt is dat de producties op Deeper Than Rap erg goed zijn ,en die mening onderstreep ik. Dit is de film die je wilt zien als je geen zin hebt in diepe verhalen. Dit is het boek dat je wilt lezen als je geen zin hebt in een moeilijke plot.

Simpel maar zeer vermakelijk.

Rene1979
Na het lezen van de top 20 van HHL verbaasde ik me erover dat deze erin stond. Dus heb hem geluisterd. Dit is geen slecht maar zker ook geen goed album. Het is lekker zitten en gaan. Leuk en vermakelijk vind ik dit album zeker wel Ik hou hem even save op een 2.5 - 3.0 ik moet er nog even over denken of hij iets hoger wordt.

avatar van MJ_DA_MAN
Rene1979 schreef:
Na het lezen van de top 20 van HHL verbaasde ik me erover dat deze erin stond.
Ja, dat snap ik dus echt niet. Kan me het haast niet voorstellen dat iemand deze plaat heeft gekozen, met alle respect .

Rene1979
Nee snappen doe ik dat ook niet. Dat Rick Ross erin staat en bijv Us van Ali of Fashawn niet..

Hiphopleeft faalt.

Nas kan niet ineens gaan samenwerken met Rick Ross.

avatar van Game
Zo slecht is dit album niet. Leuke fictie rap, wel jammer van Ne-Yo, Trina en The Dream... Qua beats klinkt het allemaal best fris.

avatar van Rhythm & Poetry
Hiphopleeft faalt.

Nas kan niet ineens gaan samenwerken met Rick Ross.

Het lag niet aan mij. Maar ik kan er goed mee leven.

Daily Operator
Rene1979 schreef:

Of Kid Cudi...

avatar van thomzi50
MJ_DA_MAN schreef:

Twee mensen hadden hem op één. Dat tikt aan.

Rene1979
Dit album op 1??? Staat 50 ook in de top 10 bij hun? Hebben ze wel naar rest geluisterd wat uit is gekomen dit jaar? Pff sorry maar kan het haast niet geloven..

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk eerder een beetje rebels en daar hou ik dan wel weer van.

Daily Operator
Ik denk dat ze 2009 een slecht jaar vonden qua hip-hop en uit protest het slechtste album wat ze konden bedenken op 1 hadden gezet.

The Opinionated
Qua producties is dit zeker één van de betere hiphop albums van dit jaar. Mafia Music, Usual Suspects, Maybach Music 2. Allemaal topbeats, en past pefect bij Rick Ross's stemgeluid. Toegegeven: hij is geen geweldige rapper: van zijn lyrics heb ik niks onthouden. Maar hij verpest het ook nergens.

Daarnaast is hiphopleeft toch ook maar één van de vele sites waar mensen hun mening posten? Alleen is de toon pseudo-intellectueel en noemen ze zichzelf recensent.

Maybach Music 2

Hoe verzin je 't.

Er bestaan ook normale manieren om te laten blijken dat je het niet met me eens bent. Zoals zeggen: 'Ik ben het niet met je eens'. Ter verduidelijking mag je zelfs argumenten gebruiken. Die wondere wereld der communicatie, toch.

The Opinionated schreef:

Waar zeg ik dat ik het niet met je eens ben? Ik geef alleen maar, op een misschien licht overdreven manier, aan dat ik een titel als 'Maybach Music 2 heel erg creatief vind.

P-DawG schreef:
Waar zeg ik dat ik het niet met je eens ben? Ik geef alleen maar, op een misschien wat licht overdreven manier, aan dat ik een titel als 'Maybach Music 2 heel erg creatief vind.

Emoticons zijn voor interpretatie vatbaar. Zoals ik het las: je vindt mijn mening belachelijk. Beter communiceren.

P-DawG
Jij voelt je aangevallen door een bericht met de titel van een nummer dat ik zonder jou naam te gebruiken quote..

Lezen is ook een onderdeel van communicatie, doe er wat mee zou ik zeggen.

The Opinionated
Het was onduidelijk. Maar eerlijk is eerlijk: ik had het inderdaad verkeerd begrepen. Ik zal God om vergiffenis vragen.

P-DawG
Dat heeft denk ik geen nut in jou geval.

The Opinionated
Usual Suspects blijft toch magnifiek. Wanneer de zon tevoorschijn komt, zal ik deze terug wat meer beluisteren.

avatar van Ashton
Het magnus opus van Ross. Hopen dat Teflon Don dit gaat evenaren.

avatar van sanchez

zag laatst nieuwe single van hem, Mafia music 2

avatar van pascal83
1,0
Dit kan ik beter ook niet proberen te luisteren.

avatar van Flipm0de
Een van de best geproduceerde albums van 2009.

Rick Ross heeft een heel goed oor voor dope beats, en laat dat hier ook weer zien. Dat zorgt er ook voor dat ik nog wel naar dit, en zijn eerste, album kan luisteren op momenten als ik geen zin heb in diepe lyrics, want Rick Ross blijft een hele matige rapper.

In Cold Blood is wel een bazen-track

avatar van pascal83
1,0
Flipm0de schreef:
Een van de best geproduceerde albums van 2009.

Heb je geen andere cd's uit 2009 beluisterd? De producties op deze cd hadden net zo goed op iedere andere commerciële hiphop release uit Amerika kunnen komen.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Die beat van The Usual Suspects vind ik echt lekker. Jammer alleen van het refrein en Rick Ross.

avatar van Reasonable Doubt
Goed album met maar weinig slechte nummers en Mafia Music is echt een geweldig nummer.